Facebook icon
YouTube icon

Volejbalistky Ostravy trénují a hledají posily

Blokařka Langová zamířila do Přerova, smečařka Kadlecová a nahrávačka Kolářová skončily.

Extraligu před rokem zachránily v baráži, letos v ní volejbalistky TJ Ostrava skončily osmé. Cíl splnily, důvod k radosti přesto nemají. „Sezona byla úspěšnější než předchozí, ale s troškou štěstí a píle jsme to mohli dotáhnout dál," je přesvědčen trenér Zdeněk Pommer mladší.

„O všem rozhodl jeden klíčový zápas v Brně," připomenul kouč závěrečné kolo nadstavby, v němž po sedmi výhrách v řadě za sebou jeho svěřenkyně poprvé neuspěly. Týmu KP podlehly 1:3, v tabulce klesly na osmou příčku, a ve čtvrtfinále play-off tak narazily na obhájkyně mistrovského titulu z Prostějova, kterým podlehly 0:3 na zápasy.

„S tím, jak holky pracují na tréninku, jsem spokojen, ale mají své limity. V našem kádru nejsou hráčky typu reprezentantek Havelkové nebo Horké, takže tomu odpovídaly i výsledky," konstatoval ostravský kouč.

V příští sezoně navíc nemůže počítat se třemi zkušenými oporami. Z rodinných důvodů skončily smečařka Veronika Kadlecová s nahrávačkou Kateřinou Kolářovou a blokařka Renáta Langová odešla do Přerova.

„Kádr musíme vhodně doplnit o dvě až tři hráčky," potvrdil Pommer a dodal, že vyřešit potřebuje hlavně post blokařky a univerzálky. „Nejednáme jenom v Česku, ale také na Slovensku a v Polsku. Jsem optimista a věřím, že tým se nám podaří posílit."

Sezona oficiálně skončila minulý čtvrtek, ale příprava pokračuje dál. „I když mají holky měsíc a půl volno, do konce června se budeme jednou až dvakrát týdně scházet a věnovat se herním činnostem jednotlivců. Právě teď je to správné období, kdy se individuálně mohou zlepšovat. Stačí, když se v hale sejde pět hráček," vysvětlil Pommer novinku v podobě letních kempů.

Postrádat v nich ale bude blokařku Kateřinu Zemanovou a univerzálku Hanu Čuboňovou. „Po úspěšné pondělní maturitě na sportovním gymnáziu se obě hned připojily k reprezentačnímu výběru, který se připravuje na mistrovství světa juniorek koncem června v Brně," prozradil ostravský kouč.

23.5.2013

Autor: Marie Rodovská

Zdroj: www.moravskoslezsky.denik.cz