Facebook icon
YouTube icon

Volejbalistky ČR na medaili nedosáhly (31.7.2017)

Bojovaly jako lvice, ale medaili ve Final Four World Grand Prix druhé divize na české volejbalistky nezbyla. I když na ostravské polubovce nechaly srdce a dopředu je bouřlivě hnali fanoušci, v nedělním zápase o třetí místo podlehly po velké bitvě Německu 1:3

V základní části druhé divize World Grand Prix byly čtvrté a na stejné pozici skončily české volejbalistky i v jeho Finál Four o víkendu v Ostravě. V dobře rozehraném semifinále podlehly v sobotu Polsku 1:3 a ve včerejším souboji o konečné 3. místo nenašly v koncovkách setů zbraň na Německo, které v minulé sezoně ještě účinkovalo v první výkonnostní divizi. Podlehly mu 1:3.

Z vítězství v turnaji se v porubské hale radovaly hráčky Polska, které ve finále porazily Jižní Koreu 3:0.

„Předvedli jsme dobrý a bojovný výkon. Škoda, že to na soupeře nestačilo," hodnotil trenér české reprezentace Zdeněk Pommer průběh utkání o bronz. Jeho svěřenkyně si ho dobře rozehrály, v úvodní sadě vedly až do stavu 22:21. „Němky byly preciznější především na servisu a v těžkých chvílích nás zatlačily," konstatoval kouč poté, co se z výhry 25:23 nakonec radovaly soupeřky.

Češky ovšem s přehledem ovládly druhé dějství. „Dobrou koncovku jsme sehráli i ve čtvrtém setu, prohráli jsme ji jen těsně o dva body," připomenul Pommer další drama. Celý zápas i přes porážku hodnotil kladně. „Holky bojovaly, výborně zahrála na účku Máří Toufarová A dobře se toho zhostila i smečařka Petra Kojdová," vyzdvihl dvě opory českého týmu. Kojdová pro něj včera získala 19 a Toufarová 16 bodů.

„Dobře hodnotím i celé World Grand Prix, kteréJ bylo dlouhé a náročné, Polsko i Německo jsou ve světovém žebříčku nad námi a my proti nim museli riskovat ve všech činnostech. Chvílemi se nám to dařilo, ale musím sportovně přiznat, že výsledek je spravedlivý," dodal kouč českých volejbalistek.

Ty po Finál Four v Ostravě dostaly týden volna. „Další blok přípravy začínáme v Brně, odkud pojedeme na baráž do Holandska," připomenul Pommer důležitý turnaj, na kterém bude šest týmů od 22. do 27. srpna bojovat o dvě letenky na mistrovství světa v Japonsku. (Zde naleznete odkaz na zápasy kvalifikace).

Náročný program reprezentace, který začal květnovou kvalifikací ve Varšavě o MS 2018, pak koncem září uzavře evropský šampionát v Gruzii a Ázerbájdžánu.

Autor: Marie Rodovská
Zdro: Moravskoslezský deník
Foto: FIVB.com