Facebook icon
YouTube icon

Volejbalistky Ostravy jásají - jsou v semifinále a budou hrát o medaili (30.3.2015)

Dokázaly to! Před týdnem v Brně dvakrát prohrály a vypadalo to na rychlý konec sezony, teď volejbalistky TJ Ostrava slaví. Doma srovnaly stav čtvrtfinále play-off extraligy a v sobotu si na jihu Moravy poradily s týmem KP i potřetí za sebou. Porazily ho 3:1, celou sérii vyhrály 3:2 na zápasy a postoupily do semifinále.

„Budu se opakovat, ale zase jsme si to uhráli srdcem a větší chutí po vítězství," usmíval se po pátém zápase série ostravský kouč Zdeněk Pommer. „Věděli jsme, že KP Brno je výborný mančaft a doma hraje dobře, ale chtěli jsme jít za svým cílem a dnes to bylo jenom o nás. Musím pochválit všechny holky, hrály skvěle," ocenil kouč kolektivní výkon, nejsilnější zbraň Ostravy.

„V sezoně se nám v Brně vyhrát nepodařilo, o to je dnešní vítězství cennější, přišlo v pravou chvíli. Vyhrát v základní části je jiné než v play-off," radoval se Pommer z postupu mezi nejlepší kvarteto extraligy. „Poprvé, když jsem si s holkama po zápase tleskal, jsem před nimi klečel, a vůbec mi to nevadí. Za bojovnost si to dnes strašně moc zasloužily," neskrýval trenér své emoce.

Jeho svěřenkyně v Brně nezvládly jen závěr první sady, pak už byl duel v jejich režii, domácí tým přehrály ve všech činnostech. „Atmosféru postupu do semifinále jsem nikdy nezažila. I když je to někdy těžké, kvůli tomuto pocitu stojí za to ten sport dělat," byla šťastná Petra Polášková, smečařka a kapitánka vítězek.

V semifinále budou soupeřkami Ostravy mistryně z Prostějova, KP Brno obsadilo v extralize konečné 5. místo.

„Teď si sezonu budeme užívat. Mančaft se přesvědčil, že je obrovsky silný jako tým, a na tyhle výkony budeme chtít navázat - hrát dobře a hlavně pro diváky. Vážíme si toho, že s námi jeli do Brna - byli fantastičtí a k postupu nám moc pomohli," vysekl Pommer poklonu fanouškům, kteří v brněnské hale hnali Ostravu do semifinále.

Autor: Marie Rodovská
Moravskoslezský deník

VK KP BRNO - TJ OSTRAVA 1.kolo Play-Off 5. utkání 28.3.2015