Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava 6.10.-7.10.2018

Extraliga Juniorek: TJ Ostrava - VK Prostějov 3:0, 3:1
Sestava(1. zápas): Augustinová, Poláchová, Koloničná, Žarnovická, Žolnerčíková, Faltínová, libero-Jošková
Střídaly: Žůrková, Makovcová, Boštíková, Pavlovová
Sestava(2. zápas): Augustinová, Poláchová, Koloničná, Žarnovická, Žůrková, Pavlovová, libero-Planková, Jošková
Střídaly: Makovcová, Faltínová, Boštíková

Třetí kolo extraligy jsme sehrály v sobotu 7.10. doma s týmem z Prostějova. Jelikož je Prostějov v tabulce až za námi, bylo jasné, že chceme vyhrát za 3 body. Hned v prvním setu jsme si udělaly náskok, který jsme udržely po celý set. Ve druhém setu jsme trochu polevily, ale v půlce setu jsme soupeřky dotáhly a konec si dohrály ve vlastní režii. Ve třetím setu jsme opět polevily, díky tomu jsme si zahrály velice těsnou koncovku, kterou jsme ovšem díky našemu skvělému servisu vyhrály.

Druhý zápas jsme nezačaly velice dobře a prohrály s velkým bodovým rozdílem. Udělaly jsme hrozně moc chyb a nehrály důsledně. Tak jsme ovšem hrát nechtěly, a proto jsme od druhého setu začaly hrát zase úplně jiný volejbal. Vše nám opět začalo vycházet, dělaly jsme méně chyb a set jsme získaly pro sebe. Další dva sety už jsme zase hrály to, co umíme a s přehledem jsme utkání vyhrály 3:1.

Autor: Anežka Faltínová
Trenér: Jiří Kozel

 

2. liga Ženy "B": VK OP Prostějov - TJ Ostrava 2:3, 2:3
Místo : Letní hala, Prostějov
Termín : sobota 6.10.2018 v 10.00 a 13.00

První utkání : TJ OP Prostějov - TJ Ostrava B 2:3 (25:27, 26:28, 25:15, 25:18, 15:17)
V prvním utkání sezóny jsme odjeli na palubovku Prostějova. Družstvo, které v minulé sezóně skončilo na posledním místě, se během léta posílilo, a prezentovalo se proti nám velmi dobrým a především bojovným výkonem. Nám chyběla nemocná kapitánka, naopak posíleni jsme byli o Moniku Adamčíkovou, která absolvovala přípravu s áčkem.
Do utkání jsme vstoupili velmi nekoncentrovaně. Než jsme se stačili rozkoukat, bylo to 0:6.
Rychle jsme udělali dvojí střídání, a rázem otočili na 10:8. Od té chvíle to bylo velmi vyrovnané. Za stavu 25:25 nám pomohl výrok sudího, jenž pravděpodobně dobrý míč odpískal jako aut. Nabídnutý setbol jsme ihned proměnili.
Druhý set byl od začátku velmi vyrovnaný. Zkraje jsme měli mírný náskok, ale od poloviny setu to bylo neustále vyrovnané. Oba setboly soupeře jsme odvrátili, naopak náš druhý jsme  proměnili.
Od stavu 8:7 ve třetím setu na nás spadla absolutní deka. Nepřihráli jsme, nic se nám nedařilo. Soupeřky nás úplně přejely. To stejné se opakovalo i ve čtvrtém setu.
Tie-break byl od začátku vyrovnaný. Potom nám soupeřky utekly na 11:8, a za stavu 14:11 pro Prostějov to už vypadalo tragicky. Dokázali jsme však ještě utkání zvrátit, a nakonec s velkým štěstím zvítězit.
Sestava: Gengelová Lenka, Polášková Tereza, Žváčková Eva, Jennelová Petra, Bradová Monika, Panková Michaela, libero: Boháčová Nikola – Uhlářová Klára, Jošková Tereza, Záhorská Hana, Adamčíková Monika, Kokešová Monika

Druhé utkání : TJ OP Prostějov - TJ Ostrava B 2:3 (25:20, 25:12, 18:25, 15:25, 7:15)
Do druhého utkání jsme udělali několik změn. Do stavu 11:10 to vypadalo, že by to mohlo jít i takto, bohužel postupně nás soupeřky začaly přehrávat. Ani změny nepomohly, a tak jsme hladce prohrály 20:25.
Druhý set jsme zkusili v obměněné sestavě, ale naprosto jsme propadli. Nedařilo se nám vůbec nic, naopak soupeřky hrály s velkým nadšením. Měly snad úplně každý míč.
Do třetího setu jsme provedli radikální změny. Na smeč šla Monika Adamčíková, na účko Monika Bradová a na blok Petra Jennelová. Navíc jsme byli nuceni vystřídat zraněné libero. Od třetího setu na něm hrála Terka Jošková, a nutno konstatovat, že se úkolu chopila velmi zdařile. Najednou jsme byli jasně lepší. Úplně jsme soupeřky válcovali. Začali jsme hrát s chutí, bojovně a ihned se to projevilo na výsledku.
Naštěstí jsme nepovolili ani ve čtvrtém setu, a ovládli jej ještě výrazněji.
I v pátém setu bylo jasné, kdo je lepším družstvem. Ihned jsme si vypracovali luxusní náskok, který jsme bez problémů udrželi až do konce.
Na naše první utkání jsme odjížděli s nadějí, že bychom si mohli dovézt co nejvíce bodů.
Nakonec vezeme 4, což je především po velmi šťastně vyhraném prvním utkání dobrý počin.
Sestava: Gengelová Lenka, Polášková Tereza, Žváčková Eva, Záhorská Hana, Adamčíková Monika, Kokešová Monika, libero: Boháčová Nikola – Uhlářová Klára, Jošková Tereza, Jennelová Petra, Bradová Monika, Panková Michaela

Příští kolo hrajeme opět venku, ve Šlapanicích. Ty stejně jako my získaly v prvním kole 4 body, takže se dá očekávat velmi vyrovnaný souboj, de facto o druhou příčku tabulky.

Autor: Radek Brzobohatý
Trenér: Radek Brzobohatý


Krajský přebor Juniorek: TJ Ostrava - VK Kylešovice 2:3, 0:3
Místo : Hala SŠE, Ostrava
Termín : neděle 7.10.2018 v 11.00 a 13.50
Soutěž : MS-JKY (Krajský přebor juniorek)

První utkání: TJ Ostrava – VK Kylešovice  2:3 (25:18, 11:25, 20:25, 26:24, 4:15)
V neděli jsme doma uvítali družstvo z Opavy – VK Kylešovice.
Původně se mělo hrát u nich, ale v tělocvičně se jim mění okna, takže jsme se dohodli na změně pořadatelství.
Kylešovice okupovaly první místo v tabulce, zatím bez porážky.
Přesto jsme do utkání vstoupili lépe my. Zkraje to bylo vyrovnané, postupně jsme jim ale utekli, a celkem jasně v prvním setu zvítězili.
Bohužel náš poměrně dobrý výkon jsme již v průběhu dalšího pokračování obou utkání nedokázali zopakovat. Postupně se nám vytrácela přesnost, a náš výkon šel výrazně dolů.
Druhý a třetí set jasně vyzněl pro soupeřky.
Ve čtvrtém setu jsme se ještě nadechli k odporu, a i s trochou štěstí dokázali srovnat na 2:2.
Tie-break byl ale z naší strany propadák. Stav 0:13 se už srovnat nedá, a tak jsme odešli poraženi.
Sestava: Kolmanová Kristýna, Jastřembská Michaela, Pěnčíková Anna, Orálková Adéla, Vojtášková Barbora, Kozinová Nela, libero:  Rozacká Tereza – Jetmarová Hana, Kašpárková Adéla, Cáhlíková Viktorie

Druhé utkání: TJ Ostrava – VK Kylešovice  0:3 (17:25, 21:25, 20:25)
Do druhého utkání jsme chtěli vstoupit s odhodláním se o výsledek poprat, a pokusit se zvítězit. Bohužel na hřišti to tak ale nevypadalo. Nic se nám nedařilo, kupili jsme spousty nevynucených chyb. První set byl velmi špatný. Od druhého setu jsme hru vyrovnali, bohužel vždy, když jsme mohli stav skóre zvrátit, přišla hloupá chyba, která nás srazila opět na kolena.
Většina našich zbytečných bodů pramení z technicky nezvládnutých základních herních činností. Neumíme správně základy, a tak se trápíme i při lehkých míčích. Je třeba nadále na tom pracovat, abychom se dokázali postupně zlepšovat. Snad se nám to bude dařit.
Sestava: Rozacká Tereza, Kolmanová Kristýna, Jastřembská Michaela, Jetmarová Hana, Kašpárková Adéla, Kozinová Nela, libero: Orálková Adéla - Vojtášková Barbora, Pěnčíková Anna

Příští utkání hrajeme v sobotu 13.10. od 9.00 v Polance nad Odrou. Ta je na tom podobně jako my, takže pokud předvedeme zlepšený výkon, máme šanci uspět. Záleží však především na nás.

Autor: Radek Brzobohatý
Trenér: Radek Brzobohatý


Krajský přebor Kadetek:  TJ Hlučín - TJ Ostrava 0:3, 0:3
V sobotu  6.10.2018 v Hlučíně jsme se jako tým Kadetek TJ Ostrava "B" zúčastnily mistrovského utkání MS soutěže proti TJ Hlučín. První zápas jsme vyhrály 3:0 a druhý taktéž 3:0
Do utkání nastoupily: Magdaléna Otipková, Adriana Přívařová, Nicola Zeisberg, Daniela Caroll, Klára Cholevíková, Gabriela Zachová, Natalie Pánková, Helena Randýsková, Eva Papoušková a já - Evelína Belinová. V utkáních nám pro zranění kotníku chyběla nahrávačka Bára Mužíková. Ale i přes tuhle skutečnost jsme dokázaly zvítězit a posunout se na druhé místo tabulky. Myslím si, až na některé chyby jsme hrály dobře ale měly bychom zlepšit příjem a pohyb v poli.

Autor: Evelína Belinová - smečařka týmu
Trenér: Pepa Božík

 

Krajský přebor st. žaček - 1. kolo

TJ OSTRAVA "A"  skupina MS-ZKY-T1A     2. místo
termín: 7.10.2018  9:00 hodin
pořadatel: TJ Sokol F-M, 11.ZŠ
V neděli ráno jsme společně vyrazili na první zápas Krajského přeboru. Všichni jsme se těšili a doufali v dobré výsledky na hracím hřišti.

První utkání: TJ Ostrava A – TJ Nový Jičín 2:0 (25:23, 25:19)
Sestava: Tichá Michaela, Rychterová Nikola, Fukalová Veronika, Jedličková Elen, Linková Kateřina, Gavlasová Adéla, Gavlasová Anna, Zedníková Beáta, Krkošková Lucie, Gongalová Karolína, Šubertová Anna, Bauerová Aneta
Po převlečení a rozcvičení začal náš první zápas proti Novému Jičínu. Ze začátku to byl velice vyrovnaný zápas a my věděly, že bez snahy tento zápas nevyhrajeme. Obě družstva dobře přijímaly i útočily. Náš tým si ale v koncovce vedl lépe a o dva vydřené body vyhrál. Druhý set jsme znova hrály velice dobře. Volaly jsme si na míče, útočily a nekazily podání. Novému Jičínu se nepovedlo stav obrátit a my vyhrály i druhý set.

Druhé utkání: TJ Sokol Frýdek Místek A – TJ Ostrava A 2:0 (25:22, 25:18)
Po výhře nad Novém Jičíně jsme nastoupily na další zápas, a to proti Frýdku – Místku A. Už od začátku jsme věděly, že tento soupeř je velice těžký, a proto jsme se od začátku hodně snažily. Vycházely nám útoky i obrana v poli, ale při stavu 15:22 pro nás, jsme soupeře podcenily a přestaly jsme dávat podání. To se nám vymstilo a na podání nastoupila hráčka z týmu Frýdku – Místku, která nám ukázala, že i když prohráváte o sedm bodů, stále můžete vyhrát. Tato hráčka nám svým tvrdým podáním nasázela deset bodů a tímto Frýdek-Místek vyhrál první set tohoto zápasu. Druhý set se nám bohužel přestalo dařit a pod tlakem jsme ho také prohrály.

Třetí utkání: ŠSK Bílovec – TJ Ostrava A 0:2 (18:25, 18:25)
Naše třetí utkaní jsme hrály proti ŠSK Bílovec. Z tohoto utkání jsme si odnesly výhru. Toto utkání jsme nehrály špatně, ale ani ne nejlépe. S Bílovcem jsme dost kazily podání a taky nám moc nešel příjem. Když jsme se ale dostaly na útok, tak měl soupeř problémy. Oba dva sety jsme vyhrály a mohly jsme se začít připravovat na zápas proti Frýdku – Místku B.

Čtvrté utkání: TJ Ostrava A -  TJ Sokol Frýdek - Místek B  2:0 (25:16, 25:13)
V posledním čtvrtém utkání jsme měly dobrý příjem, nahrávku i útok. Problém nám ale dělalo znovu podání. I přes to jsme vyhrály a celkově jsme tedy skončily na 2. místě.

Autor: Beáta Zedníková, Adéla Gavlasová, Anna Gavlasová
Trenér: Iveta Krátká

TJ OSTRAVA "B"  skupina MS-ZKY-T1B     2. místo
termín: 7.10.2018  9:00 hodin
pořadatel: TJ Frenštát p.R., ZŠ Záhuní, 2 hřiště
Dne 7.10.2018 jsme se jako tým TJ Ostrava "B" zúčastnili 1.kola KP starších žaček ve Frenštátě pod Radhoštěm.
Vyhrály jsme dva zápasy ze tří, a to takto:
2:0 - Sportovní klub Slezan Orlová x TJ Ostrava B, bohužel jsme prohrály.
2:0 - TJ Ostrava B x Klub volejbalu Kopřivnice, tady se nám i s chybami podařilo vyhrát díky spolupráci ale i díky chybám soupeře.
2:1 - TJ Ostrava B x TJ Frenštát pod Radhoštěm, v prvním setu se nám nedařilo ale poté se nám podařilo dohnat ztráty a zvítězily jsme v tibreaku po velmi vyrovnané a bojovné hře.
Turnaje se zúčastnily: Evelína Belinová, Nikola Zeisberg, Adriana Přívařová, Barbora Mužíková, Magdaléna Otipková, Eva Papoušková, Helena Randýskova, Natálie Pánková, Klára CHolevíková, a já - Gabriela Zychová.
Myslím si, že i přes několik zbytečných chyb jsme hrály dobře, nedělaly jsme chyby v postavení a hlavně jsme si zahrály. Dokázaly jsme vychytat i velmi těžké míče a zvládnout komplikované herní situace a potvrdily jsme účast v kvalitní  skupině "B" a to je dle mého názoru úspěch a i závazek do další části soutěže.

Autor: Gabriela Zychová - Smečařka
Trenér: Pepa Božík

TJ OSTRAVA "C"  skupina MS-ZKY-T1F     4. místo
termín: 7.10.2018  9:00 hodin
pořadatel: VK Karviná, ZŠ Mendelova, 2 hřiště

 

Kvalifikace na Krajský přebor - mladší žáčky  
TJ OSTRAVA "A"  skupina "B"   2. místo ve skupině
termín: 6.10.2018
Pořadatel: ŠSK Bílovec, hala ZŠ Komenského
Výsledky z utkání a tabulka ZDE...


TJ OSTRAVA "B"  skupina "C"  4. místo ve skupině
termín: 6.10.2018
Pořadatel: TJ Ostrava, ZŠ G. Píky, Ostrava (2 tělocvičny)
Výsledky z utkání a tabulka ZDE...

V sobotu 6.10. nastal velký den. Hostíme jednu z kvalifikačních skupin na ZŠ Gen. Píky. Pro všechny hráčky je to první setkání s šestkovým volejbalem. Účastníme se s cílem rozkoukat se v soutěži a potrápit papírově silnější soupeře. |
Příležitost dostaly všechny hráčky, které se turnaje zúčastnily.
Sestava: Klajmonová Patricie, Carbolová Veronika, Fajkusová Vendula, Lacná Kateřina, Plaskurová Rozálie, Slavíková Markéta, Šínová Veronika, Šubertová Emma, Žáková Beáta, Žáková Winona, Otipková Viola, Stoklásková Sára, Staňková Izabela, Sadleková Michaela, Cháňová Laura, Zagatová Lucie.
První zápas proti nám nastoupil Nový Jičín „B“. Během prvního setu se nám daří podání a vyhráváme koncovku 25:22! Nastává euforie z prvního vyhraného setu šestkového volejbalu v životě.
Ve druhé sadě nedokážeme přihrát podání soupeře a nekomunikujeme spolu na hříšti, prohráváme 12:25.
Jdeme do tiebreaku. Vyrovnaný set prohráváme nejtěsnějším rozdílem 13:15. Utkání končí a my si připisujeme první bod do tabulky.
Ve druhém zápase vyzýváme Frenštát pod Radhoštěm. První set každý chvilku tahá pilku. Výsledkem je napínavá koncovka, kterou smolně prohráváme 25:27. Ve druhém setu nedokážeme navázat na první a prohráváme 14:25, utkání končí.
Třetí zápas se stavíme na odpor Frýdku-Místku „A“. Zde se projevila zkušenost a kvalita hráček Frýdku. První sada končí skórem 6:25. Ve druhé sadě ovšem dokážeme tvrdý servis soupeře zpracovat lépe a sami můžeme útočit. Frýdek si však i druhý set pohlídal a sada končí za stavu 18:25.
V posledním utkání turnaje vítáme tým Karviné. Po dohodě nastupuje nejsilnější šestka, která zodpovědným a obětavým výkonem nenechá soupeře vydechnout. Ten kupí chybu za chybou a vítězíme jasně 25:10. Do druhého setu nastupují hráčky, které během toho prvního odpočívaly. Nedaří se nám téměř nic, padne na nás deka a soupeř vyhrává set 7:25. Hrajeme náš druhý tiebreak turnaje. V něm nastupuje opět nejsilnější šestka. Bohužel si držíme výkonnost z druhého setu a prohráváme 3:15.
Opět jsme dokázali loupit a připisujeme si druhý bod za uhraný set proti favoritovi.
Celkově obsazujeme 5. místo s 2 body. Hráčky se přesvědčily, že postavit se můžou komukoliv. V určitých pasážích překvapily dívky svou bojovností i mne, trenéra, který měl dojem, že družstvo zná.
Ukáplo i pár slz, když se nedařilo podle představ.
Nutno však vyzdvihnout nadšení pro hru, projevování emocí při získaném bodu, zejména při dotahování skóre. Tohoto si všimli a ocenili i někteří trenéři soupeře.  EMOCE DO VOLEJBALU PATŘÍ!
Závěrem díky všem za příkladnou reprezentaci klubu a pomoc s organizací.

Autor + trenér: Ondřej Šimák


Extraliga kadetek:  TJ Sokol Šternberk - TJ Ostrava 3:0, 3:0
Autor:
Trenér: Kamil Boštík

 

1.liga Juniorek:  VK Valašské Meziříčí - TJ Ostrava  3:0, 3:0
Dne 6.10 jsme se utkaly s Valašským Meziříčím na jejich domácí půdě.

1. zápas: 3:0 (25:17, 25:16, 25:19)
Do prvního setu jsme nastoupily odhodlaně, s chutí vyhrát, bohužel jsme začaly dělat chyby hned od začátku, a ty se s námi táhly celý set. Set jsme prohrály 17:25.
Další dějství začalo o něco líp, ale naše síly na soupeře nestačily a opět jsme prohrály 16:25.
Třetí set pro nás také nebyl úspěšný, body 19:25 hovoří za vše.
Během přestávky mezi zápasy jsme se nad chybami zamyslely a do dalšího zápasu jsme nastoupily s odhodláním vyhrát.

2. zápas: 3:0 (25:14, 25:14, 25:22)
Trenér nás motivoval, dodal sebevědomí, my jsme se jako tým také povzbuzovaly. Řekly jsme si, že si jdeme pro vítězství.
Bohužel naše chyby typu, špatný příjem, přihrávka, neuhraná smeč, podání do sítě, do zámezí, opět ovládly hřiště, soupeř vyhrál 25:14.
Další set na body dopadl stejně 14:25, naše chybná hra se s námi táhla už pátý set a my byly z toho psychicky na dně. Trenér to s námi jako vždy nevzdal a snažil se nás povzbudit, což jsme v tu chvíli potřebovali nejvíc.

Stav 22:25 nám ukázal, že jsme mohly s tímto soupeřem klidně vyhrát, nebýt naší nepozornosti na hřišti. Měly bychom se nad sebou zamyslet, začít brát vážně také tréninky a do dalších zápasů nastoupit lépe připravené. Čekají nás domácí zápasy s Opavou a pevně věřím, že se nám podaří lepší výsledek než ve Valašském Meziříčí.

Domů jsme si tedy odvezli dvě prohry

Autor: Tereza Pavlíčková
Trenér: Kamil Boštík