Facebook icon
YouTube icon

Zdeněk Pommer ml. trenérem roku (15.5.2016)

Poslední sobotní večer patřil v brněnském Městském divadle českému volejbalu. Opět po roce se zde totiž konal slavnostní galavečer, spojený s vyhlášením nejlepšího volejbalisty a volejbalistky uplynulé sezóny. Výjimečnou akcí provázel moderátor Petr Svěcený, kterého hudebně doprovodil skladatel a klavírista Zdeněk Merta se svými hosty. Během večera byla předána ocenění hned v šestnácti kategoriích. Tradičně nejočekávanějším bodem bylo vyhlášení nejlepšího volejbalisty a nejlepší volejbalistky sezóny 2015/2016. Jimi se stali Jan Štokr a Helena Havelková.

Cenu pro nejlepší volejbalisty české UNIQA extraligy získali liberecký Jakub Janouch a šestnáctiletá prostějovská univerzálka Melissa Vargas. Trenérem roku v kategorii mužských družstev se stal kouč mistrovského Liberce a čerstvý asistent českého národního týmu mužů Michal Nekola. V kategorii o nejlepšího trenéra ženského výběru pak zvítězil ostravský Zdeněk Pommer mladší. Také on si za svou výbornou trenérskou práci vysloužil post asistenta národního mužstva žen České republiky.

Ve světě beachvolejbalu si pro cenu o nejlepší mužský pár přišli Jan Hadrava a Přemysl Kubala, ženskou kategorii pak ovládla dvojice Markéta Sluková a Barbora Hermannová, která tento týden úspěšně reprezentuje Českou republiku na turnaji kategorie „open“ v turecké Antalyi. Mezi chlapci uspělo duo Jakub Gála/Jiří Kraffer, v dívčí kategorii pak dvojice Tereza Kotlasová/Marie Sára Štochlová.   

Tradiční cenu z dílny sklárny MOSER převzal také Lubomír Vašina, který zvítězil v kategorii o nejlepšího trenéra družstva chlapců. V dívčí kategorii pak zaplněné brněnské divadlo vzdalo hold Jaroslavu Matějovi.

Nejlepším mládežnickým oddílem chlapců bylo vyhlášeno ČZU Praha,  v dívčí kategorii pak zvítězil pražský Olymp. Oceněn byl také Martin Hudík, který ovládl, stejně jako v loňském roce, kategorii rozhodčích. Speciální cenu získal také Milan Purnoch, za jeho celoživotní poctivou a obětavou práci v oblasti volejbalu.

Akce se konala pod záštitou primátora statutárního města Brna pana Ing. Petra Vokřála a za podpory statutárního města Brna.

Všem oceněným upřímně gratulujeme a celému českému volejbalu přejeme hodně úspěchů v následujících letech.

Autor: Mgr. Michal Mezera
Zdroj: cvf.cz