Facebook icon
YouTube icon

Volejbalová Ostrava buduje novou osu družstva, prověří je Prostějov (5.10.2018)

Pořádně zostra vstoupí volejbalistky TJ Ostrava do extraligy. V sobotu od 17.00 hostí obhájkyně titulu z Prostějova, byť ty už nejsou v takové síle jako v minulosti. „Pořád to je ale kvalitní tým a záležet bude na tom, jak se vypořádají s přihrávkou,“ řekl ostravský trenér Zdeněk Pommer.

Nehledě na to, že Prostějov posílily smečařky Petra Kojdová a Marie Toufarová, které minulou sezonu působily ve Francii a předtím byly oporami Ostravy.

Ostravanky se i letos musejí vypořádávat s odchodem nejlepších hráček - Kateřiny Valkové, Ivy Nachmilnerové a právě Heleny Kojdové.

„Byla to osa týmu,“ podotkl Pommer. „Nicméně se nám podařilo zase poskládat dobrý mančaft. Možná nám bude trochu chybět zkušenost, ale tu musíme nahradit bojovností, a s mladým týmem musíme hrát na hranici rizika. Extraliga bude nahoře mnohem vyrovnanější než minule.“

Družstvo opět čeká i evropský pohár. Tentokrát kvalitnější Pohár CEV, přičemž v osmifinále se utkají s poraženým týmem z kvalifikace Ligy mistryň UVC Graz (Rakousko) - Sliedrecht Sport (Nizozemsko). „Doma budeme hrát 28. listopadu, a to v hale Sarezy v Moravské Ostravě, protože naše hala pro takovou soutěž nevyhovuje,“ řekl ostravský manažer Miloš Matula.

Změny TJ Ostrava
Příchody: nahrávačky Simona Lukáčová z Košic a Petra Kašparová z Hnojníku, blokařka Michaela Nečasová z Liberce, smečařky Magdaléna Zedníková z Lucemburska a Kristýna Závodná, univerzálka Monika Adamčíková a libero Kamila Červenková.
Odchody: Kateřina Valková (Olymp Praha), Iva Šípová a Nikola Teperová (Frýdek-Místek), Hana Čuboňová (Lucembursko), Iva Nachmilnerová ukončila kariéru, Helena Kojdová bude mít mateřské povinnosti.

Autor: Jiří Seidl
Zdroj: idnes.cz