Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava 25.1.- 27.1.2019

2. liga žen:  SK P.E.M.A. Opava - TJ Ostrava 3:0, 3:0  
První utkání : SK PEMA Opava - TJ Ostrava B 3:0 (25:14, 25:16, 25:23)
Po hladkém vítězství z minulého týdne nás čekala první Opava. Odjeli jsme s tím, že po vyrovnaných domácích utkáních na podzim, se s nimi pokusíme poprat o vítězství.
Bohužel proti nám stál velmi zkušený soupeř, který své přednosti dokázal uplatnit v plné míře. Dokonale přečetl naše slabá místa, a nestále jich využíval. Z naší strany hráčky nebyly schopny plnit taktické pokyny, a dostávali jsme spousty zbytečných bodů. Přidalo se k tomu i velké množství našich nevynucených individuálních chyb. To se bohužel dohromady neslučovalo s tím, abychom mohli v tomto utkání uspět. Nepomohlo ani střídání, i když třetí set byl z naší strany nejlepší.Sestava : Graczová Hana, Polášková Tereza, Jennelová Petra, Bradová Monika, Žváčková Eva, Adamčíková Monika, libero Boháčová Nikol – Uhlářová Klára, Makovcová Marie, Panková Michaela, Jošková Tereza

Druhé utkání : SK PEMA Opava - TJ Ostrava B 3:0 (25:21, 25:17, 25:14)
Do druhého utkání jsme vstoupili ještě s větším odhodláním, než do toho prvního. Postupně jsme si vypracovali náskok až 17:12. Tím bohužel z naší strany vše skončilo. Soupeřky otočily na 23:18. Od té doby už jsme ztratili důvěru v naše vítězství. Byli jsme horší snad ve všech herních činnostech. Náznak vzchopení ještě nastal ve třetím setu, kdy jsme vedli 10:6, ale zbytek utkání jsme ostudně odevzdali.
Je třeba konstatovat, že tato sobota se nám vůbec nepovedla. Bylo by nejlepší na to rychle zapomenout, a soustředit se na další práci.
Sestava : Graczová Hana, Polášková Tereza, Jennelová Petra, Bradová Monika, Adamčíková Monika, Jošková Tereza, libero Boháčová Nikol – Uhlářová Klára, Makovcová Marie, Panková Michaela, Žváčková Eva

Následující víkend máme volno, v sobotu 9.2. hrajeme opět v Opavě, tentokrát s Kylešovicemi. Ty jsou v tabulce těsně před námi na čtvrtém místě s náskokem dvou bodů.
Tak máme šanci na reparát.

Autor a trenér: Radek Brzobohatý


Juniorky C: TJ Slavoj Český Těšín : TJ Ostrava 3:2, 3:0
Soutěž : MS-JKY-F (Finále krajského přeboru juniorek)
Po neděli jsme odjeli již ve čtvrtek na předehrávku dalšího kola do Českého Těšína.
Dal se očekávat opět vyrovnaný souboj. Pevně jsme věřili v alespoň jedno vítězství.

První utkání : TJ Slavoj Český Těšín - TJ Ostrava C 3:2 (25:5, 23:25, 25:17, 23:25, 17:15)
Sestava : Kolmanová Kristýna, Jastřembská Michaela, Kašpárková Adéla, Cáhlíková Viktorie, Kozinová Nela, Vojtášková Barbora, libero Lastovicová Nelly – Brusová Zuzana, Rozacká Tereza
Do utkání jsme vstoupili velmi nevýrazně. Špatně jsme přihrávali, náš útok byl málo razantní, a nebyli jsme schopni dobře vybrat žádný míč. Soupeřky hrály velmi bojovně a obětavě, a tak skóre hrozivě narůstalo v jejich prospěch. První set jsme jasně prohráli.
Do druhého setu jsme se začali více koncentrovat, a set byl velmi vyrovnaný. V koncovce jsme měli i více jistoty na našich rukách.
Bohužel nedostatečně poučeni, jsme třetí set hráli v podobném duchu, jako ten první. Chvíli jsme sice drželi krok, v závěru nám ale došli síly.
I čtvrtý set se pro nás neodvíjel dobře. Docela výrazně jsme prohrávali, a tak to vypadalo, že prohrajeme 1:3. Přesto jsme se dokázali zvednout a urvat v něm vítězství pro sebe.
Proto byla i velká škoda, že dobře rozehraný pátý set, ve kterém jsme i docela vedli, jsme nakonec v nervy drásající koncovce prohráli.
Utkání se nám moc nevydařilo, přesto v něm byli i pozitivní momenty, kdy jsme na hřišti bojovali.

Druhé utkání : TJ Slavoj Český Těšín - TJ Ostrava C 3:0 (25:20, 25:14, 25:19)
Sestava : Kolmanová Kristýna, Kašpárková Adéla, Kozinová Nela, Vojtášková Barbora, Brusová Zuzana, Rozacká Tereza, libero Lastovicová Nelly – Jastřembská Michaela, Cáhlíková Viktorie
Po ne příliš vydařeném prvním utkání jsme do toho druhého nevstoupili špatně. Vypracovali jsme si mírný náskok. O ten jsme ale brzy přišli, a od té doby se naše hra naprosto zhroutila.
Nedokázali jsme zahrát kloudný míč, na co jsme chytli, to jsme pokazili.
Bohužel v podobném duchu probíhaly i další dva sety. I přes občasné záblesky, to byl velmi podprůměrný výkon. Je třeba se z toho poučit do dalších utkání, ale také do tréninků.
Pevně doufáme, že takový špatný výkon už snad nepředvedeme.

V tabulce jsme zůstali na druhém místě. Pokud chceme bojovat o bednu, tak se musíme zlepšit, jinak nás ostatní družstva předběhnou. Nejbližší utkání hrajeme v neděli 10.2. s Novým Jičínem. Ten v dosavadním průběhu soutěže ještě neztratil ani set. Tak snad se to povede nám jim nějaký vzít.

Autor a trenér: Radek Brzobohatý


Krajský přebor kadetek: TJ Krnov - TJ Ostrava 0:3, 0:3
V sobotu dne 26. ledna 2019 jsme s holkama s týmu Kadetek B TJ Ostrava sehrály poslední utkání základní skupiny MS soutěže Kadetek, kdy jsme zajížděly do Krnova na palubovku týmu TJ Krnov.
Protože utkání již nemohla nijak změnit pořadí ve skupině, ve které jsme zkončily na skvělém druhém místě, utkání jsme odehrály v poklidném tempu a bez kapitánky Majdy Otípkové a první blokařky Natálie Pánkové
Příležitost a větší herní vytížení dostaly ostatní hráčky týmu. Přesto jsme zvítězily dva krát 3:0 a připsaly si dalších 6 bodů.
O vítězství se zasloužily: nahrávačky: Helena Randýsková, Barča Mužíková a Karolína Viktorínová, na smeči Klára Cholevíková, Evelína Belinová a Daniela Carroll a na bloku Eva Papoušková, Adriana Přívarová a já Nicol Zeisberger, pro tento dojzápas kapitánka družstva.

Autor: Nicol Zeisberger
Trenér: Pepa Božik


Starší žačky: Český Pohár - FINÁLE - 1.osmička: 6.místo
Český pohár BRNO 25. - 27.1.2019

Liberec - Ostrava 2:0 (14,17)
Naším prvním supeřem byla Dukla s velmi kvalitním týmem, který nás trápil od začátku zápasu. V týmu měli výbornou směčařku, která si s námi dělala co chtěla. Snažily jsme se bránit její útok, ale marně. Druhý set vypadal o poznání lépe, ale i tak byla Dukla lepší a proto vyhrála.

Ostrava-Chodov 0:2 (-21,-15)
1. soupeřem druhého dne byl Chodov. V prvním setu jsme jej potrápili na servise i útoku, ale v koncovce byl prostě lepší a vyhrál, v druhém setu už nám tolik nešel příjem a proto jsme proti němu uhrály jen 15 bodů.

Ostrava - Uherské Hradiště 0:2 (-13,-21)
Náš velmi známý soupeř, se kterým jsme již uhrály mnoho vzájemných zápasů, ale nikdy se nám nepodařilo Hradiště porazit.
V prvním setu nám nešel příjem a tím pádem jsme měly slabý útok. Druhý set vypadal už o poznání lépe, ale nezvládly jsme koncovku, kde jsme udělaly pár nevynucených chyb a to nás stálo minimálně bod.

Ostrava - Olymp Praha 2:0 (23,16)
Do zápasu jsme nastoupily velmi odhodlaně. Olymp byl nejslabší článek této skupiny a tak jsme chtěly získat 3 body.
Od začátku prvního setu jsme je válcovaly jak na servise, tak útokem a výborně jsme bránily, bohužel jsme opět udělaly pár chyb a soupeř nás dohnal v koncovce. Nakonec jsme díky našim výborným blokům uhrály první set v náš prospěch.
Druhý set již byl v naši režii, tím, že jsme měly skvělý příjem, tak jsme mohly vymýšlet různé variace útoků, které nám vycházely a úspěšně jsme zakončily tento zápas s 3 bodovým ziskem.

Ostrava - Kralupy 0:2 (-12,-19)
Předešlé vítězství se na nás trochu podepsalo a tak jsme si myslely, že nám to půjde tak skvěle i nadále, ale soupeř nás drtil servisem, nám odešel příjem a už jsme to nebyly my. Po prohraném prvním setu, trenérka trošku zamíchala se sestavou a vypadalo to ze začátku i úspěšně, ale opět jsme v koncovce udělaly zbytečné chyby, nedokázaly jsme si pořádně přihrát, tím byl také i útok slabý a soupeř nás blokoval. Tento zápas nám nevyšel.

Ostrava - Hradec Králové 0:2 (-24,-17)
1. zápas posledního dne, jsme hrály se soupeřem, kterého jsme v předešlých utkáních porazily. 1. set byl jako na houpačce. Tahaly jsme se o každý balón. Už to vypadalo, že první set bude patřit nám, ale opět nám nešel příjem a tak jsem prohrály nešťastně v koncovce 24:26.
Ve druhém setu jsme zkazily hodně podání, takže jsme soupeřkám ulehčily zisk bodů a my jsme si vlastníma chybama prohrály set.

Ostrava - Brno 2:1 (24,-21,13)
Poslední zápas jsme odehrály s domácím týmem KP Brno. Nastoupily jsem 100% připravené, věděly jsme, že jinak spadneme do skupiny B. V prvním setu jsme se honily jako kočka a myš, nechtěly jsem, aby nám soupeř utekl na rozdíl více než 2 bodů. V závěru setu, to už vypadalo, že jednoznačně vyhrajeme, ale nedaly jsme servis a soupeř nás doběhl. Nakonec jsme společnými silami první set vyhrály.
Druhý set vypadal podobně, ale začal nás zlobit příjem a nahrávačka musela běhat po celém hřišti, ale i přesto jsme se draly o každý balón. Bohužel soupeř měl v koncovce více štěstí.
Poprvé nás čekal zkrácený set. Začal naším zkaženým servisem. Naštěstí soupeř také zkazil, takže od začátku to bylo vyrovnané. Pak se nám povedlo utéci na rozdíl 4 bodů, ale soupeř nás opět dohnal a otočil. Po výměně stran, nám vyšlo několik příjmů a útoků a tím jsme předčily soupeře a vyhrály 15:13. Zajistily jsme si 6. místo a místo v "A" skupině.

Sestava: Tichá Michaela, Výtisková Eliška, Richterová Nicol, Fukalová Veronika, Bauerová Aneta, Gavlasová Adéla, Zedníková Beáta, Jedličková Elén, Gongolová Kája, Gavlasová Anička, Krkošková Lucka

Fotky naleznete ZDE...

Trenérka: Iveta Krátká
Autor: Jedličková Elén