Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava (25.-26.2.2017)

Extraliga Juniorek: VK ČEZ Č. Budějovice : TJ Ostrava 2:3, 2:3
Do utkání jsme nastoupily s obrovskou motivaci, bojovnosti a jasným cílem - zvítězit, ale vzápětí jsme zjistily, že to nebude tak jednoduché. Oba zápasy byly jako přes kopírák. I přes nevydařené začátky, kdy jsme prohrávaly 1:0 a následně po obrovském boji 2:1 jsme nesklonily hlavy a na palubovce Českých Budějovic jsme dokázaly zvítězit v obou zápasech 3:2.
Oba zápasy by se daly přirovnat k délce cesty do Budějovic. Hra trvala 5 hodin.
Velké díky patří rodičům, kteří ochotně absolvovali cestu s námi a podporovali nás, taktéž děkujeme i našim kadetkám, které nás také podpořily.
Poslední zápas sezóny jsme si užily maximálně.

Fotografie z utkání naleznete ZDE...

Tento článek zapsal celý kolektiv juniorek.

Extraliga kadetek:  VK ČEZ Č. Budějovice : TJ Ostrava 3:1, 1:3
Víkendový zápasy se hrály v Českých Budějovicích na sportovní hale. Jely jsme v sestavě 8 lidí.
První zápas se hrál v sobotu odpoledne. Všechny sety byly velmi vyrovnané, ale Budějovice nás zatlačily tvrdým servisem, tím pádem nás odtlačily od sítě, a proto jsme smečovaly pouze z hlavního kůlu, kde už stál nachystaný kompaktní dvojblok. Těmito zbytečnými chybami skončil zápas ve prospěch soupeře 3:1.
Druhý zápas se hrál v neděli dopoledne, do kterého jsme nastoupily s velkým odhodlaním a s chutí si zahrát. Při velké podpoře našeho juniorského extraligového týmu jsme po prvním setu otočily zápas v náš prospěch. Přestaly jsme dělat zbytečné chyby a zatlačily servisem. Zlepšila se hra v poli, bojovaly jsme o každý míč. Celkový výsledek zápasu skončil tentokrát v náš prospěch 3:1.

Zapsala: Tina Pavlačková

 

1.liga Juniorek:  TJ Ostrava "B" - VK Pegas Znojmo 3:2, 3:1
Pro oba týmy to byl poslední soutěžní zápas v lize juniorek a pro mnohé hráčky rovněž poslední zápas této věkové kategorie. Utkání již nerozhodovala o konečném umístění, to už bylo dáno. Znojmo skupinu vyhrálo a Ostrava je druhá.
První utkání bylo herně i bodově  vyrovnáno ve všech setech, a tak musel rozhodnout až tie-break, ve kterém byly úspěšnější hráčky Ostravy a za 15 minut zvítězily 15:11 a celkově 3:2 na sety za 130 minut.
Po pauze nastoupila družstva ke druhému utkání. Na výkonu obou družstev byla vidět již únava, a tak to bylo poznat i na kvalitě hry. První dva sety byly vyrovnané (22:25, 25:22 – každý set trval 30 minut), třetí a čtvrtý set již patřil domácí hráčkám (25:15, 25:16) a tak za 110 minut zvítězily 3:1.
Nejlepší hráčkou domácích byly Gengelová Lenka a z hostujících hráček to byla Svobodová Šarlota.

Sestavy:
Ostrava: Batková, Gengelová, Kokešová, Planková, Richterová, Stará, Tichopádová, libero: Pavlicová
Znojmo: Leischnerová H., Leischnerová H., Kloudová, Svobodová, Šteflová, Paulová, libero: Luskáčová

Zapsal: Holcman


Krajský přebor Kadetek:  TJ Frenštát pod Radhoštěm - TJ Ostrava "B"     1 : 3 , 0 : 3
Dne 25.2 se konal dvojzápas v soutěži kadetky. Hrála Ostrava proti Frenštátu. Na zápas jsme jely v sestavě deseti hraček a to : Hanka Boštiková, Barča Pejznochová, Barča Vojtašková, Barča Vaňková, Verča Janostyaková, Terka Pavlíčková, Ali Klimová, Terka Rozacká, Kiki Umlaufová a Anička Ruszová.
První set v prvním zápasu jsme prohrály, ale začaly jsme si fandit, hecovat se a nakonec jsme zápas vyhrály 3:1.
Druhý zápas jsme vyhrály 3:0, ale myslím si , že jsme dělaly zbytečně mnoho chyb,které byly většinou způsobeny nepozornosti, nebo podcenění lehkého balónu"balónu zadarmo". Asi by jsme se měly soustředit na dvojbloky a volné balóny.


Krajský přebor Kadetek:  TJ Ostrava "B" - TJ Slavoj Český Těšín   2:3, 2:3
Dne 26.2 ( neděle) se uskutečnil v Ostravě dvojzápas s Českým Těšínem. Na zápase nás bylo deset: Hanka Boštiková, Terka Sabelová, Barča Vojtašková, Barča Vaňková, Verča Janostyaková, Terka Pavlíčková, Ali Klimová, Terka Rozacká, Kiki Umlaufová a Anička Ruszová.
První set prvního zápasu byl velmi vyrovnaný,ale přesto vyhrál Těšín, do druhého setu jsme nastoupily s větším nadšením a set vyhrály. Nakonec to bylo 2:2, ale v pátém setu jsme prohrály, i když si myslím, že jsme se snažily, hecovaly se, tak jsme dělaly příliš mnoho zbytečných chyb.   
Do druhého zápasu jsme s takovým nadšením nenastoupily a hodně se to odrazilo na naší hře. Přestaly jsme si volat, podceňovaly jsme balóny a nedodržovaly jsme postavení.
V třetím setu se to zlomilo a začaly jsme makat, dotáhly jsme to na 2:2, ale v pátém setu jsme bohužel prohrály, myslím si, že příjmem.
Těšín byl těžký soupeř, ale i tak jsme dokázaly, že když chceme, tak umíme pořádně zamakat.
Celkové shrnutí: Tento víkend byl asi pro všechny docela náročný, ale i tak jsem ráda,že jsem si zahrála a mohla jsem ho trávit s vámi.

Nejvíc bychom se asi měly soustředit na balóny zadarmo a bloky.

Zapsala: Barča Vaňková

 

Krajský přebor žen: TJ Sokol Frýdek-Místek "B" - TJ Ostrava "C" 3:0, 3:1
Utkání se hrálo ve čtvrtek od 17:30 hodin, a i tento termín hráčkám Ostravy nevyhovoval (škola, brigáda, jiné aktivity) a tak musel být tým, jak bývalo po celou sezónu zvykem, opět doplněn juniorkami.
Za domácí nastoupily juniorky, které to pojaly jako přípravu před blížící se kvalifikaci o Extraligu juniorek, a tak byly v plné síle.
První set prvního utkání byl do stavu 20:11 plně v režií hostujících hráček. Ty se ukolébaly velkým bodovým rozdílem a v domněnce, že se set dohraje sám, přestaly hrát a krutě na to platily – prohrály ho 23:25.
Od druhého setu už tahaly za kratší konec a nakonec je prohrály 17:25 a 23:25.

Ani druhé utkání se nevyvíjelo příznivě pro Ostravské hráčky, které celý první set dotahovaly, ale nakonec byly v koncovce šťastnější a set vyhrály 25:23.
Další sety patřily opět domácím hračkám, které v nich zvítězily 25:23, 25:17 a 25:21, celkem 3:1 na sety.

Sestava:
TJ Ostrava: Gengelová, Holcmanová, Kokešová, Jaglová, Panková, Pešová 

 

Starší žačky: Český pohár - 4. kolo : 5. místo
4. kolo ČP st. žákyň se hrálo od pátku do neděle v Bílovci.
Pojali jsme toto kolo jako přípravu na poslední turnaj kp.
V pátek se nám moc nevyvedl hlavně s F-M, kdy jsme vždy do stavu 18 vedli ale neuhráli ani jednu koncovku.
V sobotu jsme odehráli 3 utkání A ve všech jsme zvítězili 2:1.
V neděli jsme pokračovali na vítězné vlně a zvítězili 2:1, v posledním utkání jsme hráli z NJ na kterém nám hodně záleželo, bohužel jsme prohráli 2:1.
V tomto kole poháru dostali příležitost všechny hráčky.

Fotografie naleznate ZDE

Zapsal: Pepa Choma