Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava 8.12.- 9.12.2018

Extraliga juniorek:  VK Prostějov : TJ Ostrava 2:3, 0:3
Poslední prosincový zápas nás hostil celek Prostějova. Vzhledem k tabulce, která je od 3. do 5. místa těsná, jsme potřebovaly tato dvě utkání vyhrát. První dva sety prvního utkání šlo vše hladce v náš prospěch. Soupeřky měly problém si přihrát a složit, nechybovaly jsme na servisu a měly jsme dost bodových bloků. Ovšem jak už to u nás bývá, ve třetím setu jsme polevily a svými vlastními chybami jsme si ho prohrály. Chytit jsme se nedokázaly ani v setu čtvrtém, a tak se i tentokrát šlo do tiebreaku. Hned na začátku jsme si nechaly Prostějov utéct o 6 bodů, ale po zlepšení servisu a přihrávky a neděláním zbytečných chyb jsme odskočily o tři body my. Soupeřky začaly chybovat a my jsme tiebreak nakonec vyhrály.V druhém utkání jsme se už poučily z utkání předchozího a s klidem jej vyhrály 3:0. Z Prostějova si tedy odvážíme 5 cenných bodů do tabulky.

Sestava 1. utkání: Boštíková, Žarnovická, Augustinová, Hrubá, Faltínová, Poláchová, libero: Planková
Střídaly: Pavlovová, Kundlová, Jošková

Sestava 2. utkání: Pavlovová, Žarnovická, Augustinová, Hrubá, Faltínová, Poláchová, libero: Planková
Střídaly: Boštíková, Kundlová, Jošková

Autor: Klára Žarnovická
Trenér: Jiří Kozel


2. liga žen:  TJ Nový Jičín - TJ Ostrava "B"  3:2, 3:2
První utkání : TJ Nový Jičín - TJ Ostrava "B" 3:2 (25:16, 25:23, 20:25, 17:25, 15:10)
Po velmi vydařených utkáních z minulého týdne proti Vsetínu jsme hráli u jednoho z favoritů soutěže, v Novém Jičíně.
Do utkání jsme nevstoupili moc dobře. Nový Jičín se hned dostal do většího vedení, které si udržoval celý průběh prvního setu. Nedařilo se především na přihrávce, a tak náš útok byl možný vést pouze z hlavního kůlu, a na to byly soupeřky v obraně dobře připraveny.
Ve druhém setu jsme se na prvním míči výrazně zlepšili, a povedlo se nám jít do mírného vedení. Bohužel v polovině setu se skóre otočilo, a až do konce byl ve vedení Nový Jičín.
Od setu třetího se nám konečně dařilo plnit na hřišti zvolenou taktiku, čímž jsme eliminovaly silné stránky hry soupeřek, a vývoj utkání jsme postupně začali mít v našich rukou. I ve čtvrtém setu jsme byli jasně lepší my, a tak se šlo do pátého setu. Bohužel jsme nechytli dobře jeho začátek. Podařilo se nám ještě snížit na 9:10, ale to už bylo z naší strany vše.
Sestava: Žváčková Eva, Adamčíková Monika, Graczová Hana, Bradová Monika, Uhlářová Klára, Jennelová Petra, libero Boháčová Nikola - Jošková Tereza, Gengelová Lenka, Panková Michaela

Druhé utkání: TJ Nový Jičín - TJ Ostrava B 3:2 (25:17, 28:30, 25:15, 22:25, 16:14)
Do druhého utkání jsme vstupovali s odhodláním znovu se porvat o dobrý výsledek.
Oproti prvnímu utkání jsme udělali dvě změny v sestavě. V prvním setu to ale oživení naší hry nepřineslo. Vedli jsme sice 8:5, ale záhy se skóre otočilo v náš neprospěch. V tomto setu jsme nakonec prohráli s výrazným rozdílem.
Druhý set byl daleko vyrovnanější. Sice jsme většinou mírně prohrávali, ale v závěru jsme dokázali vyrovnat a v koncovce jít do vedení 24:23. Na hřišti se rozpoutala obrovská bitva o každý míč a o druhý set. Měli jsme postupně 7 setbolů, ale soupeřky dokázaly těch prvních 6 odvrátit. Až ten sedmý jsme proměnili, a tak se začínalo znovu.
Úvod třetího setu vyšel lépe nám, vedli jsme 6:3. Pak ale přišly dvě dlouhé série soupeřek a stav skóre se změnil na 9:17. Set byl již ztracen.
Čtvrtý set jsme opět začali lépe my. Vedli jsme postupně 9:2, 11:4, 13:6. Soupeřky ale zabraly a snížily na 13:14. Znovu jsme se ale dostali do vedení, které jsme si s menšími obtížemi udrželi až do konce setu.
Začátek pátého setu vyšel již tradičně lépe nám. Bohužel vedení 6:2 a 7:3 se brzy rozplynulo, a soupeřky vyrovnaly. Přesto jsme si vybojovali 2 mečboly. Ty se nám ale proměnit nepodařilo. V koncovce nakonec měly více jistoty na svých rukou holky z Nového Jičína.
Sestava: Adamčíková Monika, Graczová Hana, Bradová Monika, Uhlářová Klára, Jennelová Petra, Panková Michaela, libero Jošková Tereza - Gengelová Lenka, Žváčková Eva, Boháčová Nikola

Obě utkání jsme sice prohráli, ale utkání byla naprosto vyrovnaná. Tak snad v odvetě doma v březnu se nám podaří je porazit.
V tabulce jsme klesli na šesté místo za Bílovec, se kterým v sobotu 15.12. hrajeme doma o znovudobytí pátého místa. Je to naše letošní poslední utkání. Tím se uzavře polovina soutěže.

Autor, trenér: Radek Brzobohatý

 

Krajský přebor kadetek: TJ Sokol Poruba - TJ Ostrava "B"  3:1, 0:3   
V neděli 9.12.2018 náš tým kadetek TJ Ostrava "B" sehrál v náhradním termínu svá další utkání s domácím celkem TJ Sokol Poruba.
V prvním utkání, nás soupeřky zaskočily dobrou hrou v poli a minimem herních chyb, kdy nám se nedařil především servis a ve hře fáze mezihry a obrany. Toto utkání jsme bohužel nedopadlo s výsledkem 1:3 Do utkání se poprvé zapojily i nové hračky z družstva mladších žaček, které na hřišti rozhodně nezklamaly. Do prvního utkání nastoupily nahrávačky: Bára Mužíková, Ema Zedníková a já Karolína Viktorínová. Na bloku : Nicola Zeisberger, Eva Papoušková a Adriana Přívarová, a na smeči Evelína Belinová, Daniela Carroll a Elena Kussiorová a na liberu Klára Cholevíková.
Do druhého utkání naše družstvo nastoupilo v koncentrovanejším rozpoložení a hladce jsme utkání vyhráli 3:0, kdy naše hra byla mnohem jistější, vyrovnaná. Složení: Nahrávka. Bára Mužíková, Sára Stehlíková a především výborná Ema Zedníková. Na bloku opět Nicola Zeisberger, Eva Papoušková a Adriana Přívarová...na smeči Evelína Belinová, Daniela Carroll a Elena Kussiorová a libero ...opět skvělá Klára Choleviková.

Trenér: Pepa Božík
Autor: Karolína Viktorínová - nahrávačka


Extraliga kadetek:  TJ Ostrava - TJ Sokol Šternberk    3:0, 0:3

1. zápas TJ OVA - TJ SOKOL ŠTERNBERK
Do prvního setu jsme nastoupily s této sestavě
náhra: Eliška Výtisková
smeč: Klára Žarnovická, Anežka Faltínová
blok: Anna Ruszová, Marie Smigová
univerzál: Anna Pěnčíková
libero: Ema Šťastná

Do prvního setu jsme nastoupily s velkým odhodláním. Od začátku jsme vedly nejméně o dva body a soupeři nedaly nic zadarmo:
Za stavu 4:6 proběhlo na naší straně střídaní univerzálů. Za A. Pěnčíkovou přišla Hanka Boštíková. Stále jsme si udržovaly lehký náskok. Za stavu 18:16 proběhlo střídání smečařů. Za Kláru Žarnovickou přišla Barbora Pejznochová na příjem. Za stavu 22:18 proběhlo střídání nahrávačky Elišky Výtiskové za univerzálku Jolanu Šmídlovou. Ta byla u sítě a náhru převzala zadní Hanka Boštíková. Poslední střídání proběhlo za stavu 24:20, kdy šla na útok zpět Klára Žarnovická. Set jsme dotáhly do vítězného konce

sestava druhý set
náhra: Eliška Výtisková
smeč: Klára Žarnovická, Anežka Faltínová
blok: Anna Ruszová, Marie Smigová
univerzál: Hanka Boštíková
libero: Ema Šťastná

Ve druhém setu jsme předváděly to co v prvním. Bloky, pole, útok i příjem byli prakticky za jedna. První střídání proběhlo za stavu 8:11 na straně Šternberku. Za hráčku číslo 15 T. Drozdovou šla do hřiště hráčka s číslem 9 V. Mědílková. Druhé střídání proběhlo opět na straně Šternberku za stavu 10:17. Do hřiště šla hráčka s číslem 7 L. Plešková za hráčku s číslem 17 K. Melicherovou. Třetí střídání proběhlo na naší domácí straně za stavu 17:11. Za Kláru Žarnovickou šla do pole Barbora Pejznochová. Čtvrté střídání proběhlo na straně hostů za stavu 12.18, kdy se do hřiště vrátila hráčka s číslem 15 T. Drozdová. Poté se za stavu 21:13 vrátila na útok Klára Žarnovická a zároveň došlo ke střídání Elišky Výtiskové a Jolany Šmídlové. Posledním střídáním zápasu za stavu 22:16 se do hřiště vrátila Eliška Výtisková a set jsme dotáhly do vítězného konce podruhé.

sestava třetí set
náhra: Eliška Výtisková
smeč: Klára Žarnovická, Anežka Faltínová
blok: Anna Ruszová, Marie Smigová
univerzál: Hanka Boštíková
libero: Ema Šťastná

Začal třetí set a opět jsme si udržovaly náskok. Všechny činnosti fungovaly, jak měly. Za stavu 21:12 proběhlo na naší straně střídání smečařů. Místo Anežky Faltýnové šla do pole a na příjem Barbora Pejznochová. Zpět na útok se za stavu 23:15 vrátila Anežka Faltýnová a set a tím pádem i zápas jsme ukončily vítězstvím 25:18 3:0 na sety.

2. zápas TJ OVA - TJ SOKOL ŠTERNBERK
sestava první set
náhra: Hanka Boštíková
smeč: Klára Žarnovická, Anežka Faltínová
blok: Anna Ruszová, Patricie Pěnčíková
univerzál: Anna Pěnčíková
libero: Ema Šťastná

V prvním setu se malinko obměnila sestava týmu, ale to nám nebránilo v cestě vyhrát i druhý zápas. Bohužel hned na začátku setu se nám dařilo trochu méně, ale to ještě nic neznamenalo. Za Šternberkem jsme ztrácely nanejvýš dva body. Za stavu 14:11 pro nás proběhlo na straně soupeře střídání a poté jsme začaly ztrácet náskok. 16:18 proběhlo dvojstřídání univerzálů a blokařů na naší straně. Ale ani to nám nepomohlo ztracený náskok získat zpět a set prohráváme 21:25.

sestava druhý set
náhra: Eliška Výtisková
smeč: Klára Žarnovická, Anežka Faltínová
blok: Anna Ruszová, Marie Smigová
univerzál: Hanka Boštíková
libero: Ema Šťastná

Druhý set zápasu jsme prakticky vypustily. Příjem, útok i bloky šly dolů a s tím i naše psychika. Nemohly jsme se na ničem pořádně chytnou a nepomohlo ani střídání tří hráček na hřišti. Druhý set jsme proto prohrály poměrně rychle za stavu 25:10.

sestava třetí set
náhra: Eliška Výtisková
smeč: Klára Žarnovická, Anežka Faltínová
blok: Anna Ruszová, Marie Smigová
univerzál: Hanka Boštíková
libero: Ema Šťastná

Třetí set se odehrál v duchu toho druhého. Opět jsme se nemohly na ničem chytnou a psychika týmu šla ještě níž. I když jsme věděly, že tento set je poslední možnost, jak Šternberk porazit, přesto jsme ji nedokázaly chytnout a set jsme prohrály za stavu 14:25 vítězstvím 3:0 pro Šternberk.

Autor, trenér: Kamil Boštík

 

1.liga juniorek:  TJ Ostrava "B" - VK Valašské Meziříčí   1:3, 2:3

Český pohár starších žákyň : TJ OSTRAVA 3. místo