Facebook icon
YouTube icon

Volejbalistky Olomouce nabídly Ostravě výhru

Ve velké trápení se změnilo utkání druhého kola extraligy volejbalistek mezi SK UP Olomouc a TJ Ostrava. Ambiciózní domácí tým kupil jednu chybu za druhou a s průměrným soupeřem překvapivě prohrál 1:3.

Vysokoškolačkám se dostalo velkého varování před čtvrtečním zápasem evropského CEV Cupu s rakouským Lincem.

„Ostrava chtěla vyhrát a naopak z naší strany to byl strašně alibistický výkon. Holky hrály opatrně, kazily velké množství míčů a soupeři jsme pomohli vlastními nevynucenými chybami," vyjmenoval olomoucký trenér Jiří Teplý nedostatky ve hře svého týmu.

Zároveň neskrýval velké rozladění. „Jsem rozčarovaný z výkonu a přístupu hráček k utkání. Ostrava musela vyhrát, protože my jsme vyhrát nechtěli," zdůraznil.

Zápas se ze začátku vyvíjel podle očekávaného scénáře. Vysokoškolačky vedly 12:7. Jenže při podání Poláškové hostující tým z ničeho nic otočil na 12:14. Koncovku úvodní sady sice Hanačky zvládly (25:22), ale hra nebyla zdaleka ideální.

Ve druhém dějství měly dlouho navrch Ostravanky, které vedly 14:19. Olomoucké volejbalistky skóre otočily (22:20), ale soupeře nedorazily. Naopak koncovku ovládly hostující volejbalistky.

Ve třetí sadě se zdálo, že favorit přebírá iniciativu. Olomoucké volejbalistky vedly 17:11, ale ani šestibodový náskok jim k vítězství v setu nestačil. Ostravanky vyrovnaly na 17:17 a v koncovce byly opět úspěšnější. Stejně se vyvíjela i čtvrtá sada. Domácí hráčky vedly 16:12, ale znovu prohrály 23:25.

„Hráli jsme bojovně a odvážně. Měli jsme větší chuť po vítězství. V Olomouci se moc často nevyhrává," cenil si ostravský trenér Zdeněk Pommer.

SESTAVY:
Olomouc: Tomašeková, Napolitano, Tinklová, Košická, H. Kojdová, Murčinková, libero Dreksová. Střídaly: Rutarová, Rašková, Mátlová, Uhrová. Trenér: Jiří Teplý.
Ostrava: Polášková, Michalkiewicz, Nachmilnerová, Starzyk, Przepiorka, Zemanová, libero Elblová. Střídaly: Pinková, Kukučová, Válková. Trenér: Zdeněk Pommer.
Autor: Marek Palatka