Facebook icon
YouTube icon

Volejbalistky představily posily

  Na domácím turnaji ostravské volejbalistky porazily slovenský Pezinok, soupeřkám z české extraligy třikrát podlehly a skončily čtvrté. Mezinárodní Ostrava Cup!!! podle očekávání vyhrály mistryně z Prostějova před Frýdkem-Místkem a Přerovem.

  „Všichni přijeli s tím nejlepším, co v hráčském kádru mají. Nikdo už nic neschovává, i když v každém zápase nenastoupily nejsilnější sestavy," postřehl Miloš Matula, manažer pořádající TJ Ostrava.

  Nejlepší základní šestku hledají i domácí, které v létě posílily blokařka Iva Nachmilnerová z Olomouce a polská trojice Agnieszka Starzyk-Bonach na smeči, univerzálka Karolina Michalkiewicz a Aleksandra Przepiórka na nahrávce. „Máme před sebou ještě spoustu práce a chvíli bude trvat než si mančaft víc sedne. V naší hře už jsou ale dobré momenty a je rychlejší," řekl trenér Zdeněk Pommer mladší.

  „Nepovedl se nám zápas s Frýdkem, proti Přerovu jsme měli nádherný nástup, ale místo toho, abychom po vyhraném setu pokračovali v tlaku, přestali jsme být účinní v útoku a soupeřky utkání otočily," kriticky hodnotil kouč oba prohrané souboje.

Nový ročník extraligy volejbalistky Ostravy zahájí ve čtvrtek 17. října pod domácí sítí s obhájkyněmi mistrovského titulu. I když jim v turnaji podlehly 0:3, Pommer u svých svěřenkyň ocenil přístup a nasazení. „Holky se nebály, dokonce lépe přihrávaly než Prostějov, ale ten nebyl kompletní," vyzdvihl trenér nejlepší herní činnost jeho svěřenkyň v utkání.

  „V setech jsme se chtěli dostat co nejdál a úkol jsme splnili, ve třetím jsme uhráli dokonce 22 bodů. Sehráli jsme kvalitní zápas, každý takový je pro nás přínos. Nebudeme týmem individualit, prosadit se můžeme jen kolektivním pojetím a bojovností," připomenul kouč, v čem by družstvo mělo být silné.

  Další prověrkou bude pro Ostravu víkendový turnaj v Praze na Olympu a pak dva přípravné duely s Doprastavem Bratislava. „Čeká nás ještě pět přípravných zápasů a pak už jdeme na to! Nemusíme mít extrémní fazonu hned na první kolo, zvlášť když hrajeme s Prostějovem. Přiblížit se chceme ostatním soupeřům, krok dokážeme držet s každým," věří Pommer, že tým vylepší osmé místo z minulého ročníku extraligy. (ro)


Autor: Marie Rodovská