Facebook icon
YouTube icon

Volejbalistky Ostravy zvládly drama v CEV Cupu (29.11.2018)

Bylo to pořádné drama, ale volejbalistky TJ Ostrava domácí premiéru v evropském Poháru CEV zvládly. Rakouský Graz zdolaly 3:2.

Ostravanky v úvodním utkání 1. kola sice prohrávaly 1:2 na sety, přesto ho dokázaly otočit ve výhru 3:2! Už úvodní sada byla nebývale dramatická, Ostravanky ji zvládly poměrem 28:26, pak ale rakouský celek rozpoutal na palubovce doslova kolotoč, rozložil domácí tým podáním a ovládl další dvě sady.

Ostrava se ale nemínila vzdát, přitvrdila na podání, nasázela soupeři ve čtvrtém setu šest es (za celý zápas třináct) a dotáhla utkání do zkráceného tie-breaku, který zlomila za stavu 7:7 ve svůj prospěch a po útoku univerzálky Diatkové došlo i na vítěznou rybičku celého týmu, který poděkoval za podporu divákům.

„Myslím, že jsme vyhráli celkem zaslouženě, je to dobrý výsledek pro odvetu,“ připomenul trenér Ostravy Zdeněk Pommer, že o postupujícím se rozhodne 6. prosince v Rakousku.

Vítěz narazí v dalším kole na lepšího ze souboje Busto Arsizio (It.) - Drážďany (Něm.). „Víme, že nás nečeká nic lehkého, ale dnes jsme si dokázali, že se to dá vybojovat,“ poznamenal kouč Ostravy.

Pohár CEV žen - první zápas 1. kola:
TJ Ostrava - UVC Holding Graz 3:2 (26, -16, -18, 15, 9)

Rozhodčí: Chumak (Rus.) a Rentzschová (Něm.), čas: 90 min., diváci: 450.
Ostrava: Žolnerčíková 6, Zemanová 7, Kašparová 3, Makauskaite 15, Nečasová 2, Diatková 16, libera Chevalierová a Červenková - Sedláčková 3, Zedníková 8, Faltínová 1, Lukáčová 1. Trenér: Pommer.
Nejvíc bodů Grazu: Dörflerová 21, Dumphartová 12, Konradová a Ebsterová po 10.

Autor: Marie Rodovská
Zdroj: https://moravskoslezsky.denik.cz