Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava (3.-4.12.)

Extraliga Juniorek: TJ Sokol Šternberk : TJ Ostrava  3:0, 3:0
Informace k utkání se připravují

 

Extraliga kadetek: TJ Ostrava : SG LD Brno  1:3, 0:3
1. zápas 1:3 (14,-21, -13, -15)
Do prvního setu jsme nastoupily s jistotou. A tvrdým servisem jsme zatlačili, soupeř se velmi trápil s přihrávkou tak i s obranou na síti.
V druhém setu se soupeřova hra uklidnila a začalo se mu dařit, a jak se jejich výkon zlepšoval, ten náš upadal. V koncovce jsme pak udělaly naše už typické chyby na příjmu a set prohrály.
Jak třetí tak čtvrtý set byl propadák. Nedařilo se nám ve všech herních činnostech a náš postoj působil velmi odevzdaně. Zápas tedy skončil 1:3.
2. zápas 0:3 (-15,-25,-17)
Do druhého zápasu jsem nastoupily odhodlaně urvát aspoň nějaké body. Jenže se nám nedařilo při příjmu, a tím pádem jsme ani neskládaly balóny. V druhém setu jsme tedy udělaly pár změn na postech, zatlačily servisem a změnily přístup. Bohužel díky našim nevynuceným chybám ani to nestačilo a set jsme prohrály. Ve třetím setu to byla od začátku tahanice, Brnu jsme to pořád nechtěly dát zadarmo, dokonce za stavu 10:15 jsme díky skvělému podání Katky Kundlové a naší pozornosti v poli i na síti srovnaly na 15:15 a do druhého technického timu šly se ztrátou jednoho bodu na Brno.
Bohužel koncovku jsme si již nepohlídaly a celý zápas tak prohrály 0:3.
Zapsala: Hanka Záhorská, Eva Bujnová


    
1.liga Juniorek: VSC Zlín : TJ Ostrava "B"  0:3, 3:2
1. utkání:
V prvním setu bylo utkání vyrovnané až do stavu 14:14. Potom se domácím podařilo odskočit na 20:17, 22:20, ale koncovku nakonec lépe zvládly Ostravské juniorky 22:25.
Druhý set byl vyrovnaný do stavu 8:8, potom hosté odskočili na 13:17, 14:22 a set vyhrály 18:25.
Třetí set byl zpočátku vyrovnaný (6:6), pak se hostující hráčky dostaly do trháku (7:12), ale domácí se ani za nepříznivého stavu nevzdávaly a skóre se jim podařilo otočit - 17:16. Ale koncovka patřila opět Ostravským hráčkám 22:25
2. utkání:
Po tříhodinové pauze nastoupila ostravská děvčata do druhého utkání s jediným cílem, a to opět zvítězit.
V prvním setě bylo utkání vyrovnané do stavu 11:10, následně domácí hráčky utekly na 18:12 a svůj náskok do konce setu ještě navýšily na konečných 25:16.
Ve druhém setu si domácí udržovali náskok (10:5, 12:8, 16:11) ale hosté díky tvrdému servisu otočili skóre na 18:17. Koncovka setu byla vyrovnaná, žádné družstvo nechtělo prohrát. Nakonec více štěstí měli hosté a urvali vítězství 25:27.
Třetí set byl v režií hostů - 18:25.
Čtvrtý set byl v režií domácích - 25:17.
Od začátku tiebreaku byly o krůček vpředu hostující hráčky (1:4, 5:8, 6:9, 10:12), ale potom se zadrhly a domácí otočili na 13:12. Ostravanky se ještě vzchopily a otočily na 13:14. Domácí hráčky však byly v koncovce více soustředěné a díky větší odvaze na síti zvítězily 17::15  a v celém utkání 3:2

V příštím dvojutkání přivítáme na domácí palubovce zatím neporažené hráčky z Frýdku-Místku.  
Zapsal: H.O.

 

Krajský přebor Kadetek: TJ Ostrava "B" : VK Polanka nad Odrou   3:0, 3:0
Dobrý výkon děvčat v kp kadetek.Dostaly příležitost všechny děvčata před zítřejším kp st. žákyň.
Zapsal: Pepa Choma

 

2. liga žen: TJ Ostrava "B" : VK Kylešovice  0:3, 2:3
V 15. a 16. kole 2. ligy žen skupiny C proti sobě nastoupila družstva TJ Ostrava B a VK Kylešovice. Obě družstva mají kvalitní a široký kádr mladých a šikovných hráček. V sobotu 3. 12. 2016, kdy se odehrál dvojzápas těchto družstev, holky z Kylešovic dokázaly, že jsou sehrané lépe než děvčata Ostravy.
První zápas, který začínal v 9 hodin v hale Mládeže (ulice Gajdošova) byl zcela v rukou sehranějšího týmu „kylešovických holek“. Jak už to bývá, zápas začal vyrovnaně a družstva si navzájem braly a dávaly body. V polovině prvního setu se dívky z Kylešovic ujaly vedení a až do konce druhého setu ho nepustily. 3. set byl opět vyrovnanější, ale Ostravačky přestaly trefovat hřiště při servisu a tím se samy připravily o možnost získat body a zvítězit. První zápas tedy skončil 3:0 (19,11,19) ve prospěch Kylešovic.
Po dvou hodinové pauze, kterou vyplnily svou hrou družstva kadetek Ostravy a Brna, holky opět naskočily na palubovku. Tentokrát se však 1. setu zmocnily hráčky z Ostravy. Kylešovická děvčata nastoupila na hřiště trochu nesoustředěná a dovolila Ostravačkám vzít si první set. Začátek 2. setu byly Ostravačky opět na koni, ale sérií pokažených příjmů a servisů se samy, s přičiněním šikovností Kylešovic, připravily o druhý set. Třetí sada byla vyrovnaná a v koncovce rozhodlo špatné postavení Ostravaček, které přihrálo 24. bod Kylešovicím. Ostravačkám se ještě podařilo upravit stav na 22:24, ale útokem do zámezí holek z Ostravy skončil 3. set v náručí Kylešovic. Do 4. setu opět družstva naskočila bojovně a párem krásných volejbalových výměn dokázala, že i v druhé lize žen se hraje pěkný volejbal. Čtvrtý set pro sebe v koncovce utrhly Ostravačky a bylo jasné, že o vítězství rozhodne set pátý. Ten byl zase velmi vyrovnaný, což dokazuje i skutečnost, že strany se měnily za stavu 8:6 pro Ostravu, která nedokázala udržet koncentraci na servisu a podlehla Kylešovicím nejtěsnějším rozdílem 13:15. Obě družstva předvedla nasazení a týmového ducha, ale ve sportu vždy vyhrává jen jeden a Kylešovice dokázaly, že jsou právem v čele tabulky. Ostrava bude mít ještě šanci ukořistit body na palubovce Brna-Juliánov, kde příští sobotu 10. 12. 2016, odehraje poslední dva zápasy tohoto roku.
Zapsala: Verča Šípová

 

Krajský přebor žen:  TJ Fulnek : TJ Ostrava "C"  3:0,  3:0

 

Krajský přebor starší žačky TJ Ostrava "A" - skupina "A" 3. kolo  1. místo
V neděli 4.12.2016 jsme pořádali 3 kolo KP st.žákyň za účasti 5 družstev.
Dali jsme si za úkol dostat se v tomto kole před NJ což se nám podařilo, navíc jsme porazili vedoucí FM a obsadili jsme 1. místo.
Děvčata podala velmi bojovný výkon i když jsme opět kazili podání.Kolo zpestřilo oddílové derby které mělo velmi vynikající atmosfŕu díky fandění rodičů.
Zapsal: Pepa Choma

Fotografie z KP naleznete ZDE

 

Krajský přebor starší žačky TJ Ostrava "B" - skupina "A" 3. kolo  4. místo
Dne 4.12 jsme hrály v Ostravě na škole Generála Píky 3 kolo KP starších žaček.. Jely jsme v sestavě: Alice Klimová, Tereza Pavlíčková, Tereza Sabelová, Kiki Umlaufová, Vanessa Hurníková, Hanka Boštíková, Barča Vaňková, Anna Baumanova, Anna Ruszova, Tereza Rozácka, Verča Janostyaková.
V prvním zápase jsme hrály s Novým Jičínem. Hodně jsme si fandily, ale přesto jsme nakonec prohrály 2:1.
Další zápas jsme hrály s naší Ostravou. Tam jsme si taky fandily, ale zase jsme bohužel prohrály 2:1.
Ve třetím zápase jsme hrály s Opavou. Byly jsme odhodlané vyhrát a zůstat v této skupině. V prvním setu jsme vyhrály, ale ve druhém se nám nedařilo a Opava vyhrála. Tak jsme nastoupily zase do tajbrejku v plné síle a s Opavou jsme vyhrály.
Po přestávce jsme hrály s Frýdkem Místkem. V prvním setu vyhrál Frýdek, ale do druhého setu jsme se pořádně vyhecovaly a vyhrály jsme my. Takže jsme šly opět do tajbrejku, kde jsme se hodně snažily. Jenže jsme prohrály.
Myslím si, že na první zápasy ve skupině A jsme hrály dobře. Všechny holky se snažily co to šlo. Myslím si, že v těchto zápasech nám moc nešel příjem. Ale do příště věřím, že to bude lepší.
Napsala: Vanessa Hurníková

Fotografie z KP naleznete ZDE