Facebook icon
YouTube icon

Volejbalový trenér Zdeněk Pommer má rád léto i sníh (3.1.2017)

V erbu by mohl mít volejbalový míč. Lásku ke sportu pod vysokou sítí mu v genech předal jeho otec, bývalý reprezentační nahrávač a s jedenácti mistrovskými tituly nejúspěšnější trenér v Česku. „Volejbal hrál i děda, ještě sešívaným balonem předválečnou závodní ligu v Praze za Dopravní podniky," líčí se smíchem Zdeněk Pommer mladší, bývalý smečař USK a Olympu Praha. V sedmadvaceti letech se stal nej mladším trenérem v extralize, vedl ženy pražské Slavie. Další zkušenosti a bronzovou medaili pak získal jako asistent trenéra Martina Demara u opavských mužů.
Dvaačtyřicetiletý rodák z pražské Letné ve slezském městě potkal také svou životní láskua zůstal. „A moje volejbalové srdce bije pro TJ Ostrava," prozradil Zdeněk Pommer mladší. Ostravské ženy trénuje od listopadu 2011 a v minulé sezoně se s nimi radoval z největších úspěchův historii klubu - bronzu v extralize a stříbra v Českém poháru. Před pár týdny se navíc stal i novým koučem české reprezentace volejbalistek.

Hudba:
V mládí jsem byl trochu akční, takže pár koncertů a hudba tehdy známých kapel Ultravox, Front 242, Depeche Mode, Oceán. Nejvíc poslouchám hudbu v autě, ale ted už spíše popík. Docela mě to uklidňuje, přijdu na jiné myšlenky. A nejhezčí písnička? To je pro mě česká hymna - vždycky, když ji slyším, tak jdu fandit českým sportovcům.

Film:
Baví mě filmy s Johnnym Deppem a také česká klasika - Pelíšky, Postřižiny.

Knížka:
Velmi rád čtu, například Roberta Fulghuma, je to pohodový autor. Teď ale doma čteme každý večer s dětmi pohádky.

Sbírka:
V dětství jsem rád sbíral odznaky a samolepky, které jsme si různě s kluky ve třídě „šmelili". Teď už nesbírám nic, všechny moje koníčky a sběratelské vášně jsou moje rodina a volejbal.

Divadlo:
V mládí jsem chodil do divadla Sklep na Dobešce, které bylo pár kroků od volejbalových kurtů. Teď na divadlo moc není čas, naposledy jsem viděl vánoční představení mé dcery Emy ve škole.

Rychlovka na závěr:
BARVA - Bílá, modrá a červená, jako česká vlajka.
ROČNÍ OBDOBÍ - Léto, které znamená teplo, moře a dovolenou. Rád mám ale i sníh, před lety jsem vyměnil lyže za snowboard a teď na něm učím na horách jezdit děti.
ZVÍŘE - Jaguár, vlaštovka a pes, kterého bychom si chtěli doma pořídit.
ROSTLINA - Leknín.
SPOLEČNÍK - Společnost mám rád, a když je čas, občas se ženou někam zajdeme. Nepatřím k těm, kteří sedí v koutě, mezi kamarády a přáteli jsem spíš veselý typ.
POZVÁNKA - Všechny fanoušky bych chtěl pozvat na dobrý volejbal a pěkné volejbalistky TJ Ostrava. Program v lednu máme pořádně nabitý, hrát se bude každý týden, takže si můžou vybrat extraligu, Český pohár nebo odvetu evropského Challenge Cupu s chorvatskou Porečí.

Zdroj: denik.cz