Facebook icon
YouTube icon

Volejbalistky se nevzdávají, mistryně by rády potrápily (8.4.2015)

Šanci zastavit šestinásobné mistryně z Prostějova na cestě za obhajobou titulu mají malou, přesto volejbalistky TJ Ostrava semifinálovou sérii, v níž už prohrávají 0:2 na zápasy, nevzdávají.

„Jdeme dál, hrajeme doma a chceme atakovat dobrý celoroční výsledek," připomenul trenér Zdeněk Pommer 5. kolo nadstavbové části extraligy, v němž jeho svěřenkyně na začátku března pod svou sítí Hanačkám podlehly až po velkém boji 2:3 a jako jediný tým v této sezoně je v nejvyšší české soutěži připravily o bod.

I ve středu budou mít výhodu haly ve Varenské ulici, kde od 18 hodin semifinále play-off pokračuje třetím utkáním. „V Prostějově jsme nehráli dobře, nešel nám servis a ve druhém zápase se na týmu projevila únava ze série pěti čtvrtfinálových zápasů s KP Brno," vrátil se kouč ke dvěma duelům minulý týden na palubovce mistryň, které Ostrava ve čtvrtek i v pátek shodně prohrála 0:3.

„Předem ale nic nevzdáváme, trochu jsme si odpočinuli i dobře zatrénovali a před našimi diváky budeme chtít podat kvalitní výkon," řekl Pommer a prozradil, že příprava družstva probíhala i v neděli.

„Musíme hrát víc komplexně, hosty tlačit servisem, lépe přihrávat a zlepšit obranu, v Prostějově jsme bránili hůř než v minulých zápasech," zná trenér recept na vyrovnanější partii se suverénem extraligy, který má ve svém kádru řadu domácích i zahraničních reprezentantek.

„Prostějov je kvalitní soupeř a v play-off hraje výborně. Věřím, že kromě tréninků nás i tyhle zápasy připraví na důležitý závěr sezony. Naše priorita je boj o bronz," připomenul Pommer, že poražené družstvo ze semifinále, které se hraje na tři vítězství, čeká ještě série play-off o třetí místo.

Hrát se bude od 15. dubna na dvě výhry a jeho druhý účastník vzejde ze souboje Olymp Praha - Sokol Frýdek-Místek, kde je zatím stav na zápasy vyrovnaný 1:1.

Autor: Marie Rodovská
Více na: http://moravskoslezsky.denik.cz/ostatni_region/volejbalistky-se-nevzdavaji-mistryne-by-rady-potrapily-20150408.html