Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava 9.-10.3.2019

2. liga žen: VK AUSTIN Vsetín - TJ Ostrava 3:0, 0:3
První utkání : VK Austin Vsetín - TJ Ostrava B 3:0 (25:22, 25:20, 25:23)
Závěrečnou náročnou část soutěže jsme začali utkáními na Vsetíně. Odjeli jsme s vizí, že to bude utkání o průběžné třetí místo v tabulce. Pokud bychom chtěli valašky předběhnout, bylo povinností obě utkání vyhrát.
Bohužel nervozita nám v průběhu celého utkání svazovala ruce, a vedla ke spoustě nevynucených a naprosto zbytečných chyb. Tak jako celou sezónu, nedokážeme si navzájem na hřišti více pomoci, a kazíme míče, které volejbalová logika velí za každou cenu uhrát. Pokud máme dobře přihráno, nebo rozehráno, potom je naše úspěšnost vysoká. Pokud se ale dostaneme do potíží, nejsme schopni správně vyhodnotit herní situaci, a těžké míče dopravit do soupeřova hřiště. Dáváme takové míče do sítě, nebo do autu, místo toho, abychom je uhráli, a pokusili se je následně ubránit. Tento problém nás bohužel provázel celé první utkání, tak jako celou sezónu.
V každém setu jsme vždy prohrávali. Přesto, že jsme vždy v závěru se soupeřkami srovnali krok, koncovka nám ale nevyšla ani jedna, a tak jsme prohráli 0:3. Nutno podotknout, že se na tom podepsal i výkon hlavního rozhodčího, který nás v těchto koncovkách setů vždy poškodil, a tak v hodnocení dostal zasloužené 4 body (z pěti možných).
Sestava : Graczová Hana, Polášková Tereza, Bradová Monika, Žváčková Eva, Adamčíková Monika, Panková Michaela, libero Jošková Tereza – Gengelová Lenka, Uhlářová Klára

Druhé utkání : VK Austin Vsetín - TJ Ostrava B 0:3 (10:25, 25:27, 17:25)
Do druhého utkání obě družstva vstoupila s drobnými změnami v základní sestavě. Náš výkon se tím kvalitou posunul směrem nahoru, u soupeřek tomu bylo naopak. I proto se stal první set snadnou kořistí, a soupeřky jsme úplně vymazali z kurtu.
Od druhého setu se valašky vrátily k osvědčené sestavě, a na průběhu skóre to bylo hned znát.
My jsme ztratili úvod setu – prohrávali jsme již 3:9, ale brzy se nám podařilo vyrovnat. Posléze se vedení přelévalo ze strany na stranu. Ve vyrovnané koncovce jsme ale projevili více chuti po vítězství a set urvali pro sebe.
Ve třetím setu ještě vsetíňačky vedli 10:6, ale postupně jsme přebrali otěže hry do vlastních rukou, a nakonec jasně zvítězili.
Sestava : Graczová Hana, Bradová Monika, Žváčková Eva, Adamčíková Monika, Gengelová Lenka, Uhlářová Klára, libero Jošková Tereza – Panková Michaela, Polášková Tereza

Vzhledem k naší nevyrovnané hře byla asi remíza spravedlivá.

Čekají nás poslední dvě kola soutěže. V sobotu doma uvítáme druhý Nový Jičín, se kterým jsme na podzim u nich prohráli dvakrát 2:3. Dá se očekávat vyrovnaný souboj, a doufáme, že alespoň v jednom utkání zvítězíme.

Autor a trenér: Radek Brzobohatý


1.liga juniorek: TJ Ostrava "B" - TJ Junior Brno 3:0, 3:0
1.liga juniorek: TJ Ostrava "B" - TJ Sokol Jehnice 3:0, 3:1
Krajský přebor kadetek: TJ Ostrava "B" - TJ Frenštát pod Radhoštěm 0:3, 0:3

Mladší žačky: Krajský přebor mladších žaček - 6.kolo
TJ OSTRAVA "A"  4. místo
TJ OSTRAVA "B"  2. místo