Facebook icon
YouTube icon

TJ Sokol Brno - Juliánov : TJ Ostrava 0:3, 1:3

Termín: 
Sobota, 3 Prosinec, 2022 - 10:00

Ženy "2. liga" - 13. a 14. kolo  3.12.2022

TJ Sokol Brno - Juliánov - TJ Ostrava "B"    0:3 (-23,-24,-22)
TJ Sokol Brno - Juliánov - TJ Ostrava "B"    1:3 (-23,21,-18,-22)
  


První utkání : TJ Sokol Brno-Juliánov - TJ Ostrava B 0:3 (-23,-24,-22)
Sestava : Polášková Tereza, Karlíková Veronika, Adamčíková Monika, Poláchová Ivana, Ruszová Anna, Koloničná Saša, libero Planková Karolína - Jošková Monika, Augustinová Eliška, Pyrtová Eva, Koloničná Petra

Druhé utkání : TJ Sokol Brno-Juliánov - TJ Ostrava B 1:3 (-23,21,-18,-22)
Sestava : Augustinová Eliška, Pyrtová Eva, Koloničná Petra, Ruszová Anna, Koloničná Saša, Karlíková Veronika, libero Jošková Monika, Planková Karolína - Polášková Tereza, Adamčíková Monika, Poláchová Ivana

V posledním letošním venkovním utkání jsme zavítali k nejvzdálenějšímu soupeři, do Brna.
Hrálo se v netypickém prostředí, v nafukovací hale na Juliánově. O této hale kolovaly různé zvěsti, ale skutečnost nakonec nebyla tak hrozná. Na drsném povrchu se sice nedalo jít do pádu do skluzu, ale teplota byla ještě přijatelná, a prostor byl velký, takže se nakonec nehrálo tak špatně.

Nebyli jsme úplně kompletní, ale vzhledem k našemu širokému kádru to neměla být komplikace. Soupeřky nehrály vůbec špatně, a celkem s námi držely krok. Nám to nešlo především v obraně, a když jsme k tomu přidali slabší servis, tak jsme jen sporadicky získávali body při našem podání. Přesto jsme vedli 13:10. Potom ale soupeřky sedmi body otočily, a před koncovkou vedli již 21:16. V ten moment jsme zabrali, podržela nás na podání Monika Adamčíková, a sedmi body v řadě jsme set zvrátili.
Druhý set byl až do koncovky velmi vyrovnaný. Maximálně to bylo o dva až tři body. Na větší náskok jsme se nezmohli. Nakonec jsme museli i odvracet jeden setbol, ale set jsme uhráli.
Třetí set probíhal velmi podobně jako ten druhý. My po celou dobu mírně vedli, tentokrát si ale soupeřky setbol nevypracovaly. Tři uhrané koncovky znamenaly vítězství 3:0.

Do druhého utkání jsme jako již tradičně obměnili sestavu tak, že na hřiště šly všechny hráčky, které nehrály první utkání. V první setu jsme ale tahali za kratší konec. Ale nepřestávali jsme věřit ani za nepříznivého stavu 15:21. To nás zase podržela podáním Verča Karlíková, a koncovka opět pro nás.
Do druhého setu jsme ale vstoupili příšerně. Deset bodů v řadě znamenalo stav 1:10. Postupně jsme se ale začali zvedat a soupeřky dotahovat. Když se nám podařilo snížit na 20:21, tak to vypadalo, že bychom i tentokrát mohli set urvat. Ale bohužel se nestalo.
Museli jsme i trochu zamíchat sestavou, a třetí set se stal jednoznačnou záležitostí pro nás. Výrazně jsme tentokrát vedli od začátku, a nepustili si soupeřky na dostřel.
No jenže ve čtvrtém setu to opět bylo 3:11. Rychlými devíti body jsme ale srovnali, a vzápětí si vytvořili náskok čtyř bodů. Ten se nám podařilo udržet, a tak jsme domů odjížděli se všemi body.

Protože z posledního kola s našimi juniorkami máme jedno utkání předehrané, a druhé hrajeme až v lednu, čeká nás v sobotu poslední utkání. Tentokrát s Novým Jičínem, a doma.
A protože nečekaně ztratil všechny body Bílovec ve Frýdku-Místku, tak jsme se přiblížili ke druhému místu na jeden bod. Zároveň jsme si upevnili třetí místo v tabulce.

Autor, trenér: Radek Brzobohatý
 

Hala: Sokol Brno - Juliánov  
Adresa: Slatinská 2831 Brno - Židenice 

Rozhodčí: Trumpeš D. ,Konečný L.

Rozpis utkání a tabulka soutěže - Skupina C