Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava (26.-27.11.)

Extraliga Juniorek: TJ Slavia Hradec Králové - TJ Ostrava  0:3 , 1:3
V neděli 27.11.2016 jsme se vypravili do Hradce Králové. Pokud chceme hrát o přední příčky extraligy, bylo naší povinností přivést domů šest bodů. Zápas se hrál v hale se sedmi kurty a my jsme věděly, že orientace bude velmi náročná.

Do prvního zápasu jsme naskočily a Hradci jsme nedali nejmenší šanci. V hladce vyhraném prvním zápase s výsledkem 3:0 a sety (-16, -16, -12) se nám dařilo všechno, co jen šlo. S největším počtem es se pyšní naše blokařka Klára Podolská, která si připsala 6 přímých bodů v zápase. Díky skvělému servisu a celkové koncentraci máme pouze 4 chyby na příjmu a na bloky jsme vyhrály 4:2 z toho 3 bloky má Anča Pavlovová. Na esa jsme vyhrály neskutečně 17:4 a na útoku byla nejúspěšnější smečařka Klára Faltínová, která v prvním zápase složila 12 míčů.

Do druhého zápasu jsme nastoupily se stejnou chutí jako do toho předchozího. Do třičtvrtiny prvního setu, kdy jsme vedly o deset bodů vše šlo jako po másle. Potom se udělala jedna, dvě chybičky a najednou jsme se přestaly koncentrovat na hru. První set jsme díky náskoku vyhrály 25:17, ale Hradec nás vyvedl z omylu a vyhraným druhým setem nás přesvědčil, že to nebude jen tak. Od třetího setu bylo vše jen o štěstí. To je jasné už z výsledku 30:28 pro nás. Na bloky jsme sice vyhrály 8:3 kdy Klára Faltínová a Ivča Poláchová mají obě po třech blocích, ale na esa jsme prohrály 8:16. I na příjmu jsme udělaly celkem 16 chyb. Víme, kde byla chyba a že se musíme koncentrovat pořád a nepodcenit ani jediný míč. Samozřejmě děkujeme všem fanouškům, kteří s námi jeli takovou dálku a kteří nám z tribuny pomohli v nejhorších chvílích, vypadalo to že hrají s námi. Tento týden se  budeme pečlivě připravovat na zápas ve Šternberku, kde se popereme o první trojku ve skupině.

Zapsala: Barča Bartošíková

 

Extraliga kadetek: TJ Ostrava - TJ Sokol Frýdek - Místek   1:3 , 0:3
1. Zápas 1 : 3  (-19, -22, 23, -23)
Od samého začátku bylo utkání se soupeřkami z Frýdku Místku velmi vyrovnané. Na začátku prvního setu jsme vedly o 3-4 body, ale po druhém technickém timu jsme nedokázaly přijmout a složit balón, tudíž nás naše soupeřky porazily. Do druhého setu jsme nenastoupily moc dobře, nezvládly jsme přijmout tvrdý servis a začaly prohrávat zhruba o 6 bodů, postupně jsme ale ztrátu doháněly a opět v koncovce po našich nevynucených chybách set prohrály. Třetí set byl opět velmi vyrovnaný, tahaly jsme se o každý bod a bylo k vidění i pár krásných výměn, díky bojovnosti skončil závěr setu lépe pro nás. Čtvrtý a konečný set byl jak na horské dráze, bohužel nás trápily pořád stejné věci a to přihrávka a hodně zbytečných chyb.
2. Zápas   0 : 3  (-26, -19, -25)
Druhý zápas se nesl ve stejném duchu, jako ten předešlý. První set jsme začali velmi dobře, udělali jsme si náskok asi pěti bodů, ale v koncovce nás trápily pořád stejné a několikrát zmiňované problémy. Další set nám nešel dát pořádný servis, a proto si s námi soupeř na druhé straně dělal co chtěl. Poslední set byl na začátku v naší režii a když se přiblížila koncovka tak jsme měli problém vůbec přehrát balón na protější stranu hřiště a tak zápas celkově prohrály.
Zapsala: Hanka Záhorská.  

    
1.liga Juniorek: ŠSK Bílovec – TJ Ostrava „B“    3:1 , 1:3
1. utkání:
První set byl v začátku utkání vyrovnaný (4:5), potom Ostrava odskočila domácím hráčkám na rozdíl  6 bodů (6:12) a svůj náskok zvyšovala až do konce prvního setu – 13:25.
Ostravské hráčky hrály pozorně v poli, nezkazily smeč a na co sáhly, to jim vyšlo. Zato domácí hráčky byly po celý set mimo a nic jim nevycházelo.
Druhý set začal opět v režií ostravských hráček, které si vytvořily náskok 9:4, 19:14, 21:17, 23:18 a vypadalo to na hladké vítězství. Po dvou chybách hostujících hráček se Bílovec chytil a snížil na 21:23, vyrovnal na 24:24 a nepomohly ani dva oddechové časy hostů, které následovaly za sebou. Ostrava dohrávala druhý set odevzdaně a dovolila domácím zvítězit 26:24.
Začátek třetího setu byl do stavu 3:4 vyrovnaný, ale do prvního technického timu šly z náskokem čtyř bodů domácí hráčky (8:4), které postupně své vedení navyšovaly až na konečný stav  25:17.
Ve čtvrtém setu se vedly domácí 9:5, 15:9, 18:15, následně se hostům podařilo vyrovnat na 18:18, 21:21, 24:24 ale poslední dva body uhrály domácí hráčky  a zvítězily 26:24 a v celém utkání 3:1.
2. utkání:
Do druhého utkání nastoupila ostravská děvčata s jediným cílem, a to zvítězit.
Začátek prvního setu byl katastrofální a Bílovec šel do prvního technického timu se skórem 8:0 !!! Ostrava začala sice snižovat, ale prohře nezabránila 25:20.
Výkon Ostravských hráček byl katastrofální, bez pohybu, bez povzbuzování mezi sebou, bez chuti hrát volejbal.
Do druhého setu nastoupily Ostravské hráčky se dvěma změnami v základní šestce a s tím, že už nemůžou hrát hůř. A najednou to šlo. Holky se chytly, začaly makat a zbývající tři sety vyhrály 25:16, 25:13 a 25:14.

K příštímu dvojutkání zajíždíme do Zlína, kde pouze dvě výhry nás udrží ve hře o postup.  
Zapsal: H.O.


Krajský přebor Kadetek: TJ Sokol Palkovice - TJ Ostrava "B"    1:3 , 0:3
V sobotu 26.11.2016 jsme jely na zápas kadetek do Pálkovic.
Do prvního setu jsme nastoupily v sestavě Anna Ruszová, Hanka, Terka Sabelová, Ali, Verča a Vanes. První set jsme totálně projely, protože jsme si nevolaly a dělaly zbytečné chyby, než jsme se rozehrály. Do druhého setu i třetího jsme nastoupily ve stejném postavení a tím, že jsme přestaly dělat zbytečné chyby a začaly se povzbuzovat, tak jsme vyhrály. Sice s menšími potížemi, ale nakonec to bylo fajn.
Do prvního setu druhého zápasu jsme nastoupily ve složení Anna Ruszová, Vanes, Terka Rozacká, Hanka, Barča Vojtášková a Terka Sabelová. První set byl podle mého názoru fajn. Příjem jsme zvládaly a útok taky, takže jsme vyhrály. Do druhého setu jsme šly ve stejné sestavě. Jenom na konci se vyměnily Ali a Barča. Díky Ali jsme vyhrály, protože přinesla novou energii. Třetí set jsme byly stejně jako v prvním a vyhrály jsme ho úplně na plné čáře, protože Pálkovice přestaly hrát.
Takže stav zápasů je 3:1 a druhý 3:0.
Nejvíc nám v těhle zápasech nešly určitě bloky. Vůbec jsme to nečasovaly a u dvojbloku jsme měly pořád díru. A nejvíc nám šlo podání, protože každý měl alespoň jednu šňůru podání a třeba dohnal pár bodů. Ale jinak si myslím, že jsme hrály dobře.
Zapsala: Anna Ruszová


2. liga žen: VK Austin Vsetín - TJ Ostrava "B"   1:3 , 3:1
V sobotu jsme odehrály další dvojzápas ve Vsetíně. Tentokrát jsme si body spravedlivě rozdělily.
Po výhře 3:1 v prvním utkání, jsme usnuly na vavřínech a druhý zápas prohrály 1:3. Posunuly jsme se tak v tabulce na 4. místo.
Příští týden nás čekají Kylešovice, kterým patří 2. místo. Nezbývá než zamakat a v sobotu se pokusíme na domácí palubovce urvat cenné body.
Zapsala: Klára Sedláčková


Krajský přebor žen:  TJ Ostrava – TJ Hlučín  3:0, 3:1
Mírnými favoritkami v těchto duelech byly domácí hráčky. Ty roli favorita potvrdily a připsaly si do tabulky šest bodů.
První utkání bylo v každém setu vyrovnané a rozhodovalo se vždy až v koncovce, kde byly úspěšnější ostravské hráčky.
V druhém utkání byly v prvním a druhém setu lepší domácí hráčky. Třetí set byl vyrovnaný a koncovku lépe zvládly hráčky Hlučína. Čtvrtý set si Ostrava udržovala mírný náskok po celý set a ten vydržel až do samého závěru.
Zapsal: H.O.


Krajský přebor: mladší žačky TJ Ostrava "A"
Po sestupu do 2 skupiny se děvčata, díky komisi mládeže KVS, musí začít učit spodní podání. Ne všechna se s tím za krátkou dobu vyrovnala.
Odehráli jsme 4 utkání, 3 vítězství a 1 porážka, a tak se nám postup nezdařil.
Zapsal: Pepa Choma


Krajský přebor: mladší žačky TJ Ostrava "B"
První zápas jsme hrály s Frýdkem Místkem, to jsme bohužel prohrály 2:0. Myslím si, že to byl vyrovnaný zápas.
Druhý zápas jsme hrály s Frenštátem. První set jsme vyhrály. Protihráčky byly slabší na příjmu. Jenže v 2. setu jsme prohrály na plné čáře. V tiebreaku jsme prohrály o 2 body. Takže to skončilo 2:1.
Třetí zápas jsme hrály s Novým Jičínem. Měly jsme další prohru 2:0.
Další a také poslední zápas jsme hrály s Bílovcem. Za mě byl Bílovec hodně těžký a taky, že jsme prohrály 2:0.

Sestava TJ Ostrava: Aňa, Anet, Adél, Eva, Ema, Magda, Bára, Helča (Míša)
Protihráčky: Frýdek Místek, Frenštát, Nový Jičín, Bílovec
Zapsala: Eva Medvecká