Facebook icon
YouTube icon

Svátek pro volejbalistky Ostravy - přijel tým ze Sibiře (22.2.2017)

    S chorvatskou Porečí si dvakrát poradily hladce 3:0, s KP Brno ztratily jeden set. Teď volejbalistky TJ Ostrava čeká v evropském Challenge Cupu nejtěžší zkouška - ruský Jenisej Krasnojarsk. První zápas čtvrtfinále se hraje dnes od 18 hodin v hale ve Varenské ulici, odveta na Sibiři v úterý 7. března.
   „Pro nás je to velký svátek a všichni se na něho těšíme," připomenul trenér Zdeněk Pommer, že ostravský tým v pohárové Evropě účinkuje poprvé v historii. „Zveme všechny fanoušky volejbalu, aby nám v hale udělali pěkný kotel a zápas jsme si užili společně," těší se kouč na nejsilnějšího soupeře, který patří k favoritům Challenge Cupu.
   Krasnojarsk prošel úvodním kolem bez boje, neboť řecký Pannaxiakos Naxos ze soutěže odstoupil, a ve druhém si poradil s chorvatským celkem Marina Kaštela 3:0 (17,17,15) a 3:0 (21,18, 5).
   „Jenisej máme načtený z videa a víme, že je to ambiciózní silný tým s klasickým ruským stylem volejbalu. Jeho kádr tvoří vysoké hráčky," prozradil Pommer, že šest jich měří přes 190 centimetrů. Další tři, včetně dvou cizinek - běloruské smečařky Anastasije Harelikové a ukrajinské nahrávačky Oleksandy Peretjatkové, mají nad 180 centimetrů. V Ostravě je nejvyšší blokařka Iva Nachmilnerová (191).
   „V základní části desetičlenné ruské superligy skončil Krasnojarsk pátý a ve čtvrtfinále play-off se teď utká se čtvrtým Dynamem Krasnodar," doplnil Pommer. Jenisej dorazil s deseti hráčkami do Ostravy už v pondělí večer.
   „Respektujeme sílu soupeře, ale na druhé straně věřím, že holky dají do zápasu všechno," bojovně naladil Pommer své svěřenkyně, které v minulém ročníku české extraligy vybojovaly bronz a třetí příčka jim patří i po úvodním kole nadstavby.
    Vítěz tohoto souboje narazí v semifinále na lepší tým z duelu Asterix Avo Beveren (Belgie) - Olympiacos Piraeus (Řecko). Další čtvrtfinálové dvojice: Logroňo (Španělsko) - Bursa (Turecko) a Neuchatel (Švýcarsko) - Schwerin (Německo).

Autor: Marie Rodovská
Zdroj: Moravskoslezský deník