Facebook icon
YouTube icon

Vánoční Poreč může být pěkná, těší se ostravské volejbalistky na pohár (13.12.2016)

V Poreči by už asi mohla dělat průvodkyni, v červnu tam poprvé ve své kariéře nakoukla do turnaje Světového okruhu v plážovém volejbale, teď se k Jadranu nahrávačka Kateřina Valková vrátí.

S týmem volejbalistek TJ Ostrava, které zítra večer čeká v chorvatském městě na Istrijském poloostrově premiéra v evropském Challenge Cupu.

„V létě to tam bylo pěkné, ale v zimě nemůžu říct. Moc se těším, bude to pro nás něco jiného, změna před Vánocemi. Tam bude koupačka jak nikdy," smála se dvacetiletá nahrávačka.

„Už jsem to tam okoukla, město i jeho centrum je moc hezké. Pískové kurty na beach byly přímo u moře a hala je prý od nich jen kousek. Výsledkově to ale snad teď bude lepší," připomenula Valková, že s partnerkou Martinou Jakubšovou tehdy hned v 1. kole kvalifikace podlehly Španělkám Lobatové se Soriaovou 0:2.

V Challenge Cupu má jiné plány. „Chceme postoupit. Trenér Pommer má soupeřky bohatě načtené, takže nás na to super připraví," věří Valková, že Ostrava zvládne úvodní zápas 1. kola i odvetu 11. ledna doma.

„Evropský pohár je něco jiného než naše extraliga," dobře ví třiadvacetiletá smečařka Petra Kojdová, která si v minulosti tuto soutěž zahrála v dresu Olomouce. „Je to zpestření pro nás i diváky, můžeme se ukázat mimo Českou republiku," přiblížila Kojdová.

„Těšíme se na cestu, všechny budeme spolu v autobuse a užijeme si to. Vánoční Chorvatsko může být pěkné, to ještě neznáme. Když bude trošku čas, tak se v Poreči i projdeme. Snad nás trenér Pommer nebude hned hnát na trénink," doufá smečařka.

Kouč Ostravy a nově i české reprezentace žen ale s procházkou městem nepočítá. „Myslím, že holky jsou profesionálky a vědí, že vánoční nákupy a pochody si dají jindy a jinde, až na to bude dost času," prohlásil Zdeněk Pommer.

Do Chorvatska se tým vydal autobusem dnes nad ránem.

„Viděly jsme nějaké video a myslím, že s Porečí máme šanci hrát dobrý volejbal. Naší výhodou by mohlo být, že doma hrajeme až druhý zápas," věří v úspěch Petra Kojdová, zkušená smečařka Ostravy.

Vítěz série narazí ve 2. kole na lepší tým z dvojice KP Brno Niederösterreich Vídeň.

Z Poreče Marie Rodovská
Zdroj: Moravskoslezský deník