Facebook icon
YouTube icon

Volejbalistky Ostravy nevyhrály, ale favorita ze Sibiře potrápily (22.2.2017)

První čtvrtfinále Challenge Cupu prohrály 1:3, přesto v něm volejbalistky TJ Ostrava ostudu neudělaly. Silný ruský Jenisej Krasnojarsk, který je favoritem soutěže, pod svou sítí dost potrápily.

Z vítězného setbolu se domácí tým radoval jen ve třetím dějství, ale předtím byl krůček od úspěchu i ve druhé sadě. Po servisu nahrávačky Kateřiny Valkové do ní vstoupil s náskokem 7:0.

„Druhého setu byla hrozná škoda. Bohužel se nám koncovka nepodařila převrátit pro nás," litovala univerzálka Magdalena Zedníková ztráty vedení 19:17 na 19:21. Ostrava pak ještě dokázala srovnat, ale za stavu 23:23 na poslední dva body nedosáhla. „Možná by bylo ještě větší drama," poznamenal Zdeněk Pommer, kouč Ostravy a české reprezentace.

„Musíme být víc agresivnější v útoku, zápas jsme začali trochu opatrně. Krasnojarsk má v týmu vysoké hráčky a dnes velice dobře blokoval," konstatoval domácí trenér.

„Vyhraným třetím setem jsme se asi trochu uspaly a v dalším jsme to potom už nechytily a zase znovu nedotáhly," litovala Zedníková po 4. sadě, v níž Ostrava získala jen patnáct bodů.

Souboj s favoritem přesto kouč celkově hodnotil kladně. „Musím pochválit holky, které hrály bojovně, i naše diváky. Kromě koncovky posledního setu, kdy jsme se bohužel nedostali z jednoho postavení, jsme s Krasnojarskem sehráli vyrovnané utkání. Škoda, že jsme neměli víc štěstíčka," zalitoval Pommer.

Odveta čtvrtfinále Challenge Cupu na Sibiři se hraje v úterý 7. března.

Čtvrtfinále Vyzývacího poháru volejbalistek - úvodní zápas:
TJ Ostrava - Jenisej Krasnojarsk 1:3 (-16, -23, 22, -15)
Rozhodčí: Kovačevič (Č. Hora), Pajevskyj (Ukr.).
Čas: 103 min.
Ostrava: Toufarová 7, Kvapilová, Zedníková 14, P. Kojdová 19, Nachmilnerová 6, Válková 6, libero Červenková - Zemanová 5, Diatková, Čuboňová, Faltínová 1, Součková. Trenér: Pommer.
Krasnojarsk: Kuzněcovová 12, Manzjuková 16, Gareliková 7, Frolovová 19, Jefimovová 5, Peretjatková 2, libero Galkinová – Ajsinaová 4, Osičkinová 4. Trenér: Koškin.

Autor: Marie Rodovská
Zdroj: moravskoslezsky.denik.cz