Facebook icon
YouTube icon

Volejbalistky Ostravy začaly přípravu na novou sezónu (12.8.2014)

Snad nejdříve ze všech extraligových týmů rozjely přípravu na novou sezonu volejbalistky TJ Ostrava. Trenér Zdeněk Pommer svolal hráčky už koncem července.

„Začínáme atletikou, hodně běháme v Bělském lese,“ komentoval začátek přípravy ostravský trenér Zdeněk Pommer. Nové hráčky testuje ale i v tělocvičně s míčem.

Ostrava zatím ohlásila tři posily - libero Kamilu Spáčilovou z Frýdku-Místku, smečařku Helenu Kojdovou z Olomouce a nahrávačku Kamilu Součkovou z KP Brno.

Součková o nabídce z Ostravy přemýšlela dlouho. „Z Brna se mi moc nechtělo, protože tam studuji,“ přiznala.

Věří, že se jí v Ostravě podaří prosadit. V Brně byla třetí nahrávačkou. V novém týmu by měla být dvojkou za mladou Kateřinou Valkovou. „Mohu ale alternovat i na pozici univerzálky,“ usmála se Kamila Součková. „Jako juniorka jsem hrávala na smeči.“

Libero Kamila Spáčilová se do Ostravy vrátila po třech letech. „Zase budu doma a líbila se mi nabídka, jakou jsem dostala,“ řekla Spáčilová ke svému návratu. Líbí se jí, že bude jediné libero.

Ostrava minulou sezonu hrála se dvěma, leč Romana Elblová skončila a bude se věnovat trénování mládeže a Barbora Poláčková se vrátila domů do Chocně. „Jedno libero v týmu mi vyhovuje více,“ potvrdila Spáčilová. „Jsem více v tempu, v zápřahu.“ Co říká na posílení družstva ostravská kapitánka Petra Polášková?

„Holky jsou fajn. S Kamčou jsem dva roky hrála a Helču a Kamilu Součkovou znám jako soupeřky,“ podotkla. „S nimi by naše výkony mohly být lepší než v minulé sezoně.“

Jenže Ostravští ještě hledají univerzálku. Trenér zkouší pětadvacetiletou Polku Sandru Guzowskou, která minulou sezonu hrála nejvyšší běloruskou soutěž za Mogilev.

„Jinak ale budeme dávat hodně příležitostí vlastním odchovankyním,“ upozornil Zdeněk Pommer, jenž už v kádru nemá trio Polek Michalkiewiczová, Starzyková a Przepiórková. Všechny tři si řekly o hodně peněz.

Autor: Jiří Seidl
Zdroj: idnes.cz