Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava 9.- 10.2.2019

2. liga žen:  SK Kylešovice - TJ Ostrava 3:0, 1:3   
První utkání : VK Kylešovice - TJ Ostrava B 3:0 (27:25, 25:12, 25:21)
Opět po týdnu jsme jeli hrát znovu do Opavy, tentokrát na utkání s Kylešovicemi.
Ty jsou o dva body před námi, a tak jsme se chtěli poprat o lepší místo v tabulce.
Obě družstva byla postižena marodkou, takže se hrálo skoro bez střídání.
Začátek utkání byl docela vyrovnaný, domácí nám odskočili na 8:5, ale od té doby jsme je začali přehrávat. Vypracovali jsme si náskok 22:16. Ještě za stavu 24:21 to vypadalo, že set zvládneme, bohužel přišel výpadek, a koncovku jsme absolutně nezvládli.
Prohraný první set nás tak vyvedl z míry, že než jsme se vzpamatovali, prohrávali jsme ve druhém setu 1:12. To už si zkušená Opava nenechala vzít.
Třetí set byl zkraje vyrovnaný, ale naše víra ve vítězství byla značně nahlodaná, a nervozita byla znát na naší hře. Sice se nám v závěru podařilo zkorigovat, na víc to ale už nestačilo.
Utkání jsme odehráli špatně, bylo třeba se do toho druhého zlepšit.
Sestava : Graczová Hana, Polášková Tereza, Bradová Monika, Žváčková Eva, Adamčíková Monika, Panková Michaela, libero Boháčová Nikol – Jošková Tereza

Druhé utkání : VK Kylešovice - TJ Ostrava B 1:3 (24:26, 22:25, 25:23, 15:25)
Pokud jsme se chtěli udržet v alespoň teoretické šanci v boji o třetí místo v soutěži, bylo třeba druhé utkání zvládnout a vyhrát.
Plni odhodlání jsme i do utkání vstoupili. Lépe jsme i plnili taktické pokyny, a tak se nám podařilo vypracovat si vedení 18:10. Bohužel slibný náskok jsme neudrželi, a soupeřky vyrovnaly na 19:19. I přes hrubou chybu rozhodčího a odvrácený setbol jsme závěr setu zvládli my.
To bohužel spíš nakoplo soupeřky, které hned na úvod setu druhého vedly 5:0. Tento náskok si udržovaly až do stavu 19:13 pro ně. Potom jsme ale zabrali a sérií bodů při podání Poláškové otočili skóre na 23:20. Tříbodové vedení jsme uhájili až do konce setu.
Ve třetím setu se ale naše soupeřky vyhecovaly k výbornému výkonu a postupně si vypracovávaly vedení až na 20:10, posléze 24:16. Při podání Pankové se nám podařila šňůra sedmi bodů až na 23:24. Bohužel za tohoto stavu jsme špatně zpracovali relativně lehký míč, a soupeřky nás okamžitě potrestaly.
Byla to škoda, ale tentokrát jsme se rychle otřepali a začali hrát asi nejlépe za celé utkání. Soupeřky na nás už nestačily. Už s přehledem jsme dokráčeli k vítězství.
Sestava : Graczová Hana, Polášková Tereza, Bradová Monika, Žváčková Eva, Adamčíková Monika, Panková Michaela, libero Boháčová Nikol – Jošková Tereza

Tentokrát to bylo velmi vyrovnané dvojutkání, a dělba bodů byla asi spravedlivá.
V sobotu hrajeme opět venku, tentokrát v Brně s Juliánovem.

Autor a trenér: Radek Brzobohatý


Juniorky C: TJ Ostrava - TJ Nový Jičín 0:3, 0:3
Soutěž : MS-JKY-F (Finále krajského přeboru juniorek)
První utkání : TJ Ostrava C – TJ Nový Jičín 0:3 (18:25, 14:25, 8:25)
V neděli nás čekal soupeř nadmíru těžký. Juniorky Nového Jičína ještě v průběhu celé soutěže neprohrály ani set, a ve všech svých dosavadních utkáních byla naprosto suverénní.
Úkol proto zněl: bojovat bez ohledu na stav a radovat se z každého úspěchu.
A úvod utkání s naší strany nebyl vůbec špatný. Se soupeřkami jsme drželi jakž takž krok, a vývoj skóre nebyl úplně hrozivý.
V poměrně dobrém výkonu jsme ještě pokračovali zhruba do poloviny setu druhého. Postupně však ale byla znát jasná výkonnostní převaha soupeřek, a naše vůle postupně upadala.
Druhou polovinu utkání už jsme značně polevili, a tak jsme odešli s jasnou porážkou.
Sestava : Jastřembská Michaela, Kašpárková Adéla, Cáhlíková Viktorie, Kozinová Nela, Jetmarová Hana, Hepová Michaela, libero Rozacká Tereza – Brusová Zuzana

Druhé utkání : TJ Ostrava C – TJ Nový Jičín 0:3 (22:25, 15:25, 17:25)
V prvním setu druhého utkání jsme začali předvádět jeden z našich nejlepších výkonů v sezóně. Bojovali jsme o každý míč, nic pro nás nebylo ztraceno. Omezili jsme i počet nevynucených chyb. Soupeřky jsme tím zaskočili, a přesto, že musely zapnout na plný výkon, podařilo se nám jít do vedení. Za stavu 20:17 pro nás už to vypadalo, že by se nám mohlo podařit jim alespoň jeden set vzít. Bohužel v závěru setu se projevila jejich zkušenost i kvalita hry.
Na úvod druhého setu nás soupeřky hned úplně rozstřílely servisem, a šly do desetibodového vedení. O výsledku setu již bylo de facto rozhodnuto, přesto jsme od té chvíle hráli herně opět vyrovnaně.
I úvod třetího setu jsme brzy prohrávali, ale rozdíl ve skóre nebyl tak výrazný. Opět jsme předváděli to lepší, co je v nás, bojovali o každý bod, a tak nakonec jsme mohli ze hřiště odejít s hlavou vztyčenou. Sice jsme prohráli, ale za výkon jsme se v tomto utkání stydět nemuseli.
Jestli by to měl být náznak zlepšení sportovní formy, potom je to dobře, neboť nás v následujících dvou týdnech čekají rozhodující utkání o přední příčky v soutěži.
Uvidíme, jak to dopadne.
Sestava : Jastřembská Michaela, Kašpárková Adéla, Cáhlíková Viktorie, Jetmarová Hana, Hepová Michaela, Brusová Zuzana, libero Lastovicová Nelly - Rozacká Tereza, Kozinová Nela

Autor a trenér: Radek Brzobohatý


Krajský přebor kadetek: TJ Ostrava B - TJ Sokol Frýdek-Místek B   0:3, 0:3
V sobotu 9.2.2019 jsme v domacím prostředí přivítali prvního soupeře finálové skupiny soutěže MS Kadetek a to TJ Sokol Frýdek-Místek. Tým z Frýdku přijel v silném složení hráček st. žaček A a na hře to bylo znát.
Přesto jsme se silným soupeřem drželi krok a naše hra nebyla tak špatná. A to přesto, že naše družstvo nebylo v ideálním složení, protože některá děvčata byly v probíhajících jarních prázdninách mimo domov a na postu blokařky nás musela posílit Míša Jastřembská.
Nicméně naše družstvo prohrálo dvakrát 0:3 ve složení Bára Mužíková, Majda Otípková a Karolína Viktorínová na náhrávce. Na bloku byly poze dvě hráčky, zmíněná Míša Jastřembská a Natálie Pánková doplněné v zadních pozicích liberem Klárou Cholevíkovou. Na smeči hrály Gábina Zychová, Evelína Belinnová a Helena Randýsková.

Autor: Vendula Comoroková-asistentka trenéra
Trenér: Pepa Božik

 

Starší žáčky: Krajský přebor st. žaček - 5. kolo

Skupina A: TJ OSTRAVA "A"  1.místo
Orlová - Ostrava 0:2 (-17,-15)
Tento zápas byl na rozehřátí. Vše nám vycházelo. Mohly jsme si zkoušet proti soupeři útoky i ze zadních řad. Soupeř se nám snažil bodově přiblížit, ale my vždy servisem jeho útok zastavily.
V druhém setu jsme na tom byly lépe utočně a soupeře jsme tlačily spíše k bagrované.

F-M - Ostrava 2:1 (8,-13,13)
Náš největší rival. První set nám vůbec nevyšel, nebyly jsme schopné přihrát servis a tak taky tomu odpovídal i výsledek, uhrály jsme pouze 8 balónů. Ve druhém setu, nastal zlom a začínaly jsme na servise a hned jsme šli do vedení. Soupeři se vůbec nedařilo, nebyl schopen přijmout náš servis a tlačili jsme na něj i útočně. Zvítězily jsme a následovala zkrácená hra. Tahaly jsme se o každý balón, v koncovce to vypadalo, jelikož jsme byly ve vedení, že se t bude náš, ale udělali jsme chybu na přijmu a poté zkazily servis a soupeř se radoval z výhry.

NJ - Ostrava 0:2 (-19,-23)
Po pauze, jsme nastoupily pro Novému Jičínu, který porazil Frýdek 2:1, věděly jsme, že soupeř bude nažhavený po další výhře. Od začátku jsme se tahaly o každý balón, a čekaly kdy soupeř udělá více chyb, měli jsme vedení o 5-6 bodů a to jsme si chtěli udržet. Naštěstí se nám to povedlo a soupeře jsme porazily. 2.set byl mnohem napínavější, soupeři se začalo více dařit a tak jsme se nedostaly na rozdíl více než 1-2 bodů, bylo to jako na houpačce. Ale v koncovce jsme udělaly méně a chyb a výhra byla naše.

Bílovec - Ostrava (-22,-20)
Byl to nejslabší soupeř, v ten den s nikým nevyhrál a tak my jsme na něho šly v pozměněné sestavě, aby si zahrály i jiné hráčky než základ. Soupeř, toho využil a začal nás tlačit servisem a hrou v poli. 1. set vypadal, že snad prohrajeme, ale naštěstí jsme utekly na rozdíl 3 balónů a vyhrály.
2. set jsme začaly lépe podávat,  a utekly na rodíl 5 bodů. který jsme si udržely až do konce zápasu.
Sestava: Richterová, Tichá, Gavlasová Adéla, Jedličková Elen, Bauerová A., Zedníková Beata     Střídaly: Linková K., Krkošková, Vajdová, Šubertová A.,Gongalová          Autor: Jedličková  

Autor: Jedličková E.
Trenér: Iveta Krátká

Skupina B: TJ OSTRAVA "B"  4.místo
V neděli 10.2.2019 náš tým Starších žaček "B" hrál svůj turnaj MS st. žaček ve skupině B v Raškovicích.
Tento turnaj se nám vůbec nevydařil a hráčky se nedokázely vyrovnat se změnami na postech, které byly vynuceny především absencí některých hráček a to především ze základní sestavy.
Pro zranění se nezúčastnily Adéla Lapčíková a především první blokařka Natálie Pánková, mimo domov byla Nicola Zeiserger. Další blokařka Eva Papoušková měla tréninkový výpadek během jarních prázdnin, což na výkonu byly znatelné. Stejná situace byla u smečařky Daniely Carroll a většinou na postu hrály Klára Cholevíková a Evelína Belinová, která v posledním utkání musela nastoupit a postu blokařky, kde nikdy před tím nehrála. Na nahrávce hrály Bára Mužíková a Majda Otípková a jako alternace na post smeče a universála hrála Gábina Zychová.
Nic méně až na výjimky Kláru Cholevíkokovou a Báru Mužíkovou hráčky předvedly až neuvěřitelně slabý a matný výkon. Byl to patrně nejslabší výkon dosavadní sezony a děvčata hrála bez většího zájmu a výsledek tomu odpovídá. Bohužel družstvo propadlo do skupiny C a bude se snažit probojovat zpět...

Autor a Trenér: Pepe Božik

Skupina F: TJ OSTRAVA "C"  1.místo


Mladší žačky: Krajský přebor mladších žaček - 4.kolo

Skupina A: TJ OSTRAVA "A"   3.místo
Skupina C: TJ OSTRAVA "B"   1.místo


1.liga Juniorek: TJ Ostrava : VK UP Olomouc 3:2, 3:0

Kadetky A: Extraliga kadetky : 2. část soutěže - 2. místo ve skupině