Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava (30.9 - 1.10.2017)

2. liga Žen
TJ Ostrava - ŠSK Bílovec 3:0, 3:0
Holky druhé ligy opět otevřely sezónu o dva týdny dříve než extraligové hráčky. Souboj proti kádru Bílovce dopadl v obou případech s vítězným koncem pro ostravské volejbalistky.
Do prvního setu nastoupila základní sestava ve složení - Křenková, Šípová I., Gráczová, Sedláčková, Jennelová, Adamčíková na liberu Šípová V.. V průběhu hry se na hřiště dostaly všechny holky z Ostravského týmu (Kubešová, Žváčková, Bradová, Boháčová, a Zelová).Na začátku prvního setu Ostravankám chvíli trvalo, než se dostaly do hry, ale v každém případě jejich výkon působil vyrovnaně a vítězství bylo suverénní. V ostatních setech si kádr Ostravy vytvořil náskok a díky němu se holky nebály přisolit servis a tím dostat soupeřky pod tlak. Jsou činnosti, na kterých ještě hráčky musí pracovat například vykrývání a obrana, tam máme největší rezervy. První zápas dopadl 3:0 (-18; -10; -17)

Druhý zápas se odehrával v podobném duchu. Jen na liberu začalo místo Verči Šípové druhé libero týmu Nikča Boháčová. Ostravanky neusnuly na vavřínech a do družstva Bílovce se opět obuly servisem a po lehčích balónech odevzdaných od soupeřek ukázaly jasnou nadvládu nad páskou.
Druhé kolo bylo opět s výsledkem 3:0 (-14; -20; -10) Holkám chci poděkovat za podaný výkon a těším se na další zápas s Brnem.

Vaše kapitánka Iva Šípová


Soutěž : MS-Z-A (Krajský přebor žen)

První utkání : TJ Ostrava C – TJ Hlučín 3:0 (25:21, 25:12, 25:20)
Po vydařeném vstupu do sezóny minulý týden jsme přivítali družstvo z Hlučína.
V sestavě stále chyběla nemocná Panková Michaela, a také Matýsková Kristýna.
Družstvo Hlučína mělo v prvním kole volno, takže to bylo jejich první utkání. Do Hlučína přišli v létě posily, takže jsme očekávali, jak bude vypadat jejich hra. Poměrně rychle se nám podařilo jít do většího vedení, ale soupeř se nevzdával, a podařilo se mu výbornou hrou v poli a velmi dobrým útokem středem sítě dotáhnout na 20:20. Koncovku jsme však zvládli lépe my – 25:21.
Ve druhém setu jsme jasně dominovali a jasně soupeře přehráli 25:12.
Třetí set byla velká bitva, i když jsme si stále udržovali dostatečný náskok a nakonec zvítězili po 78 minutách 3:0.
Celé utkání jsme hráli v stabilní sestavě, jen na smeči se pravidelně točily naše 3 smečařky.
Přes poměrně jasný výsledek to bylo z obou stran velmi pěkné utkání, a obě družstva zaslouží pochvalu za předvedený výkon.

Sestava: Polášková Tereza, Gengelová Lenka, Stará Patricie, Holcmanová Martina, Jaglová Radka, Bruncková Tereza, Pešová Karolína – Batková Veronika

Druhé utkání : TJ Ostrava C – TJ Hlučín 3:1 (26:28, 25:21, 25:19, 25:15)
Do druhého utkání jsme udělali několik změn, a některé hráčky hrály na jiných postech, než jsou pravidelně zvyklé. To trochu ovlivnilo náš výkon, přesto jsme věřili, že to zvládneme i tak. Bohužel jsme nezvládli koncovku prvního setu a těsně prohráli 26:28.
Od druhého setu jsme se vrátili k obvyklému složení, ale i přesto se hráčky více střídaly tak, aby se dostaly na hřiště všechny na delší dobu. I druhý set byl poměrně dramatický, ale koncovku jsme s přehledem uhráli.
Třetí a čtvrtý set jsme postupně soupeře začali přehrávat, a už poměrně jednoznačně zvítězili za 104 minut.
Přesto nutno ocenit hru soupeře, který předváděl velmi sympatický výkon.

Sestava: Polášková Tereza, Gengelová Lenka, Stará Patricie, Holcmanová Martina, Bruncková Tereza, Pešová Karolína, Polakovičová Petra – Batková Veronika, Jaglová Radka, Uhlářová Klára

Nejbližší utkání hrajeme neobvykle v úterý 10.10. od 16.00 ve Frýdku-Místku. Očekáváme velkou bitvu, protože Frýdek-Místek určitě patří k favoritům soutěže.
A další utkání hrajeme opět doma na hale mládeže na jízdárně v sobotu 14.10. od 9.00 s Fulnekem, který taktéž nebude lehkým soupeřem.
Zveme tímto všechny naše fanoušky.

Autor: Radek Brzobohatý


Malý turnaj volejbalu v Karviné (Juniorky)

Místo : tř. Družby, Karviná
Termín : neděle 1.10.2017
Sestava : Planková Karolína, Ruszová Anna, Kašpárková Adéla, Krupová Alena, Vítková Klára, Cáhlíková Viktorie, Kolmanová Kristýna, Kundlová Kateřina

Umístění v turnaji : 1.místo!!!

V neděli 1.10. jsme odjeli na přípravný turnaj do Karviné.
Byla to ideální možnost se připravit na první kolo v krajském přeboru juniorek, který začínáme v neděli 8.10. v hale na jízdárně od 10.00 s Krnovem.
Turnaje se zúčastnily celkem 4 družstva. Všechna hrají KP juniorek, takže to byla šance na srovnání, i na okouknutí soupeřů, kteří nás čekají v soutěži.
Do Karviné odcestovalo pouze 8 hráček, protože některé onemocněly, nebo nemohly z rodinných důvodů.
V průběhu turnaje se prostřídaly všechny hráčky, a pevně věříme, že na příští týden jsme již připraveni. Všechna utkání jsme jasně vyhráli, pouze s Karvinou to byl docela vyrovnaný boj.

Výsledky :
TJ Ostrava "C" – TJ Sokol Stará Bělá 2:0
VK Karviná – VK Polanka nad Odrou 2:1
VK Polanka nad Odrou - TJ Sokol Stará Bělá 2:1
TJ Ostrava "C" – VK Polanka nad Odrou 2:0
VK Karviná - TJ Sokol Stará Bělá 2:0
TJ Ostrava "C" – VK Karviná 2:1

Autor: Radek Brzobohatý