Facebook icon
YouTube icon

Spáčilové je Červenková. Vadí jí jen vedro (15.8.2015)

I když se její jméno v ostravské soupisce objeví letos poprvé, v týmu už je dlouho. Libero Kamila Spáčilová se totiž během letní přestávky vdala a na palubovce teď bude nastupovat jako Červenková.

„Kvůli svatební cesty jsem začala přípravu o tři dny později," přiznala volejbalistka, která patří k odchovankyním TJ Ostrava. „Byla jsem zvědavá, co se tady děje. Zatím je to v pohodě, příprava je zajímavá až na to teplo. Jít ven a běhat na slunku není moc příjemné, ale snažíme se. V Bělském lese jsou aspoň stromy a trochu stínu," postěžovala si jen na panující tropy.

Ty. zažila i na dovolené, kterou s novomanželem strávili na Kapverdských ostrovech. „Užili jsme si exotiku, ale vedro tam nebylo tak strašné, pořád tam foukalo a bylo zataženo," zasnila se na chvíli. „Tady vítr stojí a nám v tom horku rychle ubývají síly. Pořád z nás lije pot, i když jsme ještě pořádně nic neudělaly," vysvětlila volejbalistka.

„Připravovat se ale musíme i ve vedrech, abychom skončily alespoň tak jako vloni. Snažíme se všichni, aby sezona dopadla podle našich představ," má jasno Červenková.

Na návrat do Česka se moc těšila. „Do Ostravy přišla smečařka Petra Kojdová, která mi šla na svatbě za svědka," prozradila Červenková. „Hrály jsme spolu ve Frýdku a jsme nejlepší kamarádky. Když byla Petra v Olomouci, tak za mnou jezdila a já zase za ní. Hodně jsme se vídaly a vloni spolu byly i na dovolené," pochvaluje si libero, že se po letech sešla se smečařkou zase v jednom klubu.

S blokařkou Ivou Nachmilnerovou a smečařkou Petrou Poláškovou, která se v létě také vdala a nyní se jmenuje Urbanová, patří Červenková v ostravském kádrů k nejzkušenějším hráčkám. Možná proto má na starosti nástěnku v šatně i pokladnu týmu a od spoluhráček vybírá pokuty. „I to stmeluje partu, ale také jim kupuji dárky, když mají narozeniny," dodala se smíchem.

Autor: Marie Rodovská
Zdroj: Moravskoslezský Deník