Facebook icon
YouTube icon

Volejbalistky Ostravy rozbily rivala z Frýdku-Místku servisem (30.9.2019)

Jednoznačný průběh, jednoznačný výsledek. Volejbalistky Ostravy ve druhém kole extraligy porazily krajské rivalky ze Sokola Frýdek-Místek 3:0. „Je moc dobře, že se nám podařilo takto vyhrát po tom, co jsme smolně ztratily tie break v prvním kole s VK Brno,“ řekla ostravská smečařka a kapitánka Helena Kojdová.
 
Podle ní rozhodl kvalitní servis. „Ten jsme držely celý zápas a podpořily ho obranou na síti,“ dodala Kojdová.

„Doufala jsem, že zápas bude vyrovnanější,“ řekla frýdecko-místecká nahrávačka Markéta Uhrová. „Nastoupily jsme se zbytečným strachem a vše začalo naší špatnou přihrávkou. Ostravanky měly výborný servis, zatímco my jsme na podání chybovaly a nedokázaly je tlačit tak, jako ony nás. Od toho se odvíjely i další herní činnosti.“

Frýdecko-místecký trenér Jaroslav Vlk potvrdil, že domácí hráčky zatlačily jeho družstvo podáním.

„Měli jsme ze soupeřek velký respekt. Nedokázali jsme útočit. V podstatě jsme dva sety nesmečovali. Až v tom třetím se to z naší strany trochu rozběhlo, ale Ostrava už byla v laufu a těžce jsme ji zastavovali,“ uznal Vlk.

Ostravský trenér Zdeněk Pommer si pochvaloval projev svého týmu. „Důležité bylo soupeřky nepodcenit, na což jsem holky upozorňoval,“ uvedl Pommer. Rovněž ocenil servis vítězek. „K tomu jsme přidali důrazný blok a dodrželi taktiku. Jsou tam však ještě nějaké nuance jako třeba zkažené podání po oddechovém čase, čehož se proti silným soupeřkám musíme vyvarovat.“

Ve třetí sadě sokolkám pomohlo, že na místo univerzálky přešla smečařka Adéla Borovcová. „Bylo to s ní lepší, ale už jsme se nedokázali vrátit do zápasu,“ podotkl Vlk.

Frýdku-Místku chybí univerzálka a kapitánka Veronika Šnellyová, která měla zlomené kůstky v pravé ruce. Proti Ostravě naskočila jen na několik míčů. Nahradila ji loni ještě juniorka Markéta Petrová.

„Když Šnellyová chybí, je to znát, protože hrajeme bez doskoku, jen ze sítě. Ta její úderní síla chybí. Už by mohla hrát, ale ještě nemělo význam ji postavit, aby se jí zranění neobnovilo,“ řekl Jaroslav Vlk.
 
Autor: Jiří Seidl
Zdroj: https://www.idnes.cz/sport