Facebook icon
YouTube icon

Volejbalistka Nachmilnerová: Tu placku chceme. Bronz také není úplně k zahození (27.4.2017)

Zapomenout na zklamání ze semifinále s Olomoucí a znovu zabojovat. Cenou „útěchy" pro volejbalistky TJ Ostrava může být bronz, který v extralize získaly i v minulé sezoně.

Tehdy porazily pražský Olymp, letos se o něj utkají s KP Brno. Série na dvě vítězství začne v sobotu 29. dubna v 17 hodin v hale ve Varenské ulici, která by ve středu 3. května hostila i rozhodující třetí duel. Na jihu Moravy se bude hrát v pondělí 1. května.

„Náš výkon v semifinále nebyl z těch, které jsme předváděly v sezoně. Strašně moc nás to mrzí, nicméně tohle je play-off a v tu chvíli úplně jiný sport,“ neskrývala zklamání reprezentační blokařka a ostravská kapitánka Iva Nachmilnerová. „Olomouc si postup zasloužila, vyhrála tři zápasy, my jenom jeden,“ dodala osmadvacetiletá volejbalistka, která zároveň pracuje jako neuroložka v porubské fakultní nemocnici.

První semifinále na Hané jste vyhrály 3:1, vedly jste ve druhém i čtvrtém zápase, ale z vítězného mečbolu se pokaždé radovaly vaše soupeřky.
Volejbal je o tom, zahrát v důležitých momentech, což se nám nepovedlo. Celá série byla o koncovkách setů a nám se ani jedna z těch, které jsme potřebovaly uhrát, nepodařila. S tím se postoupit nedalo. Na druhé straně si ale také musíme uvědomit, že Olomouc je plně profesionální tým, holky nechodí do práce ani do školy a mají v podstatě volejbal jako svůj zdroj obživy.

Znamená to, že v Ostravě je volejbal na vedlejší koleji?
Není to tak, že bychom volejbalu nedávaly sto procent, naopak mnohé z nás tomu věnují sto padesát procent. Holkám patří velký dík za to, že při zkouškovém období, kdy dojíždějí do škol v Brně a Olomouci, i při práci to vůbec zvládají. Myslím si, že soupeřky jsme potrápily a aspoň v jednom zápase ukázaly, že i „školačky“ umí hrát volejbal. U toho musíme zůstat a pokračovat v dalším boji o medaili, která také není úplně k zahození.

Štěstí vám nepřinesl ani písničkář Jaromír Nohavica, který vám ve čtvrtém utkání fandil na tribuně.
Moc mu děkujeme, že nás přišel podpořit. Jsme za to vděčné a vážíme si toho, jen je nám líto, že jsme nedokázaly zahrát to, co jindy v sezoně.

Sen o finále skončil. Bude těžké překonat zklamání?
Nejdůležitější je oklepat se z toho, vzchopit se a posbírat síly. Bude to těžké, ale jsou i horší věci na zeměkouli než to, že nás přejel profesionální tým s rozpočtem několikanásobně vyšším, než je ten náš. Během sezony jsme nepředváděly špatné výkony a k těm dobrým se teď musíme vrátit.

Bronzové jste byly i vloni. Stále je to motivace?
Tu placku chceme, ať už je z jiného kovu, než třeba bylo možné. Máme ty nejlepší fanoušky v lize a musíme zamakat i pro ně.

Autor: Marie Rodovská
Zdroj: Moravskoslezsky.denik.cz