Facebook icon
YouTube icon

Vždycky když to na konci cinkne, je to parádní pocit, říká asistent Zdeněk Pommer (1.5.2016)

Už zítra zamíří volejbalové reprezentantky do severočeského Jablonce nad Nisou, kde se začnou připravovat na prestižní World Grand Prix. Společně s nimi odjíždí i Zdeněk Pommer, který bude u národního týmu žen působit jako první asistent. Na práci s reprezentací se velmi těší, v hlavě má ale ještě čerstvý bronz, který se mu letos podařilo vybojovat s extraligovou Ostravou. „Skvělé pocity u mě stále přetrvávají. Byla to náročná sezóna, ale vždycky když to na konci cinkne, je to parádní pocit," říká Zdeněk Pommer, alias Pompe, jak mu mnoho volejbalových přátel přezdívá.

Letošní sezóna je pro Vás velmi úspěšná - s ostravským týmem žen jste dokázal vybojovat historicky vůbec první medailové umístění a zároveň jste se stal prvním asistentem trenéra reprezentace žen. Z čeho máte větší radost?
"Momentálně mám větší radost ze sezóny v klubu. Skvělé pocity stále přetrvávají. Pro Ostravu, celý tým, fanoušky, vedení našeho klubu i pro mě osobně je stříbrná medaile z ČP a bronz z extraligy tou nejlepší odměnou za odvedenou práci. Hráčky se přesvědčily, že se dá bojovat i s mnohem silnějšími družstvy jako jsou Prostějov nebo Olomouc. Věřím, že nás to bude motivovat dál - i nadále však chci, abychom v příští sezóně hráli se stejnou pokorou a týmovým přístupem jako doposud. Letošní ročník extraligy už je ale za námi a já se moc těším na sraz české reprezentace. Nově se tvořící tým stojí před velkými výzvami a já jsem rád, že u toho mohu být."

Letošní sezónu jste s Ostravou odstartovali porážkou Prostějova - ten nedokázal letos položit na lopatky nikdo jiný než vy. Jaký byl cíl ostravského družstva pro tento ročník, bronzová medaile je vynikající, ale nepomýšleli jste ještě výš?
"Letošní cíl TJ Ostrava byl umístit se lépe než v loňské sezoně, kdy jsme skončili čtvrtí a to se nám podařilo. Výhra nad Prostějovem byla nečekaná, ale velmi důležitá pro sebevědomí hráček, o to víc se ale pak musely koncentrovat na další zápasy."

Semifinále s Olomoucí se Vám v domácím prostředí podařilo srovnat na 2:2 na zápasy - máte doma tak fantastickou podporu diváků, kteří Vás ženou za vítězstvím nebo je to prostě jenom domácí hala, která napomáhá k lepším výsledkům?
"Musím velmi poděkovat všem divákům a fanouškům. Letos byli skvělí a vždycky nás výborně podporovali a hecovali, i když se zrovna někdy nedařilo. To je pro každý tým strašně důležité. Ti nejvěrnější s námi jezdili i na venkovní zápasy a utvářeli tam skvělou atmosféru (díky Jeso a spol.). Zápasy play off s Olomoucí byly hodně vyhecované a jako na houpačce. Olomouc vyhrála vcelku jednoznačně úvodní dva duely, Ostrava se pak ale ještě víc semkla a po pondělním team buildingu jsme s odhodláním a za podpory fanoušků sérii skvěle srovnali. V pátém zápase jsme pak ale soupeře bohužel nedostali pod výraznější tlak. Prohra z tohoto duelu hodně mrzela, ale boj o bronz jsme zvládli a to je velmi důležité. Atmosféra všech zápasů play off se nezažívá každý den a pro hráčky to jsou velké zkušenosti do herního i osobního života."

Zítra společně s reprezentací žen odjedete na soustředění do Jablonce nad Nisou a začnete se připravovat na mezinárodní soutěže. World Grand Prix už na sebe dlouho čekat nenechá, takže je před Vámi určitě spousta práce?
"Příprava na vrcholné akce národního týmu není otázkou dnů, ale nejméně týdnů. Toto období přípravy zahrnuje např. procesy seznamování a poznávání, tréninky individuálních, skupinových a týmových činností a v neposlední řadě také regeneraci. Jak se nám vše povede, bude záležet na přístupu každé hráčky a všech členů realizačního týmu."

Jak probíhala doposud spolupráce mezi Vámi a hlavním trenérem Waiblem?  
"Sešli jsme se osobně v Praze, kde jsme řešili širší nominaci, kalendář akcí, způsoby další komunikace atd. S celým realizačním týmem pak spolupracujeme na WhatsAppu a Basecampu."

Co Vás v Jablonci čeká hned v prvních dnech?
"Přípravu v Jablonci zítra zahájíme úvodní seznamovací večeří a od pondělí začneme dvoufázově trénovat."

Autor: Ing. Barbora Mertová, Mgr. Michal Mezera
Zdroj: cvf.cz