Facebook icon
YouTube icon

Volejbalistky Přerova sebraly Ostravě pouze set (16.2.2016)

Senzace se neopakovala. Přerovské volejbalistky v úterní dohrávce 20. kola extraligy na domácí palubovce podlehly Ostravě 1:3 na sety. Nedokázaly tak napodobit senzační vítězství z posledního vzájemného střetnutí, po kterém se překvapivě radovaly z postupu mezi elitní čtyřku soutěže.

Přerovu chyběla kromě dlouhodobě absentující smečařky Dity Gálíkové také kapitánka Lucie Polášková. Ta se chystá na operaci tak, aby na rozhodující fázi soutěže mohla být v pořádku.

Možná i nepřítomnost kormidelnice zapříčinila totální propad Zubřic v prvním setu, a to hlavně v jeho úvodu. Za stavu 0:4 si trenér Libor Gálík musel vzít oddechový čas, ten však narůstání bodového rozdílu nezabránil.

Nedůraz v útoku pramenil z problémů na příjmu, ze kterých se Přerovanky ne a ne vzpamatovat. První sadu získala Ostrava v poměru 25:15.

„Opět nám utíkaly začátky setů. Celý zápas se ale odvíjel od servisu. Ostrava nás jím strašně tlačila, my jsme nebyli schopni přihrát," mrzelo kouče Přerova Gálíka.

Ani do druhého dějství nevstoupily přerovské volejbalistky dobře. Při prvním technickém oddechovém čase vedli hosté už 8:2, ovšem pak jakoby proti nim nastoupil vyměněný tým.

Zubřice postupně stahovaly náskok, a to hlavně díky výbornému útoku Svobodové a zlepšení na servisu.

Za stavu 18:17 šly poprvé do vedení a úspěšné byli i v koncovce. Zvítězily 25:21.

Jediný třetí set měl vyrovnaný úvod. Poté hosté odskočili do tříbodového vedení 10:7, které se jim dařilo udržovat. Díky skvělému podání Toufarové pak rozdíl ve skóre navýšili a dostali se do vedení 2:1 po výhře 25:19.

Čtvrtá sada se bohužel pro domácí nesla ve stejném znamení jako ta první. Přerovanky nechaly soupeřky dostat se do luxusního trháku, který skončil stejnou výhrou jako v prvním setu – 25:15.

„Druhý set jsme zase zvrátili servisem my. Neměli jsme potom ale už ani koho vystřídat a dostávali jsme spoustu es. Bylo tam několik bodových míčů, které jsme měli přihrané za jedna, ale nedokázali jsme se prosadit ani středem. V útoku to bylo strašně těžké. Ostrava nás výborně ubránila," zhodnotil Gálík úterní duel.

Jeho protějšek Zdeněk Pommer své hráčky chválil.

„Důležité vítězství na poli soupeře. Dnes jsme dobře bránili a tlačili Přerov servisem. Mrzí mě druhý set, ale na to se historie neptá. Ještě zamakáme na bodovkách. Pochvala celému týmu a jedeme dál," řekl trenér.


Volejbal Přerov Precheza – TJ Ostrava 1:3 (-15, 21, –19, –15)

Nejvíce bodů: Svobodová 14, Kohoutová 9, Cebáková 8 – Toufarová 20, P. Kojdová 17, Součková a Zedníková po 10. Rozhodčí: Dziacký, Kubinec. Diváci: 115.

Přerov: Tomašeková, Rašková, Cebáková, K. Kohoutová, Svobodová, Šťastná, libero Vodičková – Kubínová, L. Kohoutová. Trenér: Libor Gálík.
Ostrava: Zemanová, Zedníková, Kojdová, Nachmilnerová, Součková, Toufarová, libero Červenková – Válková, Kukučová, Kvapilová. Trenér: Zdeněk Pommer.

Autor: Ivan Němeček
Zdroj: prerovsky.denik.cz