Facebook icon
YouTube icon

Volejbalistky Přerova měly lídra na lopatě. Nakonec tie-break nezvládly (22.11.2015)

Čtyři mečboly nestačily. Přerovské volejbalistky svedly v sobotu na domácím hřišti strhující bitvu s Ostravou. Rozhodoval až tie-break, ve kterém nakonec byly šťastnější hostující volejbalistky. Ty zůstávají po polovině základní části jediným neporaženým týmem soutěže.

Ostravanky v úvodním kole porazily 3:2 na sety také „neporazitelné" Agelky z Prostějova. Od té doby zaznamenávaly tříbodové výhry, až Přerov lídra extraligy obral alespoň o bod.

„Byl to krásný zápas se smutným koncem pro nás," okomentoval volejbalovou bitvu přerovský trenér Libor Gálík.

Každý set kromě toho třetího byl v Městské sportovní hale k vidění dramatický boj. První sadu vyhrály domácí hráčky 29:27, další dějství patřilo Ostravě v poměru 27:25. Paradoxně nejjednoznačnější třetí set patřil Zubřicím (25:18). Poté opět dominovaly Ostravanky nejtěsnějším možným rozdílem 25:23.

Na řadu tedy přišel tie-break. V tom se domácí dostali k vedení 14:10, kýžený bod ale ne a ne přijít. Útok Cebákové skončil v síti, díky čemuž hostující volejbalistky vycítily šanci. Ostrava nakonec zápas dotáhla k vítěznému konci po tie-breaku 18:16.

„V tie-breaku jsme si to za stavu 14:10 podělali sami. Věděli jsme, že je Ostrava silná v koncovkách. Musíme být pokorní a odrazit se z toho dále," řekl Gálík.

„Dnes jsme uhráli důležité vítězství. Věděli jsme, že Přerov doma dobře servíruje, a to se potvrdilo. V koncovce pátého setu jsme nesložili zbraně a bojovali do posledního balonu. První část soutěže jsme neprohráli s žádným soupeřem, a za to patří holkám poklona," byl spokojen hostující kouč Zdeněk Pommer.

Nejvíce bodů: Gálíková 20, K. Kohoutová 18, Polášková 17 – Nachmilnerová 22, Kojdová 20, Zedníková 10.

Rozhodčí: Slezák, Kavala. Diváci: 205.

Přerov: Polášková, Tomašeková, Rašková, Gálíková, K. Kohoutová, Cebáková, libero Vodičková – Šťastná, Svobodová. Trenér: Libor Gálík.
Ostrava: Válková, Toufarová, Zemanová, Zedníková, Kojdová, Nachmilnerová, libero Červenková – Součková, Kukučová, Čuboňová, Urbanová, Kvapilová. Trenér: Zdeněk Pommer.

Autor: Ivan Němeček
Zdroj: Prerovsky.denik.cz