Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava (27.-28.1.2018)

Extraliga Juniorek:  TJ Ostrava - KCTM Volejbal Vysočina 0:3, 2:3
O sobotním poledni jsme se utkaly s týmem Vysočiny. Cílem bylo hlavně porazit soupeře a také se na něj řádně připravit do bojů v druhé části soutěže, kde bude jedním z našich soupeřů.
Bohužel se nám v prvním zápase nepodařilo zatlačit a velké množství chyb z naší strany skončilo zaslouženým vítězství soupeře.
V druhém zápase první dva sety vypadaly podobně. Až konečně ve třetím setu se nám podařilo soupeře zatlačit a zaslouženě jsme vyhrály. Čtvrtý set byl bojem až do poslední chvíle. Bylo to nervy drásající drama. Naštěstí jsme vypjatou koncovku čtvrtého setu zvládly a čekal nás set pátý. Na začátku posledního setu jsme bohužel malinko zaváhaly a to nás stálo vítězství. Pokoušely jsme se ještě skóre otočit,ale už se nám to nepodařilo.
Avšak tento zápas byl pro nás i přes prohru velkým povzbuzením za poslední porážky a budeme bojovat dále.

Autor: Eliška Augustinová

 

Extraliga Kadetek:  TJ Ostrava - SG Ludvíka Daňka Brno 1:3, 3:0
Včera, 27.1.2018, jsme odehrály poslední domácí zápas v první části extraligy, který se konal netradičně na Varenské. Soupeřem nám byl tým z Brna.
První utkání vyhrály soupeřky 3:1 na sety. V koncovkách bylo skóre těsné, ale holky z Brna dělaly méně chyb a to jim také pomohlo k výhře.
Sestava: Výtisková, Klímová, Makovcová, Ruszová, Vaňková, Žarnovická, libera - Jošková, Šťastná

V druhém utkání jsme zkusily hrát netradičně na dvě nahrávačky s tím, že přední měla post univerzála a zadní nahrávala. Tento systém zafungoval, dělaly jsme méně chyb a za podpory skvělých fanoušků, bez kterých bychom výsledku asi nedosáhly, jsme porazily druhý tým tabulky 3:0.
Sestava: Výtisková, Makovcová, Mikolášová, Boštíková, Žarnovická, Hurníková, libera - Jošková, Šťastná

Autor: Klára Žarnovická

 

1. liga Juniorek: TJ Ostrava - Happy Sport Opava 0:3, 3:0  
První utkání : TJ Ostrava B – Happy sport Opava 0:3 (21:26, 16:25, 18:25)
Do sobotního dvojutkání jsme šli s jasným hlavním cílem, což bylo uhrát jeden bod, který nám zajišťoval postup do finálové skupiny soutěže. Samozřejmě jsme chtěli i vyhrát, tak jako vždy.
Bohužel v počtu, ve kterém hrajeme, musíme hledat náhradní varianty a řešení, a ne vždy to vyjde.
Tentokrát na postu blokařky musela nastoupit kapitánka a smečařka Verča Batková, na smeči potom libero Agáta Pavlicová. Na účku Adéla Kašpárková, a museli jsme hrát bez libera.
Přesto byl první set velmi vyrovnaný, i když jsme se opět tradičně pomaleji rozjížděli.
Zkraje jsme lehce prohrávali, ale postupně jsme dotáhli až na vedení 19:17. Bohužel to bylo z naší strany v prvním setu vše.
Druhý set byl zkraje také vyrovnaný, ale soupeřky nás v polovině setu zaskočily osmibodovou šňůrou, na kterou jsme již nedokázali odpovědět.
Bohužel to stejné se jim podařilo i na začátku třetího setu. Vytvořený náskok si už dokázaly udržet až do konce, takže nás poměrně hladce porazily.
Sestava : Planková Karolína, Batková Veronika, Uherková Tereza, Pavlicová Agáta, Kokešová Monika, Kašpárková Adéla – Orálková Adéla

Druhé utkání : TJ Ostrava B – Happy sport Opava 3:0 (25:16, 25:18, 25:10)
Do druhého utkání nám přišly 2 posily. Navrátivší se Anička Ruszová na post blokařky a netradičně na účko Míša Hepová.
Na herním projevu to bylo ihned znát, a mohli jsme se vrátit ke stylu hry, na který jsme byli zvyklí - s liberem a Verčou na smeči.
Hned od úvodu utkání se to projevilo na kvalitě herního projevu. Tahali jsme za delší konec, a skóre se vyvíjelo v náš prospěch. Postupně jsme znovu začali získávat herní jistotu a sebedůvěru a předváděli opět pěkný bojovný volejbal. První set jsme zvládli na výbornou.
Ani druhý set nevybočil ze zaběhnutých kolejí, a až na malé zaváhání v polovině setu, kdy jsme dostali šest bodů za sebou, naše hra kvalitou soupeřky převyšovala. I druhý set jsme tedy zvládli na jedničku a splnili si postupový sen.
Přesto, že již de facto nebylo o co hrát, jsme chtěli na hřišti dokázat, kdo je lepším družstvem.
Ve třetím setu jsme soupeřky prakticky vymazali ze hřiště a naprosto s přehledem vyhráli 25:10.
Nutno říct, že naše hra ve druhém utkání splňovala vysoká měřítka, a doufejme, že tomu tak bude i nadále.
Sestava : Planková Karolína, Batková Veronika, Uherková Tereza, Kokešová Monika, Ruszová Anna, Hepová Michaela, libero Pavlicová Agáta - Kašpárková Adéla, Orálková Adéla

Autor: Radek Brzobohatý

 

Krajský přebor VO Slezská Orlice - TJ Ostrava 0:3, 2:3
První utkání : VO Slezská Orlice - TJ Ostrava 0:3 (22:25, 22:25, 22:25)
V neděli se rozehrála druhá část krajského přeboru juniorek.
Hned na úvod jsme absolvovali cestu do Krnova. Jeli jsme pouze v sedmi s cílem nechat děvčata opravdu zahrát.
Do základní sestavy od začátku nastoupila naše nová akvizice Adéla Orálková na postu nahrávačky. Nutno říci, že se s novou situací poprala velmi dobře a hrála velmi pěkně.
Za pochvalu stojí především herní posun v tom, že se některé hráčky dopouštěli daleko méně nevynucených chyb, než v minulosti. Jejich herní projev se místy zdál být již daleko vyzrálejší než v minulosti. Doufejme, že nastolený trend vydrží i do budoucna, a děvčata se budou i nadále snažit na sobě pracovat.
Průběh utkání byl celou dobu velmi vyrovnaný. Přesto pro nás hrálo to, že jsme po většinu setů mírně vedli, a tak bylo znát i méně strachu na naší straně.
Každý set jsme vyhráli se stejným bodovým rozdílem 25:22. Štěstí stálo více při nás, a tak jsme koncovky zvládli.
Sestava : Ruszová Anna, Kašpárková Adéla, Cáhlíková Viktorie, Sabelová Tereza, Vítková Klára, Orálková Adéla - Planková Karolína,

Druhé utkání : VO Slezská Orlice - TJ Ostrava 2:3 (9:25, 26:24, 25:23, 27:29, 12:15)
Do druhého utkání nastoupila na postu nahrávačky Kája Planková.
První set byl z naší strany asi nejlepší, který jsme tu předvedli a soupeře jasně rozdrtili.
Od druhého setu se hra ale opět vyrovnala, a tak se šlo do naprosto vyrovnaných koncovek.
Bohužel tentokrát jsme koncovky druhého a třetího setu nezvládli zase my.
Ve čtvrtém setu se ale naše hra zase zlepšila. Za stavu 24:19 to vypadalo, že pátý set je již jasný, ale po hrubých chybách jsme nechali soupeřky dotáhnout. Za stavu 25:24 pro soupeřky proběhla asi nejlepší výměna v utkání, kdy se obě družstva tolik bála udělat chybu, že míč nesčetněkrát putoval z jedné strany na druhou, a rozehra trvala snad minutu. Naštěstí se nakonec míč unavil na straně soupeřek. A v koncovce jsme tentokrát zase byli šťastnější my.
V pátém setu jsme si vypracovali náskok, který se nám podařilo udržet až do konce, a tak jsme nakonec po více než dvou hodinách zvítězili.
Sestava : Ruszová Anna, Kašpárková Adéla, Cáhlíková Viktorie, Sabelová Tereza, Vítková Klára, Planková Karolína - Orálková Adéla

Další utkání hrajeme již teď v úterý 30.1. od 16.30 na jízdárně.

Autor: Radek Brzobohatý

 

Krajský přebor ml. žaček - 4.kolo
TJ OSTRAVA "A"   1. místo
Dne 27.1. proběhlo v Karviné 4 kolo KP ml. žákyň. Toto kolo se nám neobyčejně vydařilo vyhráli jsme všechna utkání 2:0 – Orlová, F-M, Karviná.
Děvčata se opírala o výborné podání, které je v této kategorii velmi důležité.
Příležitost dostala všechna děvčata. Snížili jsme ztrátu na vedoucí Orlovou na 2 body a ještě nevzdáváme boj o vítězství v KP.

Autor: Pepa Ch.
 

TJ OSTRAVA "B"   2. místo