Facebook icon
YouTube icon

Volejbalové kluby se spojily. Hrají pro charitu (3.11.2016)

Na jeden den se v sobotu spojí dva ostravské volejbalové kluby a jejich týmy odehrají svá extraligová utkání v hale Sarezy v Hrušovské ulici. Ženy TJ Ostrava v ní od 16 hodin nastoupí proti brněnskému Fénixu, muži VK Ostrava od 18 hodin přivítají Fatru Zlín. Důvod? Vybrat na vstupném co nejvíce peněz, které půjdou na charitu.

„Tentokrát je věnujeme zařízení Náruč při ostravském středisku Diakonie České církve evangelické pro děti vyžadující okamžitou pomoc," vysvětlil manažer VK Ostrava Tomáš Zedník a dodal, že tuto akci společně naposledy uspořádali před třemi roky, kdy ostravští muži svou sezonu korunovali ziskem mistrovského titulu.

„Spolupracujeme s VK Ostrava na různých bázích, proto jsme se k jejich nabídce rádi připojili. Je to pro dobrou věc, takže všechno ostatní šlo stranou, včetně toho, že nebudeme hrát v domácí hale. Nebojíme se toho, předtím si tam dvakrát zatrénujeme," řekl Miloš Matula, manažer obhájkyň bronzových medailí z TJ Ostrava.

Zařízení Náruč se snaží dětem od tří do osmnácti let zajistit okamžitou pomoc při překlenutí jejich tíživé životní situace a řešení rodinných problémů, aby nemusely být umístěny v dětském domově.

„Do Náruče půjde veškeré vstupné, které vybereme na obě utkání. Jeho výše je 80 a zlevněné 50 korun s tím, že kdo přijde na ženy a zaplatí, může automaticky zůstat i na muže. Halu mezi zápasy vyklízet nebudeme, ale ti, kteří přijdou jen na muže, budou platit stejnou částku," uvedl Zedník.

Diváci mohou na charitu přispět také zakoupením bulletinu na dvojzápas v ceně 10 korun. A pak mají i třetí šanci. „Výtěžek z utkání chceme podpořit ještě tombolou. To je další možnost, jak vydělat víc peněz pro děti a skloubit tým s našimi diváky," přiblížil asistent trenéra VK Ostrava Jan Václavík nápad volejbalistů.

Lístek do tomboly stojí 50 korun a každý divák si jich může koupit libovolný počet. Losování o první a zároveň jedinou cenu proběhne ihned po zápase mužů. „Vítěz tomboly si vybere některého hráče našeho týmu, se kterým půjde na večeři," prozradil Václavík. Tříchodové menu pro dva zajistí ve svých prostorách restaurace Třebovický mlýn jako svůj příspěvek pro zařízení Náruč.

Autor: Marie Rodovská
Zdroj: moravskoslezsky.denik.cz