Facebook icon
YouTube icon

Trenér Pommer: Stříbro musí být pro hráčky motivací (3.3.2016)

Družstvo volejbalistek TJ Ostrava převzal v prosinci 2011 uprostřed neúspěšné sezony, která skončila jarní záchranou nejvyšší soutěže v baráži. Pětiletá společná tvrdá práce byla minulý týden korunována stříbrem v Českém poháru.

„Medaile je pro nás úspěch a pro hráčky i celý klub musí být motivací, dostat se co nejdál chceme i v extralize," řekl trenér Zdeněk Pommer po středečním finále v Olomouci s Prostějovem. Jeho svěřenkyně ho sice prohrály 0:3, ale za předvedený výkon je pochválil. „Trošku jsme měli obavy z televizních kamer, ale holky to zvládly, hráli jsme odvázané," byl jednačtyřicetiletý kouč spokojený.

„Prostějov je obrovsky silný mančaft, který musíme zatlačit servisem a obranou v poli. První dva sety bylo jednoznačně vidět, že jsme hráli týmově a pestře. Rozdělovali jsme útoky a hlavně soupeře tlačili," vrátil se Pommer k vyrovnanému průběhu duelu. V úvodním dějství měla Ostrava dokonce setbol, ale nevyužila ho.

„Škoda, že nám v koncovce trošku chybělo štěstíčko. Kdybychom ji vyhráli, možná, zápas vypadal jinak, ale na ,kdyby' se nehraje," litoval nevyužité šance trenér. „Dovolím si tvrdit, že jsme hráli proti Melisse Vargas, protože ostatní hráčky jsme docela bránili a zatlačili je," vyzdvihl výkon teprve 161eté kubánské univerzálky, která ve finále zařídila Prostějovu 28 bodů.

„Pro nás je důležité, že jsme se přesvědčili o tom, že se dá hrát sílou kolektivu a projevem. Z toho si musíme vzít ponaučení a přetočit to do dalších zápasů extraligové nádstavby, ve kterých chceme bodovat a dostat se na co nejlepší pozici pro play-off," připomenul kouč, že současné třetí místo v tabulce nemusí být konečná stanice před vyřazovacími boji.

Do konce nadstavby hraje Ostrava ještě tři zápasy - dnes od 18 hodin nastoupí v hale ve Varenské ulici proti druhé Olomouci, ve středu 9. března hostí čtvrtý Přerov a nadstavbu zakončí v sobotu 11. března v hale vedoucího Prostějova. „Chtěli bychom potvrdit práci z tréninků. V Play-off, které je neúprosné, už jiná možnost než vyhrát není, rozhodovat budou detaily. My se na to chceme dobře připravit a nic nepodcenit," rád by Pommer navázal na čtvrté místo v minulém ročníku extraligy,

Autor: Marie Rodovská
Zdroj: Moravskoslezský deník