Facebook icon
YouTube icon

Vítězná vlna Ostravy: po mistryních poraženy i vicemistryně (10.11.2015)

  Z otloukánka, který v roce 2012 zachránil extraligu až v baráži, se volejbalistky TJ Ostrava každý rok posunuly v tabulce extraligy, o dvě místa. V minulé sezoně skončily čtvrté a letos se staly postrachem všech soupeřek. Formu mají jako hrom - po sedminásobných českých mistryních z Prostějova, které v úvodním kole senzačně porazily 3:2, ji na své kůži o víkendu hned dvakrát poznaly i úřadující vicemistryně z Olympu Praha.
  V sobotním 6. kole extraligy v Ostravě neuhrály ani set a první čtvrtfinále Českého po-háru o den později prohrály 2:3. „Víkend bereme jako celek, chceme bodovat v soutěži a v poháru dojít co nejdál. Všechny holky musím pochválit za bojovnost, se kterou obě utkání zvládly," měl radost ostravský kouč Zdeněk Pommer. Jeho svěřenkyně jsou v extralize jako jediné bez porážky a vedou tabulku.
  Mitáč, kouč Pražanek. Vyrovnaný byl pouze třetí set, ale jen do stavu 17:17. „Kromě pár kratších úseků, kde jsme udělali dvě tři chyby, jsme byli lepší ve všech herních činnostech a Olymp v celém zápase nepustili k ničemu," vrátil se Pommer k vítězné koncovce.
  Nedělní duel, v němž na začátku nechal odpočívat reprezentační smečařku Toufarovou, měl naopak hodně dramatický průběh. „Byla to bitva, ve které jsme se museli popasovat se zlepšenou hrou soupeřek. Polevili jsme na servisu a tím jsme měli i slabší obranu," konstatoval trenér Ostravy, která v 5. setu vedla 12:6. Pražanky ale při servisu, Kopecké skóre otočily na 12:13 a za stavu 14:13 pak měly mečbol. „Ve druhé půlce tie-breaku jsme byli nedůslední v útoku, nicméně jsme ho dohráli," oddechl si Pommer.
  „S celým víkendem jsem spokojený, ukázal nám silné stránky i to, na čem máme zamakat. Jdeme zápas od zápasu, v sobotu nás v extralize čeká v Brně tým Králova Pole a v úterý 17. listopadu máme doma Olomouc. Předpokládám, že obě utkání budou bitvy, a věřím, že v nich budeme hrát dobře," přeje si kouč prodloužit vítěznou ostravskou sérii.
  Pohárová odveta v malé hale Olympu, kde hosté často nevyhrávají, čeká ostravské volejbalistky v neděli 29. listopadu. „Po sobotním zápase extraligy v Prostějově to budefy zicky náročné, ale chceme postoupit do semifinále a v něm se utkat s vítězem z dvoj ice KP Brno - Přerov," přiblížil Pommer cíl týmu.

Autor: Marie Rodovská
Zdroj: Moravskoslezský deník