Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava (7.10 - 8.10.2017)

2. liga Žen
TJ Sokol Brno-Juliánov - TJ Ostrava 0:3, 1:3

Ostrava vede tabulku po výhře v Brně.

Holky Ostravského kádru přijely na „mač“ do Brna a vyprovodily domácí hráčky z palubovky dvěma vítězstvími.
Do prvního setu nastoupily Ostravanky ve složení – Šípová I., Gráczová, Sedláčková, Bradová, Jennelová, Křenková a na liberu Šípová V.. Ostravské volejbalistky začaly z volna, nejspíš díky nízké teplotě v tělocvičně, nebyly si schopné udělat náskok. Dobře zahranou koncovkou získaly první set.
Do druhého setu nastoupily odvážněji, zlepšily příjem, mohly konečně začít občas útočit i středem.
Třetí set Ostrava získala s větším přehledem a tedy konečným výsledkem 3:0 (-21; -21; -18).

Do druhého zápasu ostravské hráčky naskočily ve stejném složení, s jednou malou změnou. Na liberu začala Boháčová Nikol, které se v průběhu zápasu udělalo špatně, a musela ji nahradit Verča Šípová. Ostravské holky nastoupily do druhého zápasů uvolněně a udělaly si náskok v každém setu, který si neudržely v koncovce druhé sady, kdy se vystřídaly nahrávačky.
Zápas dopadl s výsledkem 3:1 (-21; 21; -22; -19)
Všem bych chtěla poděkovat za těžce vydřených šest bodů, nebylo to zadarmo a stálo to hodně sil a nervů. Díky za možnost se s Vámi rozloučit tím nejlepším možným způsobem. Doufám, že v tabulce zůstanete na stejném místě, že Vás v této sezóně nepotká žádné zranění a hlavně ať Vás ten sport baví.

Vaše kapitánka Iva Šípová


1. liga Juniorek
První utkání : ŠSK Bílovec - TJ Ostrava 0:3 (15:25, 23:25, 6:25)
Po ne úplně vydařeném vstupu do soutěže před dvěma týdny jsme zavítali na půdu Bílovce.
Soupeř určitě nepatří k favoritům soutěže a spíš bude mít záchranářské starosti, takže jsme odjížděli jako favorité celého dvojutkání.
Posíleni třemi hráčkami z družstva kadetek jsme vstoupili do zápasu dobře a vypracovali si již v úvodu prvního setu dostatečný náskok, který jsme udrželi až do konce setu.
Ukolébaní snadným vítězstvím jsme se ve druhém setu naprosto přizpůsobili hře soupeře a po sériích zbytečných chyb nechali soupeře odskočit až na stav 23:20 pro Bílovec. Naštěstí podávající Verča Batková neztratila hlavu a dobrým podáním dostala Bílovec pod tlak, takže nemohl kvalitně útočit. S tím jsme si naštěstí poradili a obrátili vývoj skóre v náš prospěch. Koncovku jsme dotáhli do vítězství 25:23.
Ve třetím setu jsme již od počátku nic neponechali náhodě. Ve druhém technickém time-outu jsme vedli již 16:1. Na podání byla opět Verča Batková, která dala 15! podání za sebou. Soupeř v ten moment již rezignoval. Set skončil 25:6 a celé utkání 3:0 za 71 minut.
Sestava: Planková Karolína, Batková Veronika, Ruszová Anna, Makovcová Marie, Uherková Tereza, Kokešová Monika, Pavlicová Agáta – Boštíková Hana, Žarnovická Klára

Druhé utkání : ŠSK Bílovec - TJ Ostrava 0:3 (21:25, 16:25, 19:25)
Do druhého utkání jsme vstoupili vlažně, lehce uspaní snadným prvním vítězstvím, a nutno podotknout, že soupeř začal hrát mnohem lépe než v utkání prvním. Stav byl v průběhu setu poměrně vyrovnaný a Bílovec vycítil svou šanci a bojoval o každý míč. Přesto se nám podařilo udržovat si mírný náskok a dotáhnout set k vítězství.
V následujících dvou setech mělo utkání podobný průběh se vždy šťastnějším koncem pro nás. V závěrech setů se projevila větší zkušenost na naší straně. Utkání trvalo 81 minut.
Na straně soupeře byla nejlepší hráčkou Kateřina Kundlová hostující právě z našeho klubu. I přes její enormní snahu jsme však celkově byli lepším týmem.
Nám se podařilo zapracovat do družstva 3 hráčky z kadetek. Všechny hráčky se v průběhu obou utkání víceméně pravidelně vystřídaly, a tím jsme si mohli vyzkoušet některé možné herní varianty.
Sestava: Planková Karolína, Batková Veronika, Žarnovická Klára, Makovcová Marie, Uherková Tereza, Kokešová Monika, Pavlicová Agáta – Boštíková Hana, Ruszová Anna

Další utkání hrajeme proti největšímu favoritu soutěže, družstvu TJ Sokol Frýdek-Místek.
Hraje se v sobotu 21.10. v 12.00 a 16.00 v hale na jízdárně.
Zveme všechny naše fanoušky a příznivce.

Autor: Radek Brzobohatý

 

Krajský přebor Žen
První utkání : TJ Sokol Frýdek-Místek B - TJ Ostrava C 3:1 (25:20, 25:20, 22:25, 25:16)
Netradičně v úterý jsme zavítali na půdu jednoho z horkých favoritů na vítězství v soutěži, do Frýdku – Místku.
Družstvo soupeře nastoupilo v kompletním kádru prvoligových juniorek posíleno o extraligovou hráčku žen Alenu Štundovou.
Za nás letos poprvé nastoupila již uzdravená Michaela Panková. Chyběla nám ale univerzálka Martina Holcmanová a druhé libero Petra Polakovičová.
Do prvního setu jsme vstoupili famózně a jasně jsme vedli 17:9. Potom ale soupeř zapnul na plné obrátky a ve všech herních činnostech nás začal přehrávat. Především se mu ale povedlo zatlačit nás výborným servisem. Set naprosto otočil a vyhrál 25:20. V tuto chvíli jsme nenalezli žádnou protizbraň proti jeho hře.
Ve druhém setu pokračovala výborná hra soupeře. Hned v úvodu nám odskočil na rozdíl pěti bodů, a tento náskok si víceméně udržoval až do závěru setu.
Ve třetím setu jsme nastoupili v pozměněné sestavě, a podařilo se nám změnit rytmus hry, což sokolky z Frýdku zaskočilo. Vypracovali jsme si až sedmibodový náskok. Přesto jej soupeř dokázal stáhnout, ale koncovku jsme vybojovali v náš prospěch.
Čtvrtý set se zpočátku strhla vyrovnaná bitva o každý míč, ale v polovině setu nám soupeř odskočil a již jsme neměli sílu na zvrat v utkání.
Prohráli jsme 1:3 za 84 minut.

Sestava: Gengelová Lenka, Stará Patricie, Polášková Tereza, Jaglová Radka, Matýsková Kristýna, Panková Michaela, libero Pešová Karolína – Bruncková Tereza, Uhlářová Klára


Druhé utkání : TJ Sokol Frýdek-Místek B - TJ Ostrava C 3:2 (25:17, 24:26, 25:21, 23:25, 25:11)
Do druhého utkání jsme vstoupili plni odhodlání zvítězit. Místo Patricie Staré na blok nastoupila Tereza Bruncková.
Hned od začátku se strhla velká bitva o každý bod. Bohužel na naší straně bylo více nevynucených chyb, což nakonec rozhodlo o výsledku prvního setu, kdy nám soupeř k závěru výrazně odskočil.
Ve druhém setu jsme vyměnili nahrávačku a daleko koncentrovanějším výkonem jsme se ujali vedení, které jsme si udržovali celý set. V závěru nás soupeř začal stahovat, ale koncovku jsme zvládli lépe my.
Třetí a čtvrtý set obě družstva předváděla volejbal nejvyšší kvality s výbornými zákroky v obraně. V tom třetím byli šťastnější holky z Frýdku-Místku, v tom čtvrtém zase naše, i když se v koncovce podařilo soupeři stáhnout z 19:24 na 23:24.
V pátém setu se skóre přelévalo ze strany na stranu, ale ve druhé části setu si soupeřky vybudovali mírný náskok, který se nám ani po enormní snaze nepodařilo otočit.
Utkání jsme prohráli 2:3 za 101 minut.
Sestava: Gengelová Lenka, Bruncková Tereza, Polášková Tereza, Jaglová Radka, Matýsková Kristýna, Panková Michaela, libero Pešová Karolína – Stará Patricie, Uhlářová Klára

Přes porážku ale je třeba naše děvčata opravdu pochválit. Úroveň obou utkání daleko přesahovala kvalitu krajského přeboru.
Výborný výkon předvedly všechny hráčky, ale jestli lze někoho vyzdvihnout, tak naprosto vynikající výkon předvedla na liberu Karolína Pešová. Na smeči hrála velmi dobře i Lenka Gengelová.

V tabulce jsme klesli na druhé místo za Polanku, ale čeká nás ještě spousta utkání.
To nejbližší hrajeme již teď v sobotu 14.10. v 9.00 a 13.00 opět doma v hale mládeže na jízdárně s Fulnekem. Zveme všechny naše fanoušky.

Autor: Radek Brzobohatý

 

 

Krajský přebor Juniorek
První utkání : TJ Ostrava "C" – VO Slezská Orlice 3:1 (25:21, 22:25, 25:8, 25:18)
Po dlouhé a náročné letní přípravě jsme se konečně dočkali prvního mistrovského utkání v krajském přeboru juniorek.
Vítězství na turnaji v minulém týdnu, kde jsme se střetli s družstvy z naší soutěže, nám nic nenapovědělo o kvalitě dnešního soupeře, neboť ten se turnaje nezúčastnil.
Proto jsme nic neponechali náhodě a sešli jsme se v hojném počtu, abychom měli více možností střídání a možných herních variant.
První dva sety byly velice vyrovnané, a nutno podotknout, že soupeř hrál velice dobře.
Za vyrovnaného stavu jsme do třetího a čtvrtého setu vystřídali, což přineslo uklidnění na hřiště, a další průběh utkání už byl čistě v naší režii.
V průběhu utkání se rovnoměrně prostřídalo všech 12 hráček.
Celé utkání jsme zvládli za 96 minut 3:1.
Sestava: Krupová Alena, Sabelová Tereza, Brusová Zuzana, Cáhlíková Viktorie, Kolmanová Kristýna, Vítková Klára, libero Kašpárková Adéla - Planková Karolína, Ruszová Anna, Klímová Alice, Pavlíčková Ilona Tereza, Kundlová Kateřina

Druhé utkání : TJ Ostrava "C" – VO Slezská Orlice 3:1 (20:25, 25:17, 25:16, 25:9)
Do druhého utkání jsme do základní sestavy udělali jednu změnu na postu blokařky.
Od začátku prvního setu jsme lehce prohrávali, ale v polovině setu se nám podařilo vyrovnat. Přesto jsme vývoj setu nedokázali otočit, a prohráli jsme 20:25.
Ve druhém setu jsme mírně vedli, ale soupeř neskládal zbraně. Až ve druhé polovině se nám podařilo odskočit ve skóre, a náskok jsme již udrželi do konce.
Ještě začátek třetího setu byl poměrně vyrovnaný, ale potom jsme již soupeře jasně přehráli, ve čtvrtém setu dokonce 25:9. Celkově za 89 minut.
Ve druhém utkání se opět vystřídaly všechny hráčky.
Vstup do soutěže jsme tedy zvládli bez ztráty bodů, a těšíme se na další soupeře.
Sestava: Krupová Alena, Sabelová Tereza, Vaňková Barbora, Cáhlíková Viktorie, Kolmanová Kristýna, Vítková Klára, libero Kašpárková Adéla - Planková Karolína, Ruszová Anna, Pavlíčková Ilona Tereza, Kundlová Kateřina, Brusová Zuzana

Tím nejbližším bude netradičně ve středu 11.10. od 16.30 Stará Bělá na jejich půdě. Zveme všechny naše fanoušky.

Autor: Radek Brzobohatý

 

Krajský přebor Kadetek
Happy Sport Opava - TJ Ostrava 3:0, 3:0
V sobotu 7. 7. 2017 jsme cestovali vlakem do Opavy na zápas Krajskéo přeboru kadetek.
Odehráli jsme 2 zápasy proti týmu Happy sport Opava, bohužel oba zápasy jsme prohráli 0:3. kdy soupeř nás předčil ve všech směrech a hrál velmi dobře.
Do příště bychom měli zlepšit především příjmy a zlepšit útoky a obranu na síti, taky dělat méně chyb na servisu.

Autor: Adéla Orálková


Kvalifikace "Krajský přebor ml. žaček"
TJ OSTRAVA "A"   1. místo
Dne 7.10. proběhla kvalifikace Krajského přeboru ml.žakyň, jehož pořadatelem byl ŠSK Bílovec.
Naše děvčata obsadila 1. místo a postoupila do první skupiny.
Příležitost dostalo všech 12 děvčat. Opírali jsme se o dobrý servis hlavně zkušenějších hráček.
 
Autor: Pepa Ch.