Facebook icon
YouTube icon

Toufarová a Kojdová se loučily s Ostravou. Smutně (31.7.2017)

Dvě sezony patřily v české extralize volejbalistek k oporám TJ Ostrava, ted budou hrát stejnou soutěž ve Francii. Jejich cesty se ale rozdělí.

„Dívaly jsme se, že budeme od sebe zhruba pět hodin autem," prozradila smečařka Petra Kojdová, která bude oblékat dres Nancy. „Takže to není na každodenní dojíždění na kafíčko," dodala univerzálka Marie Toufarová, posila nováčka ligy v Chameliére. „Ale domluvíme se a navštívíme," plánovala Kojdová.

Na ostravské palubovce nastoupily naposledy v reprezentačních dresech ve Finál Four 2. divize World Grand Prix. Loučení to ale bylo smutné, Češky v zápase o 3. místo podlehly Německu 1:3.

„Bylo to nostalgické. Přijeli se podívat rodiče, přítel, sestra a kamarádi. Škoda, že se nám nepodařila urvat žádná z koncovcek, které jsme měly poměrně dobře rozehrané. Na dva roky v Ostravě ale budu vzpomínat moc ráda," svěřila se Toufarová, odchovankyně brněnského volejbalu.

Příbuzní její spoluhráčky to měli z Frenštátu pod Radhoštěm blíž. „Říkala jsem si, že letos už jsem čtvrtá byla v extralize, tak nechci být znovu, bohužel to nevyšlo. A přitom chybělo tak maličko," byla zklamaná Petra Kojdová porážkou. V TJ Ostrava ji nahradí starší sestra Helena, která se do týmu vrací po dvou letech. „Zase si tu dvanáctku na dresu přehodíme," zasmála se Petra.

Autor: Marie Rodovská
Zdroj: Moravskoslezský deník
Foto: FIVB.com