Facebook icon
YouTube icon

Soupeřky se nás už začínají bát, těší ostravskou volejbalistku Kojdovou (6.12.2014)

Sokol Frýdek-Místek, UP Olomouc a TJ Ostrava. To jsou tři extraligové kluby, jimiž dosud prošla volejbalistka Helena Kojdová. „V Ostravě jsem naprosto spokojená, navíc když se nám teď tak daří. Doufám, že to bude pokračovat,“ řekla smečařka.

Do Ostravy přišla před touto sezonou. „Těší mě, že jsme se posunuly na třetí místo,“ řekla po výhře 3:0 nad Frýdkem-Místkem.

Právě v Sokole s vrcholovým volejbalem začínala. Leč souboje se svým někdejším klubem nebere nijak prestižně. „Už tam nemám žádné vazby, jsou to normální zápasy,“ prohlásila.

V Ostravě studujete vysokou školu, ale byl to jediný důvod, proč jste se rozhodla přijmout nabídku ostravského klubu?
Věřila jsem, že letos se družstvo konečně zvedne. Také lidé z vedení klubu mi říkali, že už chtějí dosáhnout na vyšší příčky, že postupně každým rokem stoupají nahoru.

Co jste si o Ostravě myslela ještě jako její soupeřka?
Nikdy to nebyl snadný protivník. Spíš nevyzpytatelný. Holky vždycky dobře polařily, a když měly dobrý den, dokázaly porazit i mnohem silnější týmy. Poznala jsme to v Olomouci, kdy jsme s nimi doma prohrály 0:3 a vůbec jsme nevěděly, co máme dělat.

A jak je na tom Ostrava teď?
Už se nás ostatní týmy bojí více než dříve, protože jsme ukázaly, že máme svou kvalitu, že dokážeme vyhrávat i s papírově lepšími soupeřkami. Jiné týmy už k nám určitě nebudou jezdit vítězit.

Zdá se, jako by vaše družstvo bylo v této sezoně bojovnější než v předchozích sezonách.
Nevím, jak tomu bylo v jiných letech, ale držíme při sobě a snažíme se na hřišti rvát o každý balon.

Co vám ukázal dosavadní průběh extraligy?
Zpočátku jsme smolně prohrávaly 1:3, ale teď se nám podařilo porazit za sebou KP Brno, Frýdek-Místek i Přerov, což nás dostalo nahoru. Jen abychom v tom pokračovaly. Víme, že už fakt máme na každého asi vyjma Prostějova, ale s každým můžeme hrát vyrovnané zápasy a bodovat.

Na hřišti Prostějova hrajete tuto sobotu. Máte pořádně těžkou sérii zápasů, když pak hostíte Olymp Praha a Olomouc.
Ty zápasy ukážou, jak na tom opravdu jsme. Je dobře, že jsme tu náročnou sérii začaly vítězstvím s Frýdkem-Místkem. Musíme si věřit i na ostatní družstva. Nadcházející souboje ještě před Vánocemi naznačí, kam se budou ubírat naše ambice.

Autor: Jiří Seidl
Zdroj: http://sport.idnes.cz/helena-kojdova-rozhovor-ostrava-volejbal-extraliga-fyk-/volejbal.aspx?c=A141206_2122370_volejbal_ten