Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava (3.-4.2.2018)

1. liga Juniorek: VSC Zlín - TJ Ostrava B    3:0 , 3:2
První utkání : VSC Zlín - TJ Ostrava B 3:0 (25:17, 25:14, 25:21)
Po minulém kole, kdy jsme si zajistili postup do horní finálové skupiny soutěže, jsme jeli k poslednímu kolu základní části do Zlína. V letošním roce hraje Zlín velmi dobře, a tak nás nečekal lehký soupeř. Body z utkání se započítávají do další fáze soutěže, a tak pro nás de facto již začínala finálová část.
Bohužel nám onemocnělo libero – Agáta Pavlicová, a její neúčast byla znát. Pokusili jsme se nasadit na její místo mladou Adélu Orálkovou, která teprve sbírá zkušenosti. S těžkým úkolem se poprala, ale čeká ji ještě dlouhá cesta.Vzhledem k marodce a zraněním nás bylo nakonec jen 8.
Od úvodu utkání jsme předváděli jen průměrný výkon. Vázla především přihrávka, a soupeřky se nebály na podání, to jim vycházelo, a tak skóre neutěšeně narůstalo v jejich prospěch. Bohužel naplno využily kvalitní servis – jejich největší zbraň, a my jsme první dva sety nedokázali najít odpověď. Vůbec jsme se nebyli schopni dostat ke hře, kterou potřebujeme hrát, a v podstatě jsme se jen bránily.
Do třetího setu jsme přeskupili formace, a začali hrát vyrovnanou partii. Až do stavu 19:19 to bylo velmi vyrovnané, a byla zde šance na zvrat v utkání. Bohužel v závěru setu jsme odešli, a soupeřky zaslouženě vyhrály.
Sestava : Planková Karolína, Batková Veronika, Uherková Tereza, Makovcová Marie, Ruszová Anna, Žarnovická Klára, libero Orálková Adéla - Kokešová Monika


Druhé utkání : VSC Zlín - TJ Ostrava B 3:2 (15:25, 18:25, 25:21, 26:24, 16:14)
Do druhého utkání jsme úplně změnili taktiku v obraně, a tentokrát bez libera.
Touto změnou jsme soupeřky dokonale zaskočili, a začali je naprosto přehrávat. Nebyly schopny se se změněnou situací vypořádat, a tak první dva sety se staly jednoznačnou záležitostí pro nás.
Do třetího setu se nic nezměnilo, a tak byla velká šance na úspěch. Bohužel se soupeřkám znovu výrazně dařilo na podání, a tak se ujaly výrazného vedení. Tento set i celé utkání navíc výrazně ovlivnilo zranění Moniky Kokešové, která si podvrtla kotník pravé nohy, a byla tím pádem z utkání vyřazena. Přesto jsme paradoxně v tento moment zabrali a začali stahovat výrazný rozdíl ve skóre, a set jsme ještě zdramatizovali. Na víc to ale nestačilo.
Vlivem zranění jsme museli opět do čtvrtého setu přeskupit naše řady, ale nezačali jsme vůbec dobře. Celý set byl velmi vyrovnaný, přesto jsme ke konci dokázali jít do vedení 19:17.
Bohužel hned obratem jsme dostali 4 body. Přesto se nám podařilo vyrovnat na 23:23, následně na 24:24. Koncovku ale lépe zvládli soupeřky. Byla to opravdu velká škoda, neboť jsme si mohli odvézt 3 body, což by byl asi úspěch.
A tak se šlo do setu pátého. Ten byl opět velmi vyrovnaný od samého začátku až do konce. Prohrávali jsme již 7:9, ale otočili jsme na 12:10 a 13:11. Už to vypadalo, že by nám to mohlo vyjít, bohužel jsme naprosto zbytečně darovali soupeřkám body, a v závěru byly šťastnější právě ony.
Přesto bylo druhé utkání velmi pěkné a zajímavé, těch pár fanoušků jsme určitě nenudili.
Sestava : Planková Karolína, Uherková Tereza, Makovcová Marie, Ruszová Anna, Žarnovická Klára, Kokešová Monika - Orálková Adéla, Batková Veronika

Po dvoutýdenní přestávce nám začíná druhá část soutěže. Doufáme, že narazíme na kvalitní soupeře a budeme hrát hezký a kvalitní volejbal. Měli bychom začínat o víkendu 24.února doma, ale jsou možné změny termínů.

Autor: Radek Brzobohatý

 

Krajský přebor žen: TJ Ostrava C – TJ Sokol Palkovice 3:0, 3:0
Soutěž : MS-Z-F (Krajský přebor žen) - čtvrtfinále

První utkání : TJ Ostrava C – TJ Sokol Palkovice 3:0 (25:13, 25:13, 25:18)
Do čtvrtfinále play off jsme jako vítězové základní skupiny A šli na čtvrtého ze skupiny B, družstvo Palkovic.
Vzhledem k výsledkům a předpokladům se dalo očekávat, že soupeřky přehrajeme a vybojujeme první dvě vítězství, abychom do odvety jeli s náskokem.
Snad až na samotný začátek utkání, kdy to přece jen bylo trošku vyrovnané, jsme papírové předpoklady splnili. Udržovali jsme si neustálý náskok, který jsme postupem času zvyšovali.
Stejně se odvíjely i další dva sety. Vzhledem k našemu velmi vyrovnanému kádru se ani pravidelné střídání nijak neprojevilo na kvalitě hry. V každém setu jsme jasně dominovali, a naprosto s přehledem první utkání vyhráli.
Sestava : Polášková Tereza, Stará Patricie, Holcmanová Martina, Panková Michaela, Matýsková Kristýna, Gengelová Lenka, libero Polakovičová Petra – Bruncková Tereza, Uhlářová Klára, Jaglová Radka


Druhé utkání : TJ Ostrava C – TJ Sokol Palkovice 3:0 (25:14, 25:18, 25:19)
Druhé utkání jsme začali v pravé poledne. Obraz hry se oproti tomu prvnímu v podstatě nezměnil, a od začátku to byla opět jednoznačná záležitost pro nás. Opět jsme točili se sestavou a v průběhu celého utkání vedli. Snad jen ve třetím setu se v jeho polovině soupeřky zmohly na určitý odpor, ale po uklidnění se v oddechovém čase jsme opět výrazně odskočili ve skóre a v poklidu utkání dohráli.
Sestava : Polášková Tereza, Stará Patricie, Holcmanová Martina, Panková Michaela, Matýsková Kristýna, Gengelová Lenka, libero Polakovičová Petra – Bruncková Tereza, Uhlářová Klára

Odveta nás čeká za 2 týdny v Palkovicích. I přes jasná vítězství je třeba utkání nepodcenit, neboť tam se musí rozhodnout o postupujícím, a žádná šance na opravu již nebude.

Autor: Radek Brzobohatý

 

2. liga Žen: VK Austin Vsetín - TJ Ostrava "B"    3:2 , 0:3