Facebook icon
YouTube icon

Volejbalistky Ostravy porazily Frýdek-Místek i počtvrté v sezoně (19.1.2018)

Mohlo to být překvapení, ale nakonec k němu v derby volejbalistek nedošlo. Z vítězství v 15. kole extraligy se radovala domácí TJ Ostrava, která Sokol Frýdek-Místek porazila 3:1. Stejným výsledkem skončil také předcházející vzájemný souboj v nejvyšší soutěži i obě čtvrtfinále Českého poháru.  

Ostrava přitom do čtvrtečního duelu nevstoupila dobře, v úvodním setu prohrávala až o pět bodů. „Po vlažnějším začátku se nám povedla koncovka,“ radovala se nahrávačka Kateřina Valková z posledních čtyř balonů, které od stavu 21:21 uhrál domácí tým. A další sadu zcela ovládl.

Sokolky se přesto nezlomily, naopak začaly tlačit svým podáním a úspěch se dostavil. Jenže Ostrava další drama nepřipustila, ve čtvrtém dějství zlepšila podání i obranu na síti. Vrátila se ke své rychlé hře a po třiadvaceti minutách rozhodla o vítězství 3:1.

„Dnešní výkon ovlivnila naše špatná přihrávka. Když nám funguje, sehrajeme vyrovnaný zápas i s lepšími týmy. Bohužel, dnes jsme tak hrály jen dva sety a to na výhru nestačí,“ zklamaně konstatovala Daniela Pavelková, kapitánka Frýdku-Místku.

Stínem utkání byla absence domácí smečařky Kláry Faltínové, která se při rozcvičce zranila a zápas pak sledovala z lavičky s čerstvou sádrou na noze. Šanci v základní sestavě dostala teprve 16letá smečařka Karin Žolnerčíková a zhostila se jí dobře, k výhře Ostravy přispěla sedmi body.

Další kolo extraligy se hraje už v sobotu - Frýdek-Místek hostí doma od 17 hodin KP Brno, Ostrava se utká v Praze s Olympem.

Extraliga žen - 15. kolo:
TJ Ostrava - Sokol Frýdek-Místek 3:1 (21, 18, -18, 11)
Rozhodčí: Ištvanech a Z. Grabovský, čas: 100 min., diváci: 220.

Ostrava: Nachmilnerová 8, Valková 7. Makauskaite 15, Zemanová 6, Diatková 17, Žolnerčíková 7,  libero Chevalierová - H. Kojdová 4, Sedláčková 1, Čuboňová1, I. Šípová. Trenér: Pommer
Frýdek-Místek: Blasiak 5, Pavelková 14, Kvapilová 7, Kukučová 14, Borovcová 8, Mitrega 2, libero Radivojevičová - I. Vašínová, K. Vašinová 4. Trenér: Tůma

Autor: Marie Rodovská
Zdroj: Moravskoslezsky.denik.cz