Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava 30.11. - 1.12.2019

Extraliga Juniorek
TJ Ostrava - KCTM Volejbal Vysočina     3:1 (24,-22,18,14)
TJ Ostrava - KCTM Volejbal Vysočina     3:0 (14,15,16)

Dne 30.11.2019 jsme odehrály dva domácí zápasy proti KCTM volejbal Vysočina.

1. Zápas 3:1 (24,-22,18,14)
První set byl velmi vyrovnaný, ale díky koncentraci    
v koncovce jsme zaslouženě vyhrály.
Druhý set nám už tolik nevyšel a prohrály jsme ho. Mrzet nás může náskok 7 bodů, které jsme ztratily v jednom postavení.
Po prohře v druhém setu bylo težké mít hlavu vzhůru a mít psychické vyrovnání, ale podařilo se nám uspět a vyhecovat se. Třetí set jsme vyhrály.
Do čtvrtého setu jsme šly s myšlenkou, že do tiebreaku rozhodně nepůjdeme, to se nám povedlo a čtvrtý set byl jasně náš.

2. Zápas 3:0 (14,15,16)
Po úspěšném prvním zápase jsme měly určitě dobré nasazení, a také se to ukázalo ve všech setech.
Všechny jsme byly mnohem klidnější než v prvním zápase.
A to také vedlo k výhře na celé čáře 3:0

Sestava: Boštíková H., Faltínová A, Jošková M., Klímová A., Pejznochová B., Pěnčíková A. M., Pěnčíková P. T., Poláchová I., Planková K., Ruszová A., Śmigová M.

I přes menší marodku nám plán ohledně výhry vyšel skvěle.

Autorka: Hana Boštíková
Trenér: Ondřej Šimák

 

Extraliga Kadetek
Volejbal Přerov - TJ Ostrava      1:3 (24,-23,-13,-12)
Volejbal Přerov - TJ Ostrava      1:3 (-24,10,-21,-18)

Sestava: Gavlasová An., Tichá M., Gavlasová Ad., Belínová E., Šmídlová J., Tobiášová N., Mužíková B.,Canibalová B., Vytisková E., Suchomelová M., Pavelková T., Bidláková T., Cholevíková K.
Do první setu jsme nastoupily s chutí vyhrát a to za každou cenu. Dařil se nám příjem a mohly jsem využít všech útočníků a tím bodovat. Z podání jsme moc bodů neurvaly a to byla docela Škoda. Štěstí stalo na straně soupeře a set vyhrál 26:24
Druhý set byl od začátku vyrovnanější, soupeř s námi po celou dobu držel krok a snažil se nás přehrát za každé okolnosti. Postupně jsme zvyšovaly náskok a to se nám podařilo až do koncovky, kdy se soupeři podařilo dotáhnout na stav 20:22 , ale my jsme se nenechaly a bojovaly až do konce a tím pádem jsme vyhrály tento set 25:23.
Třetí set se nám začalo dařit a začaly jsme soupeře přehrávat na plné čáre. Tento set jsme podaly velmi dobrý výkon a zahrály jsme kvalitní volejbal.
Čtvrtý set byl v našich rukou a soupeři se nezvládalo přijmout náš servis a tím jsme si získaly velký náskok. Dařily se nám přihrávky, útoky, bloky a servis.


Do prvního setu odpoledního utkání jsme nastoupily zase s chuti vyhrát a to se nám také podařilo. Soupeř se sice nenechal ale s dobrým servisem v koncovce jsem tento set vyhrály 26:24.
Druhý set si vzal do rukou soupeř a nám se přestala dařit přihrávka a servis. Tyto činnosti měl soupeř tento set dobré a my jsme úplně vypustily.
V třetím setu jsme se vzbudily a dostaly se zpátky do hry. Soupeř se sice snažil dotáhnout ale v koncovce jsme byly silnější a vyhrály tak 25:21.
V posledním a vítězném setu jsme předvedly skvělý výkon. Dařila se nám přihrávka, bloky, servis a útoky a tak soupeř neměl moc šanci zabodovat.

Autor: Adéla Gavlasová
Trenér: Kamil Boštík

 

2.liga Žen
VK Kylešovice - TJ Ostrava "B"    1:3 (-17,-14,21,-24)
VK Kylešovice - TJ Ostrava "B"    0:3 (-14,-22,-17)

První prosincovou neděli nás hostilo jedno z opavských družstev, a to VK Kylešovice.
Soupeřky po minulém kole spadly na poslední místo v tabulce. Nám ale chybělo několik hráček – kapitánka Gráczová Hana, účko Krátká Lucie, zraněná Augustinová Eliška a ještě Záhorská Hanka. Proto jsme si tentokrát vypomohli juniorkou Hurníkovou Vanessou, která ale herně jistě splňuje kritéria pro úroveň naší soutěže. Vzhledem k okolnostem se tak dal očekávat vyrovnaný souboj.

První utkání : VK Kylešovice - TJ Ostrava B 1:3 (17:25, 14:25, 25:21, 24:26)
Začátek utkání nás tentokrát zastihl v dobré herní pohodě. Rychle jsme si vypracovali slibný náskok 9:3. Bohužel poměrně snadno jsme o náskok přišli, a najednou to bylo 14:15. Naštěstí jsme neztratili hlavu, a trpělivou hrou se opět dostali do vedení. V koncovce za podpory výborného podání Gengelové jsme uhráli 7 bodů v řadě, a tak výsledek setu nakonec vypadal velmi dobře pro nás.
Druhý set probíhal zcela v naší režii již od samého počátku. Soupeřky nebyly schopny přihrát, ani nic kloudného vymyslet. Úplně jsme je rozdrtili.
Stav 4:0 na úvod třetího setu naznačoval, že by to již mohla být jasná záležitost. Bohužel opak byl pravdou. Soupeřky vyměnily nahrávačku, posílily přihrávku, a karta se začala obracet. Naopak my jsme dělali spousty chyb a nepřesností, a tak se záhy stav skóre otočil. Ještě jsme srovnali na 16:16, ale na víc jsme se už nezmohli.
I čtvrtý set začal lépe pro nás, a taktéž nás soupeřky brzy dohnaly. Následný stav 16:21 a 17:22 už byl pro nás kritický. A za stavu 20:24 to už vypadalo na tie-break. Ale opět výborným servisem Gengelové a dobrou a pozornou obranou, jsme uhájili každou výměnu, a nakonec dokázali set i celé utkání dotáhnout do vítězného konce. V těchto momentech nám přálo i štěstí, i když kvalita byla na naší straně.
Sestava : Gengelová Lenka, Makovcová Marie, Polášková Tereza, Jošková Tereza, Janochová Karolína, Pyrtová Eva, libero Boháčová Nikola – Kotasová Michaela, Hurníková Vanessa

Druhé utkání : VK Kylešovice - TJ Ostrava B 0:3 (14:25, 22:25, 17:25)
Do druhého utkání jsme udělali 2 změny v sestavě. Odpočaté hráčky šly do utkání s chutí, a to bylo dobře.
Hned na úvod první setu jsme devítibodovou šňůrou při servisu dnes výborně podávající Gengelové dokázali otočit z 1:4 na 10:4. Tento náskok jsme již udržovali, a postupně i navyšovali. První set byl tak jasnou záležitostí.
Soupeřky se nevzdávaly, a ve druhém setu začaly hrát velmi dobře. I na naší straně byla hra velmi kvalitní, a tak diváci mohli sledovat velmi pěkný volejbal. Bylo to vyrovnané až do samého závěru, kdy se nám přeci jen čtyřmi body v řadě podařilo jít do vedení 24:21. A hned druhý setbol jsme proměnili.
I třetí set byl nejprve boj o každý bod. Obě družstva zapnula ještě víc. Postupně se ale projevila naše herní i výšková převaha. V druhé půli setu jsme předváděli naprosto bezchybný volejbal, a tak o vítězi již nebylo pochyb.
Sestava : Gengelová Lenka, Polášková Tereza, Janochová Karolína, Pyrtová Eva, Kotasová Michaela, Hurníková Vanessa, libero Boháčová Nikola – Makovcová Marie, Jošková Tereza

Za dnešní výkon je třeba pochválit opravdu všechny hráčky. I přes drobné výpadky předvedla každá dobrý výkon, a po zásluze si odvážíme plný počet šesti bodů.
V tabulce jsme popolezli na druhé místo. Čekají nás ale dva nejtěžší soupeři sezóny. V sobotu to bude doma vedoucí Opava, za týden hrajeme v Novém Jičíně. Tak doufejme, že to bude hezký volejbal se šťastným koncem pro nás.

Autor a trenér: Radek Brzobohatý

 

1.liga Juniorek
VK Valašské Meziříčí z.s. - TJ Ostrava "B"      3:0 (11,18,22)
VK Valašské Meziříčí z.s. - TJ Ostrava "B"      1:3 (-20,24,-21,-17)

První utkání : VK Valašské Meziříčí – TJ Ostrava B 3:0 (25:11, 25:18, 25:22)
Valašské Meziříčí bylo zatím jediný soupeř, kterého jsme ještě nedokázali porazit, a dokonce v zářijových domácích utkáních jsme s nimi nezískali ani jeden set. Přesto jsme nejeli v sobotu prohrát, ale poprat se alespoň o jedno vítězství.
Úvod utkání tomu ale vůbec nenasvědčoval. Byli jsme o poznání horší, a soupeřky nás válcovaly. Výborně přihrávaly, a naše obrana byla naprosto bezbranná. Naopak z naší strany byl útok nepřesný a nedůrazný, a tak se první set proměnil v jednoznačnou záležitost.
Na druhý set jsme přeskupili sestavu, a to přineslo částečné oživení ve hře. Tentokrát jsme chvíli dokázali držet krok. Za stavu 14:16 to ještě vypadalo na vyrovnanou koncovku, ale soupeřky nám utekly, a tak to bylo 0:2.
Začátek třetího setu nám taky moc nevyšel, a za stavu 2:8 moc nadějí už nezbývalo. Přesto se bojovalo dál. Ztrátu jsme postupně smazávali (14:17, 18:20, 22:23). V emotivní koncovce se ale štěstí přiklonilo na stranu soupeřek, podpořeno i unfair jednáním trenérů Valašského Meziříčí.
Sestava : Orálková Adéla, Makovcová Marie, Kolmanová Kristýna, Hurníková Venessa, Křístková Adéla, Kundlová Kateřina, libero Vajdová Klára, Lastovicová Nely – Jetmarová Hana, Cahlíková Viktorie, Kubacká Nicola

Druhé utkání : VK Valašské Meziříčí – TJ Ostrava B 1:3 (20:25, 26:24, 21:25, 17:25)
Do druhého utkání jsme vstoupili s odhodláním soupeřky konečně porazit. Od úvodu se nám podařilo je tentokrát zatlačit podáním. Dostali jsme takto pod tlak jejich nejlepší smečařku Camfrlovou, a ta potom chybovala i při následných útocích. Skóre se tentokrát vyvíjelo příznivě pro nás. Vedení 10:3 bylo nadějné. Soupeřky přesto dokázaly snížit na 10:12, my jsme si náskok zase vzali zpět – 16:11. To už jsme nepustili, a konečně s nimi vyhráli set.
Druhý set byl daleko vyrovnanější. Až do stavu 17:17 se vedení převalovalo ze strany na stranu, a tak se dal očekávat velký boj. Nám se podařilo utéct na 22:18, 23:19 a 24:20. V koncovce se ale naše hra úplně sesypala. Naprostými nesmyslnými zákroky jsme se samy potopili, když jsme už neuhráli ani bod.
Deprimovaní z druhého setu jsme ve stejném duchu nastoupili i do toho třetího. Za stavu 9:18 to už vypadalo na ručník. Potom ale nastal zvrat. Především zásluhou podání Kundlové, a následně i Kubacké a Hurníkové, se nám podařila šňůra 15:2, a dostali jsme se do vedení 24:20. Tentokrát jsme si to již nenechali utéct.
Soupeřky se nezlomily, přesto, že jim již znatelně docházely síly. Bojovalo se o každý míč. Od stavu 12:14 jsme ale převzali otěže utkání my, a několika sériemi bodů soupeřky definitivně zlomili. Nejlepší sérii měla na podání Adéla Křístková, která od stavu 19:17 utkání dopodávala.
Sestava : Makovcová Marie, Cahlíková Viktorie, Kubacká Nicola, Hurníková Venessa, Křístková Adéla, Kundlová Kateřina, libero Vajdová Klára, Lastovicová Nely – Jetmarová Hana, Orálková Adéla, Kolmanová Kristýna

V tabulce jsme se udrželi na pěkném druhém místě, právě před Valašským Meziříčím.
V sobotu nás doma čeká poslední, ale nevyzpytatelný Bílovec. Bylo by třeba opět alespoň jednou vyhrát, abychom si upevnili pozici v boji o postup do finálové skupiny.

Autor a trenér: Radek Brzobohatý

 

Krajský přebor mladších žaček - 2.kolo

MSK-ZKYM-T2A   TJ OSTRAVA "A"       3. místo
30.11. mladší žákyně zavítaly k druhému turnaji krajského přeboru do Orlové.
V pětičlenné skupině obsadily 3. místo a opět se udržely mezi nejlepšími.

Vyjádření kapitánky Hany Randýskové:
"Myslím že nám to celkem šlo ale dělaly jsme spoustu našich chyb. Například jsme braly auty a na zdarma balóny jsme neodstupovaly od sítě. Podání bylo dobré až na pár výjimek ,kdy šlo do zadního autu. Vysoké holky moc neblokovaly, když to bylo potřeba ale jinak se mi ta hra líbila."

Do utkání nastoupily:
Kopečková Michaela, Kopečková Tereza, Plaskurová Rozárka, Randýsková Hana, Sadleková Michaela, Staňková Izabela, Tichá Adéla, Žáková Beáta

Trenér: Stanislav Ondis


MSK-ZKYM-T2D   TJ OSTRAVA "B"       3. místo

 

Krajský přebor Kadetek
SK Slezan Orlová  - TJ Ostrava "B"    3:0 (7,9,8)
SK Slezan Orlová  - TJ Ostrava "B"    3:0 (13,18,8)

Trenér: Pepe Božik