Facebook icon
YouTube icon

Zdeněk Pommer ml.: "Bronz je pro nás takové malé zlato" (27.4.2018)

Volejbalistky TJ Ostrava mají po dvou letech v extralize zase medaili. Trenér Zdeněk Pommer říká:

Bronz je pro nás takové malé zlato

Před začátkem sezony, kdy čtvrtý tým loňské extraligy opustily čtyři hráčky ze základní sestavy, věřil v úspěch jen málokdo. Na jejím konci se volejbalistky TJ Ostrava radují z bronzových medailí. „Někteří trenéři dokonce říkali, že budeme v tomhle složení hrát letos maximálně bagrball," usmál se trenér Zdeněk Pommer po sérii play-off o 3. místo, v němž jeho svěřenkyně ve středu večer podruhé porazily KP Brno 3:2.

Vodvetě na jihu Moravy jste ve zkráceném tie-breaku prohrávali 9:13. Čekal jste, že takový stav ještě otočité?
Věřili jsme pořád. V šatně jsme si říkali, že i když bude mít zápas nepříznivý vývoj, tak to nevzdáme, budeme bojovat o každý balon, a to se nám podařilo.

Co bylo faktorem, který vedl ke zvratu?
Nahrávačka Kačka Valková za to jako kapitánka zatáhla výborným servisem, ale pochválit bych chtěl celý tým za bojovnost a za to, že nikdo nesložil zbraně. Každý, kdo přišel na hřiště, pomohl. Vzávěru tie-breaku jsme byli lepší a agresivnější tým.

Soupeřkám, které vám vloni nedovolily obhájit bronz, jste to teď vrátili. To musí těšit dvojnásobně...
Ve velké hale Brna se nehraje dobře, ale my jsme to zvládli famózně. Holky skvěle makaly celý rok a předvedly výbornou partu, bronzovou medaili máme zcela zaslouženě.

Pomohla vám série pěti utkání s Olomoucí v semifinále?
To je někdy dvousečné, z vyřazení nesmíte být moc zklamaní, a to se nám povedlo. Ustáli jsme to v hlavách a těžké koncovky zápasů nám teď pomohly. Dál nás posunula i ostrá utkání Challenge Cupu, ve kterém jsme došli až do čtvrtfinále. Dík patří holkám i vedení TJ za to, že nám evropský pohár umožnilo hrát, což bylo dobře pro nás, Ostravu i fanoušky.

Dostanou hráčky za medaili zvláštní odměnu?
Největší odměna je to, co nám teď visí na krku. Prostějov i Olomouc mají úplně jiný rozpočet než my, takže první dvě místa jsou v extralize blokovaná, a pro nás je bronz takové malé zlato. Oslavíme to v pátek na společné večeři.

Volno si jako trenér české reprezentace neužijete, už v úterý začíná soustředění, kam berete i bronzové hráčky Valkovou, Chevalierovou a Žolnerčikovou. Vrátíte se od národního týmu zase zpátky do Ostravy?
Z klubové fáze se teď přepínám do nároďácké, ale moc rád budu pokračovat v Ostravě další rok. Z letošního týmu bych chtěl udržet co nejvíc hráček a s nimi pak navázat na to, co tahle partička dokázala v této sezoně.

Autor: Marie Rodovská
Tdroj: Moravskoslezský deník