Facebook icon
YouTube icon

Zdeněk Pommer ml. "Nemáme co ztratit, musíme hrát odvážně" (22.2.2016)

Kouč volejbalistek TJ Ostrava Zdeněk Pommer před středečním finále Českého poháru s Prostějovem připomíná:

Nemáme co ztratit, musíme hrát odvážně

Pro jedny je finále Českého poháru běžná rutina, pro druhé volejbalový svátek. Zatímco zkušené sedminásobné mistryně z Prostějova se ve středu od 17 hodin chystají v olomoucké hale trofej obhajovat, ostravské hráčky čeká v přímém televizním přenosu premiéra.

„Pevně věřím, že nás to nezaskočí. Prostějov má výhodu, že televizi zná a v těchhle věcech je jinde, ale my se zaměříme na náš volejbal," připomenul trenér TJ Ostrava Zdeněk Pommer zkušenosti soupeřek ze sedmiletého účinkování v Lize mistryň.

„Jsme moc rádi za to, kam až jsme v poháru došli. Čtvrtfinále s Olympem Praha a semifinále s KP Brno byla série zápasů, které jsou pro náš mladý celek důležité. To bude i finále s Prostějovem, na které se těšíme, stejně jako na další kola druhé části extraligové nadstavby. Pro nás to budou kvalitní zápasy a věřím, že v budoucnu se nám to vrátí," řekl Pommer.
 
Oba týmy si finálový souboj vyzkoušely nanečisto v nejvyšší soutěži v sobotu pod ostravskou sítí. I přes prohru 0:3 (-17, -20, -17) se ale jeho svěřenkyně za předvedený výkon ve 3. kole nadstavbové skupiny o 1. až 4. místo nemusí stydět. Do poloviny každého setu držely s favoritkami krok, v prvním nad nimi dokonce vedly 12:8 a naposledy 13:10.

„Bylo to těžké utkáni, Ostrava velice dobře podávala. Blok byl podobný, ale vyhráli jsme lepším útokem, který byl dominantní," viděl rozdíl mezi oběma týmy Miroslav Čada, kouč mistryň.

Oporou vítězek byla s 15 body kubánská univerzálka Melissa Vargas. „Chtěli jsme tlačit servisem ještě víc, ale to se nám nepovedlo, soupeř si ho odpřihrával," konstatoval Pommer.

„Prostějov  má  obrovské kvality, je to mančaft, který vás prověří ve všech činnostech a trestá každou chybu," vrátil se domácí trenér k průběhu duelu. „Byl to kvalitní sport, ale nesmíme se smířit s tím, že takový výkon stačí," bojovně ladil Pommer svůj tým už na pohárové finále.

„Ve středu nemáme teoreticky  co  ztratit. Musíme si dávat dílčí úkoly - hrát odvázaně a zkusit sehrát koncovky. Dnes se nám to dařilo, ale hrozně malé chvíle. Zahráli jsme dva tři balony v řadě, jenže k tomu, aby jich bylo šest, nás Prostějov, nepustil," přiznal Pommer. „Nebráníme se tomu, že jsme favorité. Vždycky je to těžší; když se proti favoritovi hraje opakovaně; nicméně jsme na to připraveni, trofej chceme obhájit," připomenul Čada cíl Hanaček.


Autor: Marie Rodovská
Zdroj: Moravskoslezský deník