Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava (28.-29.1.2017)

Extraliga Juniorek: SK Španielka Řepy : TJ Ostrava 3:0, 3:1

Tento víkend jsme odcestovali do Prahy na Španielku, kde jsme v neděli odehrály dva zápasy. Jelikož spousta hráček je zraněných nebo nemocných, doplnily nás kadetky, které v Praze hrály den před námi. Po prvním zápase a prohře 3:0 se zdálo, že už bychom nejraději byly doma...  Po "válečné poradě" jsme ale otočily kartu a začaly se rvát o každý bod. Odjížděly jsme sice s prohrou 3:1 ale s daleko lepším pocitem z bojovnosti než v prvním zápase. Nejbližší zápas budeme hrát doma s Budějovicema.

Zapsala: B Bartošíková


Extraliga kadetek: SK Španielka Řepy : TJ Ostrava 3:1, 3:1
1. zápas - 3:1 (18,23,-20,18)
Tento víkend se ostravské druždtvo kadetek vydalo do Prahy k utkání s děvčaty z ŠK Španielka Řepy. V prvním setu se nám nepodařilo příjmout míč a od toho se vše odvíjelo. Nedokázaly jsme ani pořádně zaútočit a vázla také obrana na síti. I přes to jsme bojovaly, jak jen to šlo. Další sety byly už mnohem lepší a ve třetím setu prvního zápasu jsme hodně zabojovaly a také jsme ho i vyhrály. Ve čtvrtém setu jsme se moc snažily vyhrát, praly jsme se, avšak i přes to jsme bohužel prohrály. První zápas proto končí prohrou Ostravy 3:1 na sety.

2. zápas - 3:1 (-20,12,19,17)
Druhý zápas nevypadal špatně. nastoupily jsme tam s tím, že chceme vyhrát. Měly jsme celkem dobrý příjem a dobrý útok. První set jsme opravdu vyhrály. V dalších setech jsme se snažily hrát, jak nejlíp umíme, ale naše protihráčky na nás zatlačily. Bojovaly jsme, ale nepovedlo se nám to v koncovkách. Navzdory všem radám našich trenérek jsme opět prohrály a zápas končí opět prohrou 3:1 na sety.

Zapsala: E ???

 

1.liga Juniorek:  TJ Ostrava "B" – VC Kroměříž  3:1 , 3:0
Před utkáním byl mezi týmy pouze 3 bodový rozdíl ve prospěch Ostravy. Případná prohra by domácí celek namočila do bojů o sestupové příčky.
První set byl z počátku vyrovnaný, ale díky výbornému servisu se hostující hráčky začaly bodově domácím vzdalovat (13:22) a set dotáhly do vítězného konce.
Druhý set byl vyrovnaný, ale do technického timu byly ve vedení hosté 7:8.  Pak se k servisu postavila Verča Batková a ta splnila pokyny trenéra do puntíku - vybrala si dvě hráčky soupeře, které měly problém s příjmem, a 7 body v řadě se domácí dostaly do vedení 14:8. Kroměříž se již nedokázala zvedenou a druhý set prohrála.
Třetí a čtvrtý set si ostravské hráčky pohlídaly, po celou dobu byly o krok před svými soupeřkami a celé utkání dovedly do vítězného konce (3:1).

Druhé utkání již bylo plně v réžií domácích. V úvodu všech setů si Ostravské hráčky vybudovaly bodový náskok (6-8 bodů), který si udržovaly až do samotného závěru. Pouze třetí set byl vyrovnaný až do stavu 19:17, ale koncovka patřila domácím (25:21), a celkově za 76 minut zvítězily 3:0.

Po zpackaném  utkání ve Vyškově si Ostravanky spravily  chuť na děvčatech z Kroměříže. Díky naordinované taktice, kterou začaly dodržovat od druhého setu prvního utkání, zůstalo 6 bodů v Ostravě.

Sestavy:
TJ Ostrava: Batková, Gengelová, Kokešová, Pavlačková, Planková, Richterová, Stará, Tichopádová – trenér: Brzobohatý
VC Kroměříž: Grebůrková, Jiříková, Jurmanová, Kubíková, Kurucová, Nábělková, Rozsypalová, Tschertnerová – trenér: Pácl

Zapsal: Holcman


Krajský přebor Kadetek: VK Karviná : TJ Ostrava "B" 3:2, 3:0
Dne 28.1. jsme jely na zápas kadetek do Karviné.
Na zápas jely: Hanča Boštíková, Terka Rozacká, Verča Janostyaková, Anička Ruszová, Barča Vaňková, Vanes Hurníková, Terka Sabelová, Terka Pavlíčková, Ali Klímová, Barča Pejznochová a Barča Vojtášková.
První set byl hodně vyrovnaný, ale bohužel jsme ho prohrály. Druhý vcelku jasně vyhrály, třetí prohrály a čtvrtý zase těsně vyhrály. Do pátého setu jsme nastoupily s velkým odhodláním vyhrát, ale bohužel jsme ho myslím jen o dva body prohrály.
Druhý zápas jsme sice prohrály, ale všechny tři sety byly vyrovnané.
Zápasy skončily 2:3 a 0:3. Nejvíce jsme kazily na příjmu, ale dost i na podání. Konečně jsme už fandily a povzbuzovaly se i na lavičce a myslím, že jsme si dobře zahrály.

Zapsala: Barča Vojtášková

 

Český pohár starších žakyň
Starší žačky: Český pohár - 3. kolo : 8. místo

Dne 28.-29. ledna se konal volejbalový turnaj o postup v krásné svitavské hale. Víkend jsme zahájily výhrou nad Kometou Praha a zakončily prohrou se Znojmem 2:1 na sety. VK PEGAS Znojmo pro nás bylo nejtěžším soupeřem, ale asi právě pro to jsme se dokázaly podržet a vzít mu aspoň set. Celkově se nám v důležitých chvílích nedařil servis a nedokázaly jsme soupeři po těžce vybraném příjmu vrátit míč. Tento víkend při nás štěstí nestálo, ale ubytování bylo hezké a víkend jsme si jinak užily.

Zapsala: Pěnčíková Anna Marie