Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava (25.-26.11.2017)

2. liga Žen:  TJ Odry - TJ Ostrava 1:3, 1:3
Do 13. a 14. kola 2. ligy pod vysokou síť nastoupili “papírově” vyrovnané týmy družstev Ostravy a Oder.
První zápas byl vyrovnaný a i přes nepřízeň rozhodčích se povedlo celku Ostravy zvítězit 3:1 na sety. V úvodním setu si Ostrava hned ze startu udělala náskok pěti bodů a ten si udržela až do konce.
Druhý set holky z Ostravy nedokázaly udržet koncentraci a po pár chybách na příjmu již nedokázaly dotáhnout set do vítězného konce.
Další dva sety se děvčata kousla a vybudovaný náskok ve 3. a 4. setu si udržela a tím ukončila první utkání.

Druhý zápas měl podobný průběh, s tím rozdílem, že si Ostrava vybudovala náskok o 10 bodů a ten si udržela do konce, až na opětovně nešťastný druhy set, kde holky ze startu povolily a už nedokázaly náskok soupeřek otočit.
Takže výsledek byl opět 3:1 pro Ostravu.

Dámy z Ostravy nastoupily v “plné síle”  : Gráczová, Adamčíková, Boháčová, Bradová, Kubešová, Křenková, Procházková a Šípová V.
Z tohoto víkendu si tedy Ostravačky vezou šest bodů a budou se připravovat na celek Prostějova, který hostí na své domácí palubovce na hale mládeže “Jízdárně” již 2.12.

Autor: Veronika Šípová, libero týmu


1. liga Juniorek: TJ Ostrava - VSC Zlín 0:3, 3:1   
Termín : sobota 25.11.2017 v 10.30 a 14.00
Soutěž : 1-JKY-E (1.liga juniorek)

V sobotu jsme se utkali s posledním družstvem, se kterým jsme ještě letos nehráli.
Holky ze Zlína byly před utkáním v tabulce druhé, se stejným bodovým ziskem jako my.
Očekávali jsme velmi vyrovnaná utkání, doufajíc v pěkný sport a nějaký bodový zisk.

První utkání : TJ Ostrava B – VSC Zlín 0:3 (24:26, 12:25, 21:25)
Do prvního setu jsme nastoupili v tradičním složení, posíleni o Kláru Žarnovickou na bloku.
Hned v úvodu nás rozhodčí obral o dva body a prohrávali jsme 1:4. Z toho jsme se ale velmi rychle otřepali a skóre vyrovnali na 6:6. V dalším průběhu to bylo velmi vyrovnané, až při podání Aničky Ruszové se nám podařilo získat mírný náskok 18:14, následně 21:16, a vypadalo to, že bychom si mohli dokráčet pro vítězství v prvním setu. Bohužel jsme předvedli několik kiksů při relativně lehčích míčích, což soupeř okamžitě potrestal a ujal se vedení 24:22. Ještě jsme dokázali vyrovnat, ale koncovka patřila soupeřkám.
Do druhého setu jsme vstoupili jako opaření, a náskok soupeře začal neutěšeně narůstat. Nepomohlo ani několikanásobné střídání, a set jsme jasně prohráli.
Ani třetí set nezačal nejlépe a soupeřky si neustále udržovali mírný náskok. V polovině setu jsme ale začali více bojovat a překlopit vedení na naší stranu na 18:17. Bohužel to bylo z naší strany vše, a konec setu jsme absolutně nezvládli.

Zlíňačky nás přehráli především na servisu a na přihrávce. Dělaly také daleko méně nevynucených chyb, a proto byly v utkání úspěšnější.

Sestava : Planková Karolína (1 bod), Batková Veronika (7), Ruszová Anna (2), Makovcová Marie (4), Uherková Tereza (10), Žarnovická Klára (3), libro Pavlicová Agáta –  Kokešová Monika, Brusová Zuzana (1), Boštíková Hana (2), libero Kašpárková Adéla


Druhé utkání : TJ Ostrava B – VSC Zlín 3:1 (25:21, 23:25, 25:18, 25:21)
V šatně mezi utkáními jsme si řekli, co by bylo třeba zlepšit, a jak dostat soupeře pod tlak.
Především jsme potřebovali dát těžší podání, pokusit se víc hrát útok přes blokařky, a lépe si poradit v obraně.

Na začátku prvního setu to však vypadalo hrozivě, a rychle jsme prohrávali 1:7. Naše hra se pomalu začala zlepšovat, ale přesto jsme průběžně prohrávali 5:11, 9:15, 12:17. V tento moment ale děvčata zapnula na plné obrátky a nesmírnou bojovností vybojovala několik zdánlivě ztracených míčů. Pomohlo i střídání nahrávačky, kdy se na hřiště dostala Hanka Boštíková a zbytek setu zvládla bravurně a dotáhla družstvo k vítězství v prvním setu.
Začátek druhého setu tentokrát vyzněl lépe pro nás. Ujali jsme se rychlého vedení 7:3. Přesto soupeřky rychle dotáhly a následující průběh byl velice vyrovnaný až do samotného závěru, bohužel se šťastnějším koncem pro Zlín.
Začátky setů byly v tomto utkání jako na houpačce, tentokrát v tom třetím jsme ihned prohrávali 1:6. Náskok jsme ale okamžitě snížili, a při podání Žarnovické soupeřkám utekli na 13:9. Tento náskok se nám podařilo si udržovat až do konce setu, který jsme nakonec s přehledem zvládli.
Tak, jak bylo zvykem v tomto utkání, začátek setů vždy ovládlo družstvo na divácké straně. Tentokrát 8:1 pro nás. Už už to vypadalo na jasnou záležitost, ale naprosto nepochopitelně jsme vypadli ze hry a nechali hrát soupeřky, které srovnaly na 12:12, a dokonce i vedli 18:17. V tento moment se opět podařilo úspěšně vyměnit nahrávačky a změnit rytmus našeho útoku, kdy naopak za Hanku Boštíkovou přišla zpět Karolína Planková. Výborná souhra středem sítě, kdy se dvakrát po sobě ze čtyřky prosadila Anička Ruszová, otočila vývoj setu a podařilo se nám jít do vedení 20:18. To jsme již nepustily. Projevili jsme obrovskou vůli po vítězství, a koncovku vybojovali pro nás.

Druhé utkání bylo velice bojovné a divácky myslím velmi atraktivní. Pochválit je třeba všechny hráčky, ale zvláštní pochvalu zasluhuje naše libero Agáta Pavlicová, která se v druhém utkání vydala ze všech sil a předvedla jeden z jejích nejlepších výkonů. Nutno podotknout, že měla navíc po stužkovacím večírku, ale poprala se s tím na výbornou.
Musíme také poděkovat divákům, kteří byli tentokrát opravdu slyšet, a moc nám pomohli.
Doufáme, že se jim náš výkon líbil, a budou nás takto podporovat i nadále. Budeme velmi rádi.

Sestava : Planková Karolína (2), Batková Veronika (13), Ruszová Anna (7), Makovcová Marie (8), Uherková Tereza (18), Žarnovická Klára (8), libro Pavlicová Agáta (1) –  Kokešová Monika, Brusová Zuzana, Boštíková Hana (1), Kašpárková Adéla

V letošním roce nás v lize juniorek čeká již jen jedno kolo. V sobotu 9.12. jedeme k nováčkovi soutěže, do Valašského Meziříčí, které je na předposledním místě tabulky. Na kontě má zatím pouze jedno vítězství, ale bohužel hned z prvního utkání z naší palubovky.
Pevně věříme, že tentokrát budeme bodů odevzdávat méně, než jak tomu bylo u nás.

Další utkání základní části nás čekají až po Novém roce, kdy hrajeme ještě 3 kola:
20.1. ve Frýdku-Místku
27.1. doma s Opavou
4.2. ve Zlíně.

6.1. a 7.1. pořádáme v Ostravě tradiční mezinárodní turnaj „Křišťálová váza“, tímto vás všechny srdečně zveme.

Autor: Radek Brzobohatý

 

Krajský přebor žen: SK Slezan Orlová - TJ Ostrava 3:2, 3:1
Termín : sobota 25.11.2017 v 10.00 a 14.00
Soutěž : MS-Z-A (Krajský přebor žen)

První utkání : SK Slezan Orlová - TJ Ostrava C 3:2 (19:25, 25:22, 13:25, 25:23, 15:13)
Sestava : Gengelová Lenka, Stará Patricie, Panková Michaela, Pešová Karolína, Holcmanová Martina, Jaglová Radka – Bruncková Tereza
Do prvního zápasu jsme nastoupily pouze v sedmi hráčkách.
V prvním setu jsme si držely náskok pár bodů a tak pro nás koncovka byla snadná.
V druhém jsme se ale tahaly o každý balón a v koncovce jsme už tak sebevědomě nehrály. Pokazily jsme pár důležitých míčů a set prohrály.
V třetím jsme ale opět byly nahoře my. Hned ze startu jsme měly náskok až osmi bodů a celou dobu se náskok měnil jen minimálně.
Čtvrtý set už byl ale obtížnější. Dělaly jsme spoustu chyb, zbytečně vyhazovaly útoky, a i po sérii dobrých míčů jsme stejně koncovku prohrály.
Celkově jsme byly zklamané a tak jsme se v pátém setu nedokázaly zvednout a zápas vyhrát. Zápas byl velmi vyrovnaný.

Druhé utkání : SK Slezan Orlová - TJ Ostrava C 3:1 (19:25, 25:23, 25:22, 25:21)
Sestava : Gengelová Lenka, Panková Michaela, Pešová Karolína, Holcmanová Martina, Jaglová Radka, Bruncková Tereza – Stará Patricie
V druhém zápase jsme začaly obdobně, jako v prvním. Vybojovaly jsme si slušný náskok a první set vyhrály.
V druhém se nám ale už tolik nedařilo. Hráčky z Orlové nás úspěšné blokovaly a zlepšily i příjem. Hra byla vyrovnaná a těžko se nabíralo náskoku.
Po prohraných dvou koncovkách jsme už byly jasně dole. Chyběla chuť dát do hry něco navíc, vybojovat každý balón. Tak jsme prohrály i třetí set a tím celý zápas.

Autor: Michaela Panková


Krajský přebor Kadetek:  TJ Ostrava - Happy Sport Opava 0:3, 0:3
V sobotu odehrála děvčata Krajský přebor Kadetek proti  Opavě, která vede skupinu. V těchto dvou utkáních dostala příležitost děvčata, která se tolik do utkání nezapojují. Porážka 2x 0:3 vypadá sice jednoznačně, ale ve druhém utkání děvčata podala dobrý výkon, a  jen nezkušenost je připravila o lepší výsledek.

Autor: Pepa Choma


Krajský přebor ml. žaček - 2.kolo
TJ OSTRAVA "A"   2. místo
 
TJ OSTRAVA "B"   2. místo