Facebook icon
YouTube icon

Zdeněk Pommer ml.: "Olomouc je favorit, my se chceme rvát" (13.4.2017)

Semifinále play-off začne zítra na Hané. Kouč TJ Ostrava Zdeněk Pommer říká:

Olomouc je favorit, my se chceme rvát

Ve čtvrtfinále play-off extraligy s Frýdkem-Mistkem byly volejbalistky TJ Ostrava favoritky a tuto roli splnily stoprocentně, k postupu jim stačily tři zápasy a skóre 9:0 na sety. Teď bude třetí tým tabulky v opačné pozici, v semifinále se utká s druhou Olomoucí.

Na stejných příčkách skončily oba týmy i v minulé sezoně. „Podle mě to bude o tom, jak se který mančaft na svého soupeře připraví, navzájem se známe velice dobře," konstatoval Zdeněk Pommer, trenér Ostravy a české reprezentace žen.

„Mohlo by nám pomoct, že průběh série jsme zažili vloni a vime, že s Olomoucí se dá hrát, doma jsme ji tehdy dvakrát porazili. Semifinále bude otevřené a o týmové bojovnosti," připomenul Pommer minulou sezonu, kdy o postupu Hanaček do finále rozhodl až pátý duel.

Také letošní semifinále je na tři vítězství a začne zítra a v sobotu v Olomouci, na ostravské palubovce se bude hrát ve středu 19. a případně i ve čtvrtek 20. dubna. Rozhodující pátý duel by byl na programu v hale vysokoškolaček v sobotu 22, dubna.

„Říkám holkám, že je to další kolo play-off, kdy jsou zase vynulované číselníky a jede se nanovo. Olomouc hraje doma dobře, výbornou fazónu má její smečařka Jana Napolitano Šenková, ale soupeř musí potvrzovat roli favorita a my se chceme rvát. Zkusíme u něho loupit a zatopit mu," přiblížil ostravský kouč ambice svého týmu, který nastoupí v kompletní sestavě.

Ve druhé semifinálové dvojici se utkají osminásobné české mistryně z Prostějova s pátým KP Brno, který ve čtvrtfinále vyřadil čtvrtý Olymp Praha 3:1 na zápasy. Nemyslí Ostrava už víc na sérii o bronz s Královým Polem?

„To vůbec ne, tak daleko se nekoukáme. Celý tým přistupuje k přípravě na semifinále zodpovědně, holky makají a jsou nažhavené. Každý set je v podstatě nový zápas, takže chceme hrát koncovky, kvalitně podávat a bojovat o každý balon. Věřím, že se s Olomoucí popereme a pomohou nám k tomu i naši fanoušci," řekl Pommer a prozradil, že TJ Ostrava vypravují zítra i v sobotu na Hanou autobus. Informace na www.volejbal--ostrava.cz.

Autor: Marie Rodovská
Zdroj: Moravskoslezský deník