Facebook icon
YouTube icon

Testovací turnaj talentované mládeže 2012 OSTRAVA

Testovací turnaj talentované mládeže ve volejbale družstev SCM a extraligy juniorek.

21. - 23.9. 2012 uskutečnil testovací turnaj extraligových juniorek, který byl doplněn druhým turnajem určeným extraligovým kadetkám.

Turnaje juniorek se zúčastnilo celkem 12 družstev, kdy 10 extraligových juniorských družstev doplnily hráčky kadetek Olympu Praha a reprezentační družstvo kadetek ČR, ročníky 96 a 97. Družstva byla rozdělena po 6 do dvou skupin, ze kterých první 4 družstva postupovala do boje o 1. - 8. místo a zbylá družstva hrála o 9. - 12. místo. Tato utkání se již hrála vyřazovacím systémem.

Oba zápasy o pomyslné medaile byly velmi vyrovnané a rozhodovaly se až v tie-breaku. Z prvního místa se nakonec radovala děvčata z Prechezy Přerov, která porazila reprezentační výběr kadetek. V utkání o třetí místo TJ Ostrava udolala SG Brno.

Do turnaje kadetek bylo přihlášeno 9 družstev, kde se kromě extraligových družstev (domácí Ostrava postavila 2 družstva) zúčastnil i výběr reprezentačních Lvíčat - ročníky 98 a 99. Hrálo se v jedné skupině systémem každý s každým. Turnaj bez jediné porážky ovládla děvčata z SK Španielka Řepy. Na druhém místě se umístily hráčky SG Ostrava před Madetou České Budějovice.