Facebook icon
YouTube icon

Volejbalistky Ostravy pustil do semifinále poháru až zlatý set (1.12.2016)

Takové drama nikdo nečekal. Volejbalistky TJ Ostrava první zápas čtvrtfinále Českého poháru ve Frýdku-Místku zvládly hladce 3:0 a v domácí odvetě jim k postupu mezi nejlepší čtyři týmy stačilo získat jeden set.

Jenže středeční duel vyhrály Sokolky 3:0 (21, 23, 21). O tom, že za obhajobou stříbrných medailí z minulé sezony se v poháru vydají Ostravanky, pak rozhodl až zlatý set, v němž zvítězily 15:10.

„Frýdek se zlepšuje a byl dobrým soupeřem, ale to nás neomlouvá z toho, že jsme k zápasu přistoupily hodně nezodpovědně a hrály špatně, což se nám nevyplatilo," vrátila se k nepříznivému vývoji středečního čtvrtfinále Iva Nachmilnerová, blokařka a kapitánka ostravského družstva.

„Potřebujeme se soustředit na extraligu a posbírat v ní co nejvíc bodů. Zápas pro nás byl proto přípravou na Olymp, který hraje podobným stylem jako Ostrava," prozradil Leopold Tůma, trenér Frýdku-Místku, a své svěřenkyně pochválil za předvedený výkon. „Holky hrály s chutí, dodržovaly pokyny, spoustu balonů pochytaly v poli a občas i překvapily," dodal kouč Sokolek.

Ostrava mohla rozhodnout o postupu ve třetí sadě, kdy vedla až o čtyři body, naposledy 21:20. „Byly jsme dost blízko, ale pak jsme v koncovce zbytečně udělaly pár chyb. Nečekala jsem, že to takhle pokazíme," nevěřícně kroutila hlavou Nachmilnerová.

„Na druhé straně jsme se ale popraly se zlatým setem a postup je náš," radovala se reprezentační blokařka po výhře 15:10 v dodatečném tie-breaku.

„Nemá smysl brečet, ale poučit se z toho a makat. Snad už tak škaredý volejbal před domácími diváky nikdy nepředvedeme," věří Nachmilnerová, že se Ostrava vrátí k výkonům, které jí v uplynulém ročníku extraligy zajistily bronzové medaile. V této sezoně je po první polovině základní části v tabulce druhá, Frýdku-Místku, který má o zápas méně, patří předposlední 8. příčka.

Český pohár volejbalistek - čtvrtfinále, odvety:
Olymp Praha - Olomouc 0:3 (-24, -21, -21), první zápas 0:3, postoupila Olomouc.

Autor: Marie Rodovská
Zdroj: http://moravskoslezsky.denik.cz/ostatni_region/volejbalistky-ostravy-pustil-do-semifinale-poharu-az-zlaty-set-20161130.html