Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava (4.-5.11.2017)

Extraliga Juniorek: TJ Ostrava - Volejbal Přerov       0:3, 1:3
I přes spoustu zraněných a nemocných hráček jsme měly v plánu doma Přerov porazit. Bohužel měly všechny sety podobný průběh - nechaly jsme soupeřky odskočit a pak jsme těžko dotahovaly jejich bodový náskok. Navíc se nám v druhém setu zranila nahrávačka a její úlohu musely převzít blokařky.
Do druhého zápasu jsme opět vstoupily s chutí vyhrát a dokázaly jsme urvat první set. Pak už ale následovalo několik nevynucených chyb v koncovkách, takže jsme už žádný další set nevyhrály.Za oba dva zápasy bych určitě vyzdvihla počet bloků, práci libera v poli a hlavně naši bojovnost, když si smečařky musely poradit s jinými nahrávkami, než na jaké byly zvyklé. A určitě děkujeme fanouškům za podporu!

Sestava: Krátká, Poláchová, Záhorská, Faltínová, Hrubá, Augustinová, Žarnovická, Pavlovová, Geryková (libero)

Autor: Anna Pavlovová

 

Extraliga Kadetek:  TJ Ostrava - Volejbal Přerov       1:3, 0:3
Dne 5.11.2017  jsme prohrály 1:3 a 0:3. To znamená, že za toto utkání si bohužel odnášíme 0 bodů. Do zápasu jsme nastoupily s odhodláním ho vyhrát. Zápasy probíhaly vyrovnaně, na síti na tom byly oba týmy stejně, ale Přerov měl větší bojovnost v poli než my. Na hřišti hrály převážně holky, které už hrají za juniorky, ale ani to nestačilo na tým z Přerova.
Sestava: Eliška Výtisková, Kateřina Kundlová, Ivana Poláchová, Vanesa Hurníková, Karin Žolnerčíková, Klára Žárnovická, libero Monika Jošková
Střídaly: Ema Šťastná, Marie Makovcová, Anežka Faltínová, Barbora Vaňková, Hana Boštíková

Je druhému utkání jsme nastoupili v této sestavě:
Eliška Vytisková, Klára Žarnovická, Vanessa Hurníková, Marie Makovcová, Karin Žolnerčíková, Ivana Poláchová, libero Monika Jošková
Střídaly postupně všechny hračky.

Autor: Marie Makovcová

 

2. liga Žen: TJ Ostrava "B" - TJ Sokol Šlapanice u Brna     3:1, 3:0
V sobotu 4. listopadu hráčky týmu ženy B TJ Ostrava, sehrály  proti týmu TJ Sokol Šlapanice u Brna své další dvě utkání 2 ligy žen na vlastní půdě, kdy v letošní sezoně to bylo poprvé na hale Mládeže na ul. Gajdošova, kdy předešlé dvě kola byly hrané na sportovní hale na ul Varenské. V prvním utkání nastoupilo družstvo ve složení : Náhra Jiřina Kubešová, a na učku Monika Adamčíková, Na bloku hrály Miša Pavelková, Kája Křenková kdy bylo provedeno i střídání Evy Žváčkové, na smeči úřadovaly Hanka Gráczová a Iveta Procházková... na smeči se výborně prezentovala i Hanka Zelová, a na univerzálu střídala  Monika Bradová. Na liberu výborně zahrála Veronika Šipová. Holky v jednom setu trochu zaváhaly ale jinak měly zápas pod kontrolou a solidní hrou soupeřky přehrály 3:1.. V druhém utkání bylo družstvo pozměněno... především na liberu hrála Nikol Boháčová, Monika Adamčíková se přesunula na smeč, kdy na postu univerzálky výborně zahrála Monika Bradová. Na toto utkání už nebyla ani blokařka M. Pavelková a celé utkání blokovala Eva Žváčková s Kájou Křenkovou. Druhý zápas měl ještě jednoznačnější výsledek 3:0. Přesto, že s výsledkem utkání jsem spokojen, ve hře družstva stále vidím rezervy a možnost vyšších výkonů a herní pohody...

Autor: Josef Božik , trenér družstva

 

1. liga Juniorek: Opava - TJ Ostrava B  1:3, 3:2    
První utkání : Opava - TJ Ostrava 1:3 (25:27, 25:21, 20:25, 20:25)
Po poslední jasné porážce doma s Frýdkem-Místkem jsme jako třetí družstvo v tabulce zavítali ke čtvrté Opavě. Dal se tedy očekávat vyrovnaný souboj o třetí postupovou příčku.
V loňském roce jsme si svorně s Opavou rozdělili body, takže i to avizovalo velkou bitvu.
První set byl nesmírně vyrovnaný, a ani jednomu družstvo se nepodařilo si vytvořit větší náskok. Přesto jsme v malém vedení byli většinou my. Celkově hra byla ale spíš podprůměrná, obě družstva kupila množství nevynucených chyb.
Podařilo se nám utrhnout se soupeři v závěru prvního setu, kdy byla na podání Veronika Batková, až na stav 23:20 pro nás. Bohužel jsme dovolili soupeři vyrovnat a nabídli jsme mu i jeden setball za stavu 24:25. Přesto se nám nakonec podařilo zvítězit 27:25.
Místo aby nás to nastartovalo do další hry, začali jsme druhý set velice vlažně – 3:8, 6:12, 8:19 a set se zdál být ztracen. Sérií střídání jsme ale hru rozkouskovali, a podařilo se nám ještě set zdramatizovat. Nakonec jsme jej ale nezachránili – 21:25.
V dalším dějství se opakoval scénář ze setu prvního. Velmi vyrovnaná hra až do stavu 17:17. Následně jsme ale odskočili při podání Karolíny Plankové na 23:18 a koncovku si pohlídali. Konečně jsme začali předvádět hru, kterou umíme, a která nás charakterizuje.
Opava se nevzdávala a v dalším setu se jí podařilo odskočit na 10:6. Pak ale následovala 12-ti bodová šňůra při podání Batkové, Vaňkové a Plankové, a utrhli jsme se na 18:12, následně 24:17 a koncovku si v klidu pohlídali. Z vítězství jsme se radovali po 103 minutách.

Sestava : Mrozek Izabela, Batková Veronika, Ruszová Anna, Makovcová Marie, Uherková Tereza, Kokešová Monika, libero Pavlicová Agáta – Jošková Monika, Pavlíčková Ilona Tereza, Planková Karolína, Vaňková Barbora


Druhé utkání : Opava - TJ Ostrava 3:2 (25:15, 19:25, 25:23, 16:25, 15:13)
Do druhého utkání jsme udělali několik změn v základní sestavě.
Do stavu 8:8 to vypadalo, že by nám to mohlo jít i takto, ale především zásluhou výborného podání naší bývalé hráčky Kateřiny Šťastné z družstva Opavy jsme úplně odešli a prohráli úvodní dějství 15:25.
Do druhého setu jsme se vrátili k osvědčené sestavě z prvního utkání, a hned to bylo znát. Především sehranost hráček hrála důležitou roli, a při podání Makovcové jsme odskočili na 12:6. Tento náskok jsme již udrželi, přestože nás opět trápila svým podáním Kateřina Šťastná.
Bohužel úvod třetího setu jsme totálně zaspali a hned v úvodu prohrávali 0:6. Přesto, že jsme mohutně dotahovali a dokonce srovnali stav na 15:15, a potom na 22:22, tak byl jinak po celý set ve vedení soupeř, a nakonec byl i šťastnější v koncovce.
Čtvrtý set byl věrnou kopií toho třetího, ale obě družstva si vyměnila role. Nám se záhy podařilo uletět na 9:3, 15:5 a 22:7 a set byl prakticky rozhodnut.
V poslední setu to bylo kdo z koho. Vedení se přelévalo ze strany na stranu – z našeho pohledu – 4:1, 4:5, 9:7, 10:8. A vypadalo to, že bychom si mohli dokráčet pro vítězství. Bohužel za tohoto stavu rozhodčí udělal hrubou chybu, což nás úplně rozhodilo, a najednou jsme prohrávali 10:14. Přesto jsme se ale nevzdali, a ještě dotáhli na 13:14. I za tohoto stavu rozhodčí rozhodl sporný míč pro soupeře a udělal tím po 120-ti  minutách tečku za utkáním, které se mu vůbec nepovedlo. Zápas jsme si ale prohráli sami, především ve třetím setu. Vždy když jsme se mohli dostat do vedení, vytvořili jsme jednu nebo více naprosto zbytečných chyb a darovali soupeři body.
Vzhledem k předvedené hře byla ale asi remíza spravedlivá. Nepředváděli jsme většinou nijak oslnivý výkon, a pořád se trápíme se spoustou naprosto lehkých, zbytečných a nevynucených chyb, kdy darujeme soupeři body zadarmo.
Na naší straně je třeba vyzdvihnout výkon Karolíny Plankové, která i přes nemoc odehrála velmi dobrá utkání.
Na straně soupeře nám nejvíc škodila svým podáním Kateřina Šťastná, a potom na útoku kapitánka Petra Reichertová.

Sestava : Mrozek Izabela, Pavlíčková Ilona Tereza, Vaňková Barbora, Ruszová Anna, Makovcová Marie, Uherková Tereza, libero Pavlicová Agáta – Jošková Monika, Planková Karolína, Kokešová Monika, Batková Veronika

Další utkání předehráváme s Bílovcem v sobotu 18.11. doma na jízdárně od 10.00 hodin.
Přestože jsme v Bílovci hladce vyhráli 2 x 3:0, tak se dá očekávat, že přijedou posíleni a nebude to snadné.
Proto tímto zveme všechny naše fanoušky a příznivce, ať nás přijdou povzbudit.

Autor: Radek Brzobohatý

 

Krajský přebor žen: VK Polanka nad Odrou - TJ Ostrava "C"     3:2, 0:3
První utkání : VK Polanka - TJ Ostrava C  3:2 (25:21, 12:25, 25:27, 25:19, 16:14)
V prvním setu jsme zahájily zápas s náskokem sedmi bodů. Po vítězné sérii ale soupeřky otočily a my náskok postupně ztrácely. Nakonec jsme koncovku neuhrály.
Druhý set jsme začaly obdobně. Tentokrát jsme dokázaly náskok navýšit i na čtrnáct bodů. I když jsme opět pár bodů za sebou hned ztratily a nedokázaly jsme otočit, nakonec jsme si náskok pěti bodů dokázaly udržet a set s přehledem vyhrály.
V třetím setu jsme se tahaly se soupeřkami o každý bod. K žádnému výraznějšímu bodovému odskoku nedocházelo, ale ve vyrovnané koncovce jsme dokázaly vyhrát, což bylo i zásluhou Kláry Uhlářové, která nás podržela na servise a set zakončila esem.
Čtvrtý set byl obdobně vyrovnaný, ale později jsme se už často dostávaly na tří bodovou ztrátu a v koncovce nám soupeřky utekly a vyhrály.
V pátém setu jsme si dokázaly udělat náskok několika bodů, ale poté opět přišla série neúspěšných míčů a my nedokázaly otočit. Ke konci tiebreaku jsme dokonce měly 3x matchball od stavu 14:11, ale štěstí nám absolutně nepřálo a ač jsme hrály zodpovědně, jak jen to šlo, set a tím i celý zápas jsme prohrály.
V celém zápase jsme vyhořely na podání. Častokrát jsme kazily první podání, i několikrát po sobě. Zde bych ale ráda pochválila Karolínu Pešovou, která i za těchto podmínek si udržela svůj standart a měla krásné série těžkých servisů, i es.
Sestava : Gengelová Lenka, Stará Patricie, Uhlářová Klára, Panková Michaela, Pešová Karolína, Brusová Zuzana – Kolmanová Kristýna

Druhé utkání : VK Polanka - TJ Ostrava C  0:3 (22:25, 14:25, 14:25)
V druhém zápase, prvním setu se nám opět nedařilo na servise. Tahaly jsme se o každý balón, ale v koncovce se nám podařilo vyhrát.
V druhém setu jsme si držely náskok pár bodů. Podání jsme obrátili o 180° a zkažená podání vystřídala esa. Celý tým to ohromně vyneslo nahoru a s velkým náskokem jsme vyhrály.
V posledním, třetím setu jsme už byly s převahou nahoře. Soupeř dělal základní chyby a my tak vyhrály set, i celý zápas.
V tabulce jsme klesli na 3.místo. V neděli 12.11. od 9.00 nás čeká na domácím hřišti zatím poslední TJ Tatran Štítina, tak doufáme, že se nám podaří opět po delší době vyhrát obě utkání. Zveme všechny naše fanoušky.
Sestava : Gengelová Lenka, Stará Patricie, Uhlářová Klára, Panková Michaela, Pešová Karolína, Kolmanová Kristýna - Brusová Zuzana

Autor: Michaela Panková

 

Krajský přebor Juniorek: SK Slezan Orlová - TJ Ostrava 3:0, 3:0
První utkání : SK Slezan Orlová - TJ Ostrava  3:0 (25:13, 25:13, 25:12)
V neděli jsme zavítali do Orlové. Obě družstva zatím neporažená a bez ztráty bodu, takže se dal očekávat velký souboj o první příčku v tabulce.
Bohužel hned od úvodu nás soupeř naprosto s přehledem přehrával. Byl lepší v podstatě ve všech herních činnostech. Nejvíce nám zatápěl na servisu, kdy jsme nemohli přihrát. Pokud jsme se přece jen dostali do útoku, tak nás posbíral a chytrou hrou bodoval. Problémy nám dělal i nízký strop, kam jsme několikrát naprosto neomylně přihráli, či vybrali míč.
Za celou dobu jsme se nedostali do hry, což dokumentuje i výsledek utkání.
Nutno konstatovat, že soupeř byl jednoznačně lepší a zaslouženě vyhrál.
Sestava : Planková Karolína, Sabelová Tereza, Brusová Zuzana, Klímová Alice, Kolmanová Kristýna, Ruszová Anna - Kašpárková Adéla, Cáhlíková Viktorie, Mikolášová Ester, Vítková Klára

Druhé utkání : SK Slezan Orlová - TJ Ostrava 3:0 (25:16, 25:21, 25:23)
Po prvním utkání bylo třeba hráčky motivovat k větší bojovnosti a koncentraci ve hře.
Nutno uznat, že přesto, že byl soupeř opět lepší, jsme tentokrát podali daleko bojovnější výkon. Bylo to znát i na výsledku jednotlivých setů. Tentokrát jsme se daleko více prali o výsledek, a za druhé utkání dostávají děvčata pochvalu. V rozhodujících momentech nám chybělo i trošku štěstí.
Sestava : Mikolášová Ester, Planková Karolína, Klímová Alice, Kolmanová Kristýna, Ruszová Anna, Cáhlíková Viktorie, libero Kašpárková Adéla - Vítková Klára, Sabelová Tereza, Brusová Zuzana

V tabulce jsme zůstali na druhém místě, ale již se šestibodovou ztrátou.
V neděli 12.11. od 11.00 a 15.00 hrajeme na jízdárně s Karvinou, která je třetí těsně za námi.

Autor: Radek Brzobohatý

 

Krajský přebor Kadetek:  VK Karviná - TJ Ostrava "B"     3:0, 3:1
Dne 4.11 jsme byli v Karviné na zápase krajského přeboru kadetek.
Odehrály jsme 2 zápasy proti týmu VK Karviná. První zápas skončil 3:0 výhrou Karviné a druhý 3:1 rovněž výhrou Karviné.
Dělali jsme hodně chyb, jak na podání tak i na příjmu. Do dalšího zápasu bychom na tom tedy měli zapracovat.
Nastoupily jsme v sestavě T.Rozacká, A.Orálková, M.Otipková, B.Mužíková, T.Kačenáková, L.Skupníková, H.Randýsková, A.Šnajdrová..a V.Barčová... pod vedením paní trenérky V.Comorkové.

Autor: smečařka týmu Viktorie Barčová

 

Krajský přebor starších žáček - 2.kolo 5.11.2017
TJ OSTRAVA "A"    Skupina "A"  2. místo
Dnes proběhlo 2 kolo KP st. žákyň ve F-M. Zahájili jsme proti Bílovci, po jasně vyhraném prvním setu jsme vystřídali 3 hráčky. Ovšem děvčata přistoupila k tomuto setu velmi vlažně 1:1,ve 3 setu jasná záležitost 2:1.
Souboj favoritů skupiny svedl k velkému boji o každý míč. Bohužel jsme prohráli 2:0. Opět se projevilo známé pravidlo příznáme se k teči bohužel soupeř pravidelně ne. Porážka 0:2 (-22,-21). Děvčata ovšem zaslouží uznání za bojovnost.
V dalším utkání proti N-J vítězství 2:0. Děvčata si musí uvědomit, že při neúčasti Eli, musí makat naplno i při hráčkách z lavičky, jinak naši jedinou nahrávačku vyšťaví. Naštěstí i přes drobné chyby zvládla tyto utkání dobře.

Autor: Pepa Ch.


TJ OSTRAVA "B"   Skupina "E"   2. místo
Dnes 5.11. jsme se zúčastnily turnaje starších žaček v Polance. Zabojovaly jsme a po 3 vítězných zápasech odjížděly s celkovou výhrou a postupem do lepší skupiny. tedy z E do skupiny D. Zaměřit bychom se měly na uhrání lehkých a zdarma míčů, na pohyb v poli a vyvarovat se zbytečných chyb jako jsou zkažené podání příjem atd.
abychom mohly postoupit i dále do ještě vyšší skupiny... Nastupovaly jsme tentokrát vždy v postavení základní šestky.. kdy tyto hráčky... T. Rozacká, A. Orálková, L. Skupníková, M. Jastřembská, a na smeč V. Barčová a A. Šnajdrová odehrály většinu utkání až při příznivém vývoji zápasů byly střídány další hráčky týmu, K.Cholevíková, N. Zeisberger, E. Belinová, B. Mužíková, M. Otipková, H. Randýsková ... Adéla Šnajdrová
Autor: Adéla Šnajdrová

 

TJ OSTRAVA "C"   Skupina "G"   2. místo
Hráčky: Eva, Ema, Barča, Adél, Gabča, Veronika, Sára, Elen a Simča
Protihráčky: Zlaté hory, Sokol Poruba, Stará Bělá
Stavy: 2:0, 2:1, 2:0 (všechny zápasy jsme vyhrály)
Hodnocení:
Prví zápas  proti “Zlatým Horám.“
Porazily jsme je 2:0. V prvním setu jsme hrály svojí hru. Jako kdyby tam hráčky soupeře nebyly. Začaly jsme lobovat, potom i smečovat. V druhém setu už jsme znejistěly. Opakovalo se stále, že jeden tým dal bod šel na podaní a  podání zkazil, ale nakonec jsme vyhrály 25:23.
Druhý zápas proti “Sokol Poruba.“
Vyhrály jsme 2:1. Byly to težké hráčky a nevěřily jsme, že je porazíme. Nakonec se nám to povedlo. První set byl v celku dobrý, podaní nám šlo, akorát dvě holky od nich na dělaly problém na příjmu, ale nakonec jsme to zvládly. Druhý set jsme začaly být nervozní, protože jsme věděly, že musíme vyhrát. Zkončilo to pro ně 25:23. Byly jsme z toho smutné, protože jsme věděly, že v tiebreacích většinou prohráváme. Jenže jsme  je porazily 15:6 (nebo nějak tak:D).
Třetí a také poslední zápas proti “Stará Běla.“
Podařilo se nám vyhrát 2:0. První set skončil 25:11. Podání i příjem nám šel. Nahrály jsme si náskok a Peťa mohla střídat, aby si mladší holky taky zahrály. Druhý set jsme vyhrály cca. za 15 minut. Byla to rychlá hra. Vyhrály jsme 25:9. S holkama jsme si ještě před druhým setem řekly, že je nepustíme nad 10 bodů a to senám taky povedlo:D.  

Autor: Eva Medvecká

 

Krajský přebor ml. žaček - 1.kolo
TJ OSTRAVA "A"   2. místo
Dnes proběhlo 1 kolo kp.ml. žákyň v Dobré. Každé družstvo odehrálo 3 utkání. Naše děvčata v prvních 2 utkáních zvítězila 2:0, kdy dostali příležitost všechny hráčky.
V posledním utkání o vítězství ve skupině proti Orlové jsme v prvním setu po boji prohráli 23:25 ve 2 setu nás soupeř porazil velmi dobrým podáním. Prohra 0:2 a 2. místo v prvním turnaji.

Autor: Pepa Ch.
 

TJ OSTRAVA "B"   2. místo
Hráčky: Eva, Ema, Barča, Adéla, Verča, Sára, Elen, Gabča
Protihráči:  Frýdek-Místek, Krnov a Jičín
Hodnocení:
Jako první zápas jsme hráli s Frýdkem-Místkem. Prohráli jsme 2:0. V  prvním setu jsme hrály naprosto příšerně. Myslím si, že to bylo také tím, že to byl náš první set. Na začátku druhého setu to nebylo o moc lepší, jenže při stavu 16:4(nebo nějak tak :D) jsme to toho daly plno sil a začalo to v celku vypadat jako volejbal. Nakonec to skončilo 25:18 což si myslím, že je to dobrý výkon.
Druhý zápas jsme hrály proti Krnovu. Tenhle zápas jsme měli vyhrát. V prvním setu jsme prohráli o cca. 10 bodů. Druhý set už jsme vyhrály 30:28. No jo, jenže poté přišel tiebreak a jak je známo, my prostě v tiebreacích prohráváme. To se nám taky povedlo, prohrály jsme 17:15.
Třetí zápas jsme hrály proti Jičínu. Většina holek od nich hraje za starší žačky. Ty jsme nedokázaly porazit. Nic jiného už mně k tomuhle zápasu nenapadá.
Náš největší problém:  Podání a příjem.

Autor: Eva Medvecká