Facebook icon
YouTube icon

Tento víkend v Brně se ženy utkají o vítězství v Českém poháru 2017 / 2018

TJ Ostrava-VK Prostějov   0:3  (-22,-21,-13)

Český pohár ve volejbalu žen v letošní sezóně vyvrcholí turnajem Final Four, ve kterém se o prvenství utkají týmy z Brna, Prostějova, Olomouce a Ostravy. Hlavním pořadatelem turnaje je VK Královo Pole, na jehož palubovku se tato extraligová družstva sjedou 3. a 4.  února, aby se popraly o pohárovou trofej.

Final Four odstartuje v sobotu v 15:30 prvním semifinálovým utkáním mezi Ostravou a Prostějovem. V druhém semifinále nastoupí proti sobě v hale na Vodově od 18:00 domácí Brno a Olomouc. Vítězové se o pohár poperou v nedělním finále, které začne v 18:00 hodin.

„Jsme moc rádi, že pořadatelství Final Four bylo po více než 15 letech přiděleno právě Brnu. Bereme to jako výzvu k zatraktivnění nejenom tohoto, ale i dalších ročníků Českého poháru,“ uvedl k tomu prezident KP Brno Richard Wiesner.

„To, že se vyvrcholení Českého poháru hraje formou Final Four je absolutně správné a po dlouhém čase opět dodává této soutěži svou váhu. Mám svoje zkušenosti z vyvrcholení pohárů doma i v zahraničí a vím, že tato forma má pozitivní vliv na kvalitu výkonu i celý turnaj,“ zdůraznil brněnský trenér Marek Rojko. „Pevně věřím, že přijde hodně diváků médií. Pro náš sport je to hodně důležité,“ dodal.

Myšlence závěrečného turnaje v podobě Final Four jsou nakloněni i trenéři Prostějova a Ostravy: „Myslím, že nová forma Final Four rozhodně přispěje k větší popularitě Českého poháru. Tuto změnu jsem proto jen a jen přivítal,“uvedl Miroslav Čada.

„Pro diváky je to určitě atraktivní podívaná. Jedinečná možnost vidět na jednom místě během jednoho víkendu hned čtyři kvalitní české týmy. Pro fanoušky je to možná novinka, ale určitě taková, která má potenciál diváky přitáhnout. Za sebe tento typ vyvrcholení turnaje vítám,“ dodal Zdeněk Pommer.

Pouze hlavní trenér Olomouce Jiří Teplý je s hodnocením této podoby soutěže opatrnější: „Na to, jestli je Final Four přínosem pro Český pohár, odpoví až divácký zájem. Nevýhodou pro družstva jsou dva těžké zápasy během dvou dní,“ uvedl Teplý.

Program Final Four Českého poháru:
3.2. 15:30   TJ Ostrava-VK Prostějov   0:3  (-22,-21,-13)

3.2. 18:00   KP Brno-Olomouc

4.2. 18:00   finále  - záznam na ČTsport od 20.10 hodin

Autor: Barbora Mertová