Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava (3.-5.2.2017)

Extraliga Juniorek: TJ Ostrava : VK ČEZ Č. Budějovice      0:3, 3:1
Předchozí víkend jsme na domácím hřišti přivítaly holky z Českých Budějovic.
Oba zápasy byly přímo válkou servisů a příjmu. V prvním sobotním zápase, který jsme hrály až v 19:30 nám vůbec nešlo přitáhnout balón k síti a se 14 esama jsme odcházely domů.
Ve druhém zápase v neděli s námi nastoupila i Klárka Faltínová a nejen díky ní se herní výkon zvedl ve všech činnostech. Na esa jsme tentokrát my vyhrály 16:10 a za tři sety jsme nasbírali krásných 13 bloků, kdy nejvíce bodovala naše blokařka Klárka Podolská. I na útoku to bylo mnohem lepší, Klárka Faltínová složila 17 míčů a druhá nejlepší byla Karin Žolnerčíková s 12 složenými míči.


Extraliga kadetek: TJ Ostrava : VK ČEZ Č. Budějovice       3:1, 1:3

Už při rozcvičce jsme šly do toho naplno. Na hriště jsme nastoupily s velkým sebevědomím a myšlenkou, že do toho dáme všechno, aby jsme vyhrály.
První a druhý set jsme zvládly hravě. Ale ve třetím setu přišla únava, zmatky a nepřesné náhry, takže se vystřídaly nahrávačky i další posty, ale i přes některé změny jsme prohrály 23:25Ve čtvrtém setu trenérka dala starou sestavu a i když nám občas holky utíkaly, tak jsme je vždy dohnaly a zvládly jsme to!

Druhý zápas, který se hrál na druhý den v neděli, nedopadl tak dobře. Na hřiště už jsme nenastoupily v tak dobré náladě.
První set jsme bojovaly, ale nestačilo to. Prohrály jsme 21:25, druhý set dopadl se stejným stavem. Třetí jsme se vyhecovaly, že to vyhrajem, že nepojedem domů jako poražení. Vyhrály jsme 25:20. Bohužel ve čtvrtém setu jsme bojovaly o každý balón a snažily se, ale opět to nestačilo.
Takže nedělní zápas skončil 1:3 pro VK ČEZ Č. Budějovice.

Zapsala: Viki Milfaitova

 

1.liga Juniorek:  VK Znojmo Přímětice - TJ Ostrava "B"  1:3, 0:3
Do města vína a okurek se vydaly Ostravské juniorky stáhnout devítibodový náskok Znojma, které vede naší skupinu.
První set úvodního utkání byl vyrovnaný do stavu 9:9, pak si hostující hráčky začaly pomáhat servisem a domácím odskočily na 11:17, a zvítězily 13:25.
Do druhého setu vlétly Ostravanky jako uragán a domácí trenérka si za nepříznivého stavu (0:7) vzala svůj první oddechový čas, ani ten však nepomohl k lepšímu výkonu a hosté vedli 1:15, domácí hráčky druhý set odpískaly a po zásluze ho prohrály 5:25.
Třetí set byl vyrovnaný pouze do stavu 8:8, pak opět Ostravské hráčky odskočily na rozdíl až 4 bodů (8:13, 14:18). Vidinou snadné výhry se však nechaly ukolébat a domácí hráčky začaly rychle dotahovat (22:22) až nakonec dovedly set do vítězného konce 26:24.
Čtvrtý set byl kopií setu třetího (10:15, 16:20, 18:22) s tím rozdílem, že si náskok již Ostravské hráčky nenechaly vzít a zvítězily 20:25 a v celém utkání 0:3 na sety.

Druhé utkání již bylo plně v réžií hostujících hráček. V úvodu všech setů si Ostravské hráčky vybudovaly bodový náskok (3-5 bodů), který si udržovaly až do samotného závěru.

Při marodce ostravských hráček musely výpomoci starší žáčky (Boštíková, Vaňková), které nastoupily bez jediného tréninku se svými spoluhráčkami a nutno dodat, že se svých rolí zhostily na 1*.
Nutno dodat, že i domácí hráčky hrály bez svých tří opor.

Sestava:
TJ Ostrava: Batková, Gengelová, Kokešová, Planková, , Tichopádová, Boštíková, Vaňková, Leifertová – trenér: Brzobohatý

Zapsal: Holcman

 

2. liga žen: TJ Nový Jičín : TJ Ostrava "B"  0:3, 3:1
V Jičíně jsme nastoupily proti šesti holkám, které neměly žádnou šanci střídat.
V prvním utkání se nám dařil servis a výborně jsme plnily taktické pokyny (výhra 3:0), což se bohužel nepřeneslo do druhého utkání (1:3).

2. liga žen: Kylešovice : TJ Ostrava "B"  3:0, 3:0
V neděli jsme zajížděly na přeložený zápas do Opavy.
Bohužel jsme hned ze startu prvního utkání tahaly na kratší konec a byť byly pasáže, kdy jsme hrály se soupeřem víc než vyrovnaný volejbal, obě utkání jsme nakonec shodně prohrály 3:0.

 

Krajský přebor žen: TJ Ostrava "C" : TJ Tatran Štítina     3:0, 3:0  (Neděle)
Jednoznačná utkání, ve kterých Ostravská děvčata nedala sebemenší šanci hostům na zisk jediného setu a za 54 a 55 minut hladce zvítězila.

Krajský přebor žen: TJ Ostrava "C" : TŽ Třinec     3:0, 3:2  (Pondělí)
Do prvního utkání nastoupily domácí hráčky v nejsilnější sestavě a bylo to na palubovce znát. Vítězství 3:0 bylo dosaženo za 77 minut.
Do druhého utkání trenér domácích provedl změny v sestavě. Hostující hráčky nastoupily jako vyměněné, na hřišti začaly makat hned od začátku a tak nebylo divu, že první dva sety vyhrály.
Třetí set byl vyrovnaný, ale se šťastným koncem pro domácí hráčky (25:21).
Čtvrtý set byl již plně v réžií domácích (25:13).
V pátém setu byly po celou dobu ve vedené Ostravské hráčky (6:3, 8:4, 10:5, 10:9, 15:10), které dotáhly tie-break a nakonec celý zápas do vítězného konce 3:2

Sestava:
TJ Ostrava: Gengelová, Holcmanová, Kokešová, Jaglová, Panková, Polášková, Polakovičová, Vernarská

Zapsal: Holcman

 

Krajský přebor mladší žáčky - 5. kolo
TJ Ostrava "A"
V sobotu dne 4.2.2017 jsme se zúčastnily dalšího turnaje Krajského přeboru mladších žaček. Tentokrát nás hostil tým Nového Jičína, se kterým jsme si zahrály hned první zápas. Naše sestava byla pro tento turnaj oslabená, protože mnoho hráček onemocnělo nebo chybělo. Zápas jsme bohužel prohrály 0:2. Další šanci zvítězit jsme měly proti Frýdku-Místku, ale i tady však soupeřky hrály dobře a my znovu bohužel prohrály 0:2. I proti dalším týmům - Orlové a Bílovci se nám nedařilo a celkově jsme na turnaji, díky zbytečným chybám, obsadily poslední 5. místo. I přesto jsme si to s holkami užily, snažily jsme se a bojovaly ze všech sil.

Zapsala: Beata Zedníková


TJ Ostrava "B"
Do zápasů jsme nastoupily s odhodláním vyhrát druhou skupinu a opět se podívat do té první. O našem nepostupu rozhodla prohra právě s domácím celkem (-23, -25), takže o první pětku budeme bojovat opět příště.